Deze reis is inclusief:

 • Vlucht Amsterdam-Funchal v.v.
 • 7 etmalen huurauto
 • 7 overnachtingen
 • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
 • Persoonlijke ongevallen verzekering

Highlights van deze reis:

 • Route langs de noordkust
 • Typische Santana huisjes
 • Hoogste berg Pico Ruiva
 • Veel wandelmogelijkheden

Bekijk hier de Reisdetails

Funchal – Machico
Bij aankomst op de luchthaven van Funchal neem je de huurauto in ontvangst en rijd je langs de kust naar Machico. Slenter door de straatjes van de oude hoofdstad van Madeira, de stad waar de eerste ontdekkingsreizigers zich vestigden. Vanuit Machico kun je gemakkelijk het oostelijk gedeelte van het eiland bezoeken. Je kunt ook naar Caniçal dat bekend staat om zijn diverse visgerechten in de verschillende restaurants.
Machico – Santana
De route gaat naar het noordoosten in de richting van Santana. Maak zeker een tussenstop bij Portela waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht over de dorpen Porto da Cruz en Faial. Porto Da Cruz heeft haar naam te danken aan het kruis dat aan de kust werd geplaatst om de haven te markeren voor de Portugese ontdekkingsreizigers. Daarnaast staat het dorp bekend om de productie van suikerriet en droge rode wijn, oftewel “vinho seco”. Faial ligt aan de voet van Penha de Águia dat Adelaarsrots betekent. Vanaf de rots kun je genieten van diverse prachtige uitzichten. Een ideale omgeving voor een wandeling of een romantische picknick. Ook is een bezoek aan Pico do Arieiro, de 2de hoogste berg van Madeira zeker aan te raden.
Santana
Santana staat bekend om zijn traditionele driehoekige huisjes met daken van stro die tot de grond lopen en geverfd in de kleuren rood, blauw en wit. Wil je meer weten over de tradities van Madeira? In het dorp bevindt zich ook een thema park. In de omgeving is het heerlijk wandelen, bijvoorbeeld in het natuurpark Queimadas. Of rij naar Achada do Teixeira. Parkeer hier de auto en beklim vanaf hier de hoogste berg van Madeira; Pico Ruiva.
Santana – Porto Moniz/Seixa
Vanuit Santana rijd je naar Porto Moniz of Seixal. Onderweg geniet je van de schitterende noordkust en passeer je de dorpjes Ponta Delgada en São Vicente. Maak een stop in Ponta Delgada en drink een kopje koffie in dit charmante dorpje. In São Vicente kun je een bezoek brengen aan de beste ondergrondse lavakanalen die op Madeira gevonden zijn. Porto Moniz staat bekend om de natuurlijke, door lava gevormde, zwembaden. Vanaf de zwembaden is het heerlijk flaneren over de promenade die je naar de kleine haven brengt.
Porto Moniz/Seixal
Ontdek het vruchtbare noorden van het eiland met haar watervallen en adembenemende uitzichten. Ook kun je een bezoek brengen aan het historische Fort van João Batista. Dit werd gebouwd in 1730 als bescherming tegen de aanvallen van piraten. Nu is het omgebouwd tot het Aquarium van Madeira waar je meer dan 70 vissoorten kunt vinden.
Porto Moniz/Seixal – Funchal
Vertrek via de westkant naar Funchal. Onderweg kom je langs kleine dorpen zoals Calheta, Ponta do Sol en Ribeira Brava. Het is zeker de moeite waard om onderweg te stoppen bij Encumeada. Dit is één van de weinige plekken waar je zowel de zuid- als de noordkust kunt zien. Neem aan de zuidkust vooral de oude weg naar Funchal via Ponta do Sol, Ribeira Brava en Câmara de Lobos om zo optimaal mogelijk te genieten van het fraaie landschap en vergezichten over de oceaan. 
Funchal
Geniet van alle highlights van Funchal zoals het oude centrum, de botanische tuin en de kleurrijke markt waar je vers fruit, groente en vis kunt kopen. Vanuit Funchal kun je naar Eira do Serrada rijden en daar genieten van het adembenemend uitzicht op de bergen en het dorp in de Nonnenvallei. Of wat dacht je van Funchal in de avond? Lekker uiteten in één van de vele restaurantjes, genieten van een optreden van een lokale Fado-zangeres of wegdromen bij de lichtjes van het cruiseschip dat net de haven uit is gevaren en steeds kleiner worden aan de horizon.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs