Deze reis is inclusief:

 • vluchten
 • bagagevervoer
 • routebeschrijving met kaarten
 • verblijf o.b.v. halfpension

Highlights van deze reis:

 • schiereiland Ponta de São Lourenço
 • Encumeada
 • Curral das Freiras
 • Funchal

Bekijk hier de Reisdetails

Op Madeira bieden wij drie wandelvakanties aan. Je kunt kiezen voor een trektocht, een standpaatsvakantie of een combinatie. Bij de 8-daagse trektocht verken je het oosten en het noorden van Madeira. Kies je voor een standplaats, dan wandel je in het zuiden en oosten van Madeira. Je kunt ook beide reizen combineren in een 15-daagse wandelreis, hierbij verblijf je langer in Machico.

Trektocht Madeira
Vanuit het kustplaatsje Machico, waar de eerste Portugese ontdekkingsreizigers aan land kwamen verken je per bus en te voet het ruige schiereiland Ponta de São Lourenço of de levada de Castelejo. De tweede en derde nacht verblijf je in Santana. Hier kun je kiezen voor de wandeling Caldeirâo Verde of de Ponta de São Jorge. 

Bij de Caldeirâo Verde (groene ketel) wandelt u langs een levada naar een rondom afgesloten kom midden in het oerwoud waarin zich een 300 m hoge waterval stort. Via de Caldeirâo Inferno (helleketel) komt u bij een uitstekende rotspunt waar u prachtig uitzicht heeft op de 500 meter lager gelegen Ribeira S.Jorge.

De wandelroute Ponta de São Jorge leidt langs het oudste landhuis van Madeira. Je wandelt hier over zigzaggende klifpaden en passeert een verlaten haventje. De volgende dag wandel je door de ongerepte natuur rond het heuvelkamdorpje Boaventura die zich alleen te voet laat verkennen.

Vanuit Encumeada wandel je over een bergkam langs enkele van de hoogste toppen van Madeira of je kiest voor een route naar het verborgen Folhadal met zijn  sprookjesachtige plantengroei en waterval. Op dag zes maak je een schitterende tocht door de bergen naar Corticeiras, of je wandelt vanuit Ribeira Brava langs levadas door het dal van de Tabua. 

Je neemt de bus naar Funchal, waar je de laatste twee nachten verblijft. Je kunt er de stadswandeling maken, de wandeling Camacha naar Monte of de route Curral das Freiras.

Indeling route:
Dag 1: Aankomst in Machico

Dag 2: 6 km/3 uur Ponta de São Lourenço of 15 km/4 uur Levada do Castelejo; doorreis naar Santana/ São Jorge

Dag 3: 13 of 24 km/4 of 7 uur Caldeirâo Verde of 11 km/4 uur naar Ponta de Sâo Jorge

Dag 4: 9 km/ 3 uur rondwandeling vanuit Boaventura

Dag 5: 12 km/ 4½ uur Folhadal of 4 -12 km/ 2-7 uur naar de Pico de Ferreiro/ Boca das Torrinhas vanuit Encumeada

Dag 6: 18 km/6 uur naar Corticeiras of 13 km/4½ uur Dal van Tabua; doorreis naar Funchal

Dag 7: 11 km/4 uur Camacha naar Monte of 4 of 8 km /1½ of 2½ uur Curral das Freiras

Dag 8: 8 km stadswandeling Funchal en vertrek

Wij informeren je graag over de andere wandelmogelijkheden op Madeira.    

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs