Deze reis is inclusief:

  • Engelstalige gids
  • transfer vanaf je hotel in Funchal

Highlights van deze reis:

  • Pittoreske dorpjes
  • Groene valleien
  • Veelzijdig flora en fauna

Bekijk hier de Reisdetails

Kies je voor een verblijf op Madeira, dan mag een levadawandeling niet in uw programma ontbreken. De levada’s bestaan uit irrigatiekanalen die in de 16e eeuw ontwikkeld zijn om het water uit de bergen naar drogere gebieden te brengen. Zo’n levada kan wel eens verstopt raken door bijvoorbeeld takjes en blaadjes. Om de Levada’s schoon te houden, zijn er onderhoudspaden ontstaan die de basis vormen voor deze beroemde en unieke wandelingen. De levada’s hebben een totale lengte van maarliefst 2.500 km. en stromen door een fantastische natuur. Wij hebben een aantal schitterende wandelingen samengesteld, die je vooraf bij jouw boeking kunt reserveren. Je hebt de keuze uit verschillende wandelingen, per wandeling staat de moeilijkheidsgraad en duur aangegeven (1 is het makkelijkst en 4 is het moeilijkst). De echte wandelaar boekt ze natuurlijk allemaal, de beginner kan kiezen voor de gemakkelijke wandelingen.

Wandeling 1: Rabacal – Risco – 25 Fontes
Dinsdag of donderdag, moeilijkheidsgraad 2, ca. 4 uur. Ontdek de prachtige vallei van Rabacal, de levada van Risco en die van de 25 fonteinen.

Wandeling 2: Sao Jorge Vallei
Zondag, moeilijkheidsgraad 1, ca. 5,5 uur. Deze wandeling voert je door Madeira’s subtropische bossen, langs watervallen en naar andere verborgen plekjes.

Wandeling 3: Pico do Arieiro-Pico Ruivo-Achada do Teixeira
Woensdag en zaterdag, moeilijkheidsgraad 4, ca. 5 uur. Deze wandeling begint bij de berg Pico Arieiro en gaat naar het hoogste punt van Madeira; de Pico Ruivo.

Wandeling 4: Marocos-Mimosa Vallei
Woensdag, moeilijkheidsgraad 1, ca. 3 uur. Verstopt in de vallei van Machico, beter bekend als de Mimosa vallei, loopt het pad 6 km. langs de levada dos Marocos – puur natuur!

Wandeling 5: Referta-Castelejo 
Donderdag, moeilijkheidsgraad 1, ca. 2 uur. Ontdek hoe de lokale bevolking de steile terrasvormige akkers verbouwen.

Wandeling 6: Serra de Agua Vallei
Zaterdag en maandag, moeilijkheidsgraad 1, ca 2,5 uur. Tijdens deze wandeling maak je kennis met de zuidkust Encumeada, Ribeira Brava en Campanário. U wandelt langs het mooiste stuk van een levada en zult versteld staan van de veelzijdige flora en fauna die je onderweg aantreft.

Wandeling 7: Referta – Castelejo
Zondag, moeilijkheidsgraad 1, ca. 2 uur. Ontdek de kleine dorpjes aan de Noordkust.

Pakket 1:
Dit pakket bestaat uit één eenvoudige wandeling (moeilijkheidsgraad 1) en twee andere wandelingen naar keuze. Prijs per pakket per persoon: € 96.

Pakket 2:
Dit pakket bestaat uit drie eenvoudige wandelingen (moeilijkheidsgraad 1) naar keuze. Prijs per pakket per persoon: € 90.

Pakket 3:
Dit pakket bestaat uit twee wandelingen met moeilijkheidsgraad 2 of hoger naar keuze. Prijs per pakket per persoon: € 81.

Goed om te weten: Je dient over een goede gezondheid en conditie te beschikken. De gemakkelijke wandelingen zijn voor een ieder die goed ter been zijn. De moeilijkere wandelingen zijn geschikt voor ervaren wandelaars. De wandelingen worden begeleidt door een engelstalige gids. Er is geen minimum deelname. Ter plaatse reserveer je bij jouw reisleiding de door je gewenste dagen. Het kan voorkomen dat wandelingen wegens onderhoud aan de levada’s tijdelijk niet mogelijk zijn. Dan word je ter plaatse een alternatieve wandeling aangeboden.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

  • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
  • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
  • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs