Deze reis is inclusief:

 • vluchten
 • autohuur
 • verblijf o.b.v. logies en ontbijt

Highlights van deze reis:

 • Pico do Arieiro
 • Laurussilva bos
 • São Vincente
 • Porto Moniz
 • Funchal

Bekijk hier de Reisdetails

Per auto Madeira verkennen is een uitstekende manier om te genieten van de schitterende natuur, de indrukwekkende vergezichten en de pittoreske plaatsjes. Beklim een van de hoogste bergtoppen van Madeira, Pico do Arieiro en rijd door het magische Laurussilva bos. Je kunt ook de grotten van São Vincente bezoeken en een duik nemen in de door lava gevormde zwembaden van Porto Moniz. Een bezoek aan Funchal ontbreekt natuurlijk ook niet in het programma. Je overnacht in kleinschalige, romantische ambiance hotels.
Dag 1: Funchal – Santo da Serra (reisafstand 25 km)
Bij aankomst op de luchthaven neem je de huurauto in ontvangst. Na ontvangst van de auto rijd je allereerst langs de kust naar Machico, een typisch vissersdorp en de vroegere hoofdstad van Madeira. Je kunt doorrijden tot het meest oostelijke punt, Ponta De São Lourenço, waar je een soort maanlandschap kunt aanschouwen. Na jouw bezoek aan Ponta De São Lourenço rijd je via Machico door de mimosabossen naar Santo da Serra. In het plaatsje Santo da Serra overnacht je in Quinta Cova do Milho (of gelijkwaardig).
Dag 2: Santo da Serra 
Vanuit Santo da Serra kun je een prachtige tocht maken naar Ribeiro Frio. Onderweg kun je een stop maken bij het plaatsje Poiso. Vanaf hier kun je een spectaculaire wandeling maken naar Pico de Arieiro, één van de hoogste bergtoppen van Madeira (1.818m). De route gaat verder langs het magische en betoverende Laurissilva woud en Ribeiro Frio. In Ribeiro Frio is het beslist de moeite waard, een bezoek te brengen aan de forellenkwekerijen. Vanaf het dorp kun je ook een wandeling maken naar een schitterende belvedère. Vanaf Ribeiro Frio kun je verder rijden naar Faial aan de kust. Of je kunt terugrijden via Poiso naar Portela en nog iets doorrijden naar Machico aan de kust. In dit dorp arriveerden in de 15e eeuw de eerste ontdekkingsreizigers op Madeira. Je overnacht in Estalagem Serra Golf (of gelijkwaardig).
Dag 3: Santo da Serra – São Vicente (reisafstand 35 km)
Je rijdt vandaag via Portela, een uitzichtpunt over Porto da Cruz en de noordkust, Faial naar Santana. Santana is het koudste dorp van het eiland. Het ligt niet alleen erg noordelijk, maar wordt ook omringd door de hoogste bergen van Madeira, zoals de Pico Ruivo, de Pico das Torres, de Pico do Gato en de Pico Grande. In deze omgeving zie je ook veel typische Madeira huisjes met rietendaken in de kleuren wit, rood en blauw. Vanuit Santana rijd je door naar Queimadas, een natuurpark vanwaar je schitterende wandelingen kunt maken naar onder andere de Caldeirão Verde. Je kunt ook doorrijden naar Achada do Teixeira, waar je de auto kunt parkeren en de Pico Ruivo (hoogste top 1.861 m) kunt beklimmen (ongeveer een uur heen en een uur terug). Daarna volg je de noordkust naar São Jorge, Arco de São Jorge naar São Vicente. Overnachting in Estalagem do Vale (of gelijkwaardig).
Dag 4: São Vicente
Vandaag kun je de omgeving van São Vicente verkennen. Een schilderachtig en pittoresk plaatsje dat bekend is vanwege haar oude lavatunnels. Je kunt hier de grotten van Sao Vicente bezoeken, alsmede de botanische tuin en de kapel. Vanuit Sao Vincente kun je ook het vruchtbare noorden van het eiland met haar watervallen en adembenemende uitzichten verkennen. Rij bijvoorbeeld naar het authentieke Porto Moniz waar je een duik kunt nemen in de door lave gevormde natuurlijke zwembaden in zee. Overnachting in Estalagem do Vale (of gelijkwaardig).
Dag 5: São Vicente – Estreito da Calheta (reisafstand 20 km)
Langs de noordkust bereik je allereerst Porto Moniz met bekende natuurlijke zwembaden. Als je langs de oude weg rijdt, passeer je een aantal watervallen! Via de hoogvlakte Paul da Serra bereikt je jouw overnachtingshotel Quinta das Vinhas (of gelijkwaardig), gelegen aan de zuidkust, waar je 2 nachten verblijft.
Dag 6: Estreito da Calheta
Vandaag kun je er voor kiezen om eens lekker te ontspannen aan het zwembad van jouw accommodatie of je kunt de omgeving verkennen. Op een paar kilometers afstand van Ponta do Sol bevinden zich twee kleine vissersplaatsjes die je kunt bezoeken: Jardim do Mar en Paul do Mar. Ook kun je een uitstapje maken naar Ribeira Brava en Camara de Lobos.
Dag 7: Estreito da Calheta – Funchal (reisafstand 30 km)
Neem vooral de oude weg naar Funchal via Ponta do Sol, Ribeira Brava en Camara de Lobos om zo optimaal mogelijk te genieten van het fraaie landschap en vergezichten. Onderweg zie je veel bananenplantages en wijngaarden. In Funchal wacht de oude binnenstad met vele winkels, terrasjes, bars en restaurants op je! Overnachting in hotel Ocean Gardens (of gelijkwaardig).
Dag 8: Funchal
Vandaag lever je de auto in en vlieg je terug naar Nederland of je verlengt uw reis in één van de accommodaties op Madeira.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs