Malediven

Midden in de Indische Oceaan, zo’n 700 km ten zuiden van India, liggen de 1190 koraaleilanden die samen de Malediven vormen. Het is een droombestemming voor net getrouwde stellen, duikers en liefhebbers van parelwitte stranden en luxe resorts. Zie jij jezelf al relaxen op een onbewoond bountyeiland? Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken. Of vraag ons naar een vrijblijvend reisvoorstel op maat.

Neem contact met ons op

Wij hebben ook een mooie selectie vakanties naar de Malediven die je direct online kunt boeken. Veel plezier met kijken en de voorpret!

Direct zoeken en boeken

Stranden van de Malediven

Dé attractie van de Malediven zijn de stranden in combinatie met het warme klimaat.

  • Op Meeru kun je relaxen op een opmerkelijk lang strand, omgeven door imposante koraalriffen en een rijke onderwaterwereld.
  • Liefhebbers van watersport zitten goed op het drie kilometer lange strand van Kuredu.
  • Ben jij een duikfan? Ga dan naar de stranden van Ranveli.

De natuur van de Malediven

De Malediven is een eilandengroep van ongeveer 1200 koraaleilandjes en is het meest waterrijke land ter wereld. Niet vreemd dat de meeste flora en fauna dan ook onder het wateroppervlak is te vinden. De onderwaterwereld van de Malediven is enorm gevarieerd. De vele koralen, 2000 soorten vissen, 5 verschillende soorten schildpadden en ongeveer twintig dolfijn- en walvissoorten hebben een grote aantrekkingskracht op duikers uit de hele wereld.

Boven het wateroppervlak is elk eilandje weer anders. De meeste eilanden hebben exotische planten, palmbomen en parelwitte stranden. Ook groeien er op sommige eilanden fruitbomen als bananen-, papaya- en mangobomen. Het dierenrijk is minder goed vertegenwoordigd. Er komen spinnen, krabben, schorpioenen, gekko’s en enkele tientallen soorten vlinders voor.

Cultuur 

Het grootste deel van de 400.000 inwoners van de Malediven is moslim. Dit is terug te zien in bijvoorbeeld het alcoholbeleid. De Malediviërs drinken geen alcohol en alleen niet-Malediviërs mogen alcohol schenken. Ook is op elk bewoond eiland een moskee te vinden. Door de overheersing van verschillende volkeren in de geschiedenis, heeft de bevolking onder andere Afrikaans, Indisch en Indonesisch bloed. Ook deze verschillende culturele achtergronden zijn merkbaar. Bijvoorbeeld in de Bodu Beru-dans. Deze van oorsprong Afrikaanse dans wordt tijdens ‘cultural night’ onder begeleiding van grote trommels gedanst.

De gastvrije bevolking leeft vooral van de scheepsbouw, het toerisme en de visserij. De keuken van de Malediven bestaat met name uit visgerechten. Een aanrader is ‘mas huni’: gerookte vis met limoen, uien, chilipepers en gemalen kokos. De Malediviërs eten dit gerecht vaak als ontbijt.

Excursies op de Malediven

  • Vlak bij het paleis van de sultan ligt het Nationaal Museum, een absolute must als je een beetje cultuur wilt proeven tijdens je zonvakantie Malediven. Vele schatten en het nalatenschap van de Malediven zijn hier te bekijken, waaronder enkele oude wapens, munten, manuscripten en gewaden van vroegere sultans 
  • Eilandhoppen op de Malediven
  • Een zeiltocht op de Indische Oceaan maken of parasailen voor de kust
Op zoek naar een onvergetelijke vakantie naar de Malediven?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.