Telefericos

“Onder mij spreidt zich een landschap uit dat me doet denken aan een ansichtkaart…”

Wil je de hoofdstad van Madeira eens van een andere kant bekijken? Boven Funchal Madeira bungelt de Teleféricos 500 meter boven de grond. Deze kabelbaan geeft jou een unieke tour boven de stad. Laat je ogen over de kleurpracht van de vele botanische tuinen glijden en geniet van het uitzicht over de brede baai. De kabelbaan voert bergopwaarts, maar wie bang is voor een vervelende terugreis heeft het mis. Met een slee glijd je kilometerslang weer naar beneden. Twee mannen sturen de slee via steile, smalle weggetjes langs de lokale huisje. Een mooiere indruk van Funchal kun je niet krijgen!

Levada

“Ik balanceer over het muurtje, terwijl ik diep de afgrond in kijk…”

Madeira is het paradijs voor de fervente wandelaar. Wandelen Madeira is mateloos populair. Dit heeft het eiland vooral te danken aan de zogenaamde levada’s. Dit zijn irrigatiekanalen die in de 16e eeuw werden aangelegd om water naar drogere gebieden te brengen. Vandaag de dag vormen ze een kronkelig netwerk van meer dan tweeduizend kilometer. De onderhoudspaden langs de levada’s worden dankbaar gebruikt om de meest schitterende wandelingen te maken. Zo kom je langs stukjes ongerept Madeira, waar je anders nooit zou kunnen komen. Een beetje avonturierbloed is wel nodig. Zo mist er wel eens een deel van een pad, waardoor je over het muurtje van de levada moet lopen. Omdat je vaak langs diepe ravijnen wandelt, kun je hoogtevrees ook niet gebruiken. En neem voor de zekerheid een zaklamp mee, want het zou goed kunnen dat je door een tunnel moet lopen die zich een weg door een berg waant.

Duiken

“Onder mij door fladdert een rog, totaal niet bewust van mijn aanwezigheid…”

Madeira wordt gezien als één van de beste duikplekken van Europa. Het water is glashelder en heeft altijd een aangename temperatuur. De onderwaterwereld vormt het leefgebied van vele zeedieren: zeepaardjes, roggen, murenen, inktvissen en dolfijnen. Vier kilometer van de kust kun je ook tonijnen en hamerhaaien bewonderen. Ben je avontuurlijk aangelegd? Je kunt ook in grotten en scheepswrakken duiken en zelfs nachtduiken is mogelijk! De meeste duikscholen zijn in Funchal te vinden en de mooiste duikplekken liggen aan de zuidkust.

Stopover Lissabon

“Ik sluit mijn ogen en laat de klanken van de fadomuziek diep tot me doordringen…”

Overweeg eens om een stopover in Lissabon te maken als je naar Madeira reist. Deze kleurrijke hoofdstad van Portugal is beïnvloed door vele culturen en dat merk je. Voed je zintuigen met de fadomuziek en de heerlijke Portugese keuken. Slenter door de slingerende straatjes of maakt een ritje met een traditionele ‘electrico’. Deze authentieke, gele trams domineren op veel plekken het straatbeeld. Kortom, een stopover Lissabon vormt een leuke toevoeging aan je vakantie!

Meer informatie of een vrijblijvend reisadvies op maat?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.