Deze reis is inclusief:

  • vlucht
  • verblijf met ontbijt

Highlights van deze reis:

  • Funchal
  • Eira do Serrado
  • Cabo Girao
  • Santana
  • Pico do Arieiro

Bekijk hier de Reisdetails

Dagbeschrijving 

Dag 1: Funchal – Santo da Serra (reisafstand 25 km)

Bij aankomst op de luchthaven neem je de auto in ontvangst. Je rijdt langs de kust naar het bergdorp Santo da Serra waar je twee nachten verblijft. Santo da Serra bevindt zich in een bijzonder mooie omgeving. Midden in het bos geniet jevan de zuivere berglucht, de ongerepte natuur en kom je helemaal tot rust. In het natuurpark van Quinta do Santo da Serra kun je een eerste indruk opdoen van de flora en fauna van jouw vakantiebestemming.

Dag 2: Santo da Serra 

Vanuit Santo da Serra kun je een fraaie tocht maken naar Ribeiro Frio. Ribeiro Frio betekent ‘koude rivier’ en is bekend om zijn forellenkwekerijen. Vergeet niet onderweg een stop te maken bij Pico do Areiro, de op twee na hoogste berg van Madeira. Je passeert het magische bos “Laurissilva”. In Ribeiro kun je een interessante wandeling maken van ongeveer een uur. Onderweg kom je verschillende soorten laurierbomen tegen en met een beetje geluk een van de zeldzame vogels, zoals de tocazduif of het vuurgoudhaantje. Een andere excursiemogelijkheid is Machico, de oude hoofdstad van Madeira. Hier kun je het oude fort bezichtigen dat gebouwd is ter verdediging tegen de vele piratenaanvallen die de bewoners trotseerden in het verleden. 

Dag 3: Santo da Serra – Porto Moniz (reisafstand 35 km)

Vandaag maak je een fraaie rit langs de dorpjes Faial en Santana naar Arco de Sao Jorge en Ponta Delgada. Santana is het koudste dorp van het eiland en staat vooral bekend om de typische Madeira huisjes met rietendaken die tot aan de grond reiken. Het ligt niet alleen erg noordelijk, het wordt ook omringd door de hoogste bergen van Madeira: de Pico Ruivo, de Pico das Torres, de Pico do Gato en de Pico Grande, alle rond de 2000 meter. Op het terras van Quinta do Furao zit je hoog boven zee en geniet je bij helder weer van een werkelijk spectaculair uitzicht op zee, het klif en watervallen die zich uit vanuit de groen begroeide rotsen in de diepte storten. Je vervolgt verder de kustweg richting Porto Moniz, waar je 2 nachten verblijft. De oude kustweg is een attractie op zichzelf, vooral het gedeelte tussen Sao Vincente en Porto Moniz, waar de watervallen die langs de steile rotsen naar beneden komen voor een douche en gratis wasbeurt voor jouw auto zorgen. Een onvergetelijk belevenis 

Dag 4: Porto Moniz

Porto Moniz is een uitstekende uitvalsbasis om de noordkust verder te verkennen. Een mogelijkheid is een bezoek aan de vulcanische grotten van Sao Vicente. Deze grotten werden gevormd door de lava zich door deze kanalen een weg naar buiten baande. Porto Moniz zelf is vooral bekend om de grote natuurlijke zwembaden. Beschut achter de lavarotsen lig je in het door de zon verwarmde water en kijk je uit over de woeste branding. Vanaf de zwembaden wande je zo langs de promenade naar de kleine haven of strek je lekker neer op een van de vele terrassen met uitzicht op de Atlantische oceaan.

Dag 5: Porto Moniz – Ponta do Sol (reisafstand 20km)

Via de hoogvlakte Paul da Serra bereik je uw overnachtingshotel in Ponta do Sol, gelegen aan de zuidkust, waar je 2 nachten verblijft. Paul da Serra ligt op 1500 meter en strekt zich uit tot het Encumeada uitzichtspunt vanaf waar je zowel de noord- als de zuidkust van Madeira kunt zien. Vanaf daar daal je af naar de zonverwende zuidkust van Madeira. 

Dag 6: Ponta do Sol 

Ponta do Sol betekent ‘zonnepunt’ en is dan ook een van de zonnigste plaatsen op het eiland. Op hete zomerdagen kun je een verfrissende duik in zee nemen aan het kleine keienstrand van het dorp. De nieuwe bar tegenover het strand is een populaire plek voor een drankje bij locals en toeristen. Vlakbij Ponta do Sol liggen twee visserdorpjes die de moeite van een bezoek waard zijn: Paul do Mar en Jardim do Mar. Beiden plaatsen zijn ook populair bij surfers. In 2001 vond hier het wereldkampionschap surfen plaats. Uiteraard vind je in deze vissersplaatsen kleine restaurants die verse locale visspecialiteiten serveren. 

Dag 7: Ponta do Sol – Funchal (reisafstand 30 km)

Neem vooral de oude weg naar Funchal via Ponta do Sol, Ribeira Brava en Camara de Lobos om zo optimaal mogelijk te genieten van het fraaie landschap en vergezichten. Onderweg zie je veel bananenplantages en wijngaarden. Het centrum van Camara do Lobos heeft in de afgelopen jaren een opknapbeurt ondergaan en is nu voor de bevolking van Funchal een populaire plaats om uit te gaan in het weekend. Ook vind je hier veel autentieke restaurants die Espetata, vlees aan het spit, serveren. De spit wordt aan een haak boven tafel opgehangen en het is de sport om de vleesstukken niet te laten vallen wanneer je er een stuk van aftrekt. In Funchal wacht de oude binnenstad met vele winkels, terrasjes, bars en restaurants waar je een nacht verblijft. Funchal is de levendige hoofdstad van het eiland Madeira. Het oude centrum, de ‘Zona Velha’ is een wirwar van kleine straatjes waar ook het Museu de Arte Sacra is gevestigd. Ook de Mercado dos Lavradores loont de moeite. In deze drie verdiepingen tellende markthal zijn alle ambachten vertegenwoordigd, inclusief een enorm aanbod aan tropisch fruit. En in Funchal zijn er plaatsen genoeg waar je de Madeirawijn kan proeven. 

Dag 8: Funchal

Je rijdt naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Verzorging: Logies ontbijt

Route en programma onder voorbehoud

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

  • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
  • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
  • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs