Ga op vakantie naar Madeira en geniet van de prachtige natuur met de schitterende bloemen. Maak een rondreis langs de hoogtepunten of ontdek Madeira al wandelend. Wij stellen graag je ultieme vakantie Madeira samen!

Madeira vakantie: bloemeneiland

Madeira wordt niet voor niets het ‘bloemeneiland’ genoemd. Dit eiland in de Atlantische Oceaan is bezaaid met subtropische en tropische bloemen en planten. Een vakantieland bij uitstek voor natuur- en wandelliefhebbers! Madeira hoort bij Portugal en je vindt hier de Portugese invloeden terug in de kleine vissersdorpjes.

Wandelen op Madeira

Tijdens je vakantie Madeira vind je schitterende wandelroutes die langs waanzinnige landschappen, watervallen en dorpjes leiden. Je komt hoe dan ook langs de beroemde levada’s, de irrigatiekanalen die men vroeger gebruikte om water naar een droog gebied te leiden. Deze zijn nu het kenmerk van een vakantie Madeira. De wandelpakketten hebben verschillende moeilijkheidsgraden, van gemakkelijk tot middel zwaar. Wandel langs dorpjes, wijnvelden en bossen. Zoek de rust op Pico Ruivo en kijk naar de adembenemende uitzichten over Madeira en de Atlantische Oceaan!

Tour tijdens je vakantie Madeira

Van de heerlijke groene zuidkust tot de grillige noordkust; Madeira blijft je verbazen. Huur een auto en ga naar de hoofdstad Funchal om de gezellige binnenstad te ontdekken. De stad heeft veel botanische tuinen, oude gebouwen en een kleurrijke markt. De omgeving van Funchal is ook erg mooi. Pak de catamaran om de kust te bekijken of ga met de kabelbaan omhoog voor een mooi uitzicht op de stad en omstreken. In Santana vind je de Madeira huisjes en hier start een wandeling onder begeleiding van een gids.

Strandpret op Porto Santo

Of je nu een zonvakantie zoekt, cultuur wilt snuiven of heerlijk de natuur in wilt: iedereen vermaakt zich op Madeira. Het enige: Madeira heeft verschillende zwembaden, maar er is geen echt strand…. Maar de echte strandliefhebbers kunnen terecht op Porto Santo, een klein eiland dat tot de Madeira-archipel behoord. Het ligt op twee uur varen van Madeira. Hier vind je heerlijke witte zandstranden. Volgens sommigen heeft het zand zelfs een helende werking, dus kijk niet op vreemd op als men ligt ingegraven in het zand!

Meer informatie of een vrijblijvend reisadvies op maat?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.