Deze reis is inclusief:

 • Vluchten
 • Rondreis per privé-auto of minibus volgens programma
 • Transfers
 • Excursies
 • Entreegelden
 • 12x ontbijt 1x lunch 3x diner
 • Lokale Engelssprekende chauffeur/gids

Highlights van deze reis:

 • Kuala Lumpur
 • V.O.C. stad Malakka
 • Cameron Highlands
 • Stranden van Penang en Langkawi
 • Jungle avontuur in Taman Negara

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1 Amsterdam – Kuala Lumpur
Je vliegt met KLM vanaf Schiphol naar Kuala Lumpur.
Dag 2 Kuala Lumpur
In de ochtend kom je aan op de luchthaven van Kuala Lumpur. Je wordt naar je hotel gebracht waar je drie nachten verblijft. De rest van de ochtend en de middag kun je zelf indelen. In het begin van de avond word je opgehaald voor een stadstour door o.a. China Town, gevolgd door een diner en een culturele dansvoorstelling.
Dag 3 Kuala Lumpur
Na het ontbijt maak je een stadsrondrit en zie je o.a. de Thean Hoe Tempel, het Koninklijk Paleis, het Nationale Museum, de Moorse architectuur van het treinstation en het Sultan Abdul Samad gebouw. Een letterlijk hoogtepunt is het bezoek aan de KL-Tower. De middag is ter vrije besteding.
Dag 4 Kuala Lumpur – Malakka – Kuala Lumpur
Vandaag ga je een dagje naar de historische stad Malakka. De Nederlanders hebben hier vele prachtige monumenten gebouwd, zoals de opvallend roodgekleurde Christ Church en het Stadhuys. Ook bezoek je de St. Paul’s Church, de ruïnes van het Portugese Fort A’Formosa, de Chen Hoon Teng Tempel en het Baba Nyonya Heritage museum. Na een wandeling door Jonker Street keer je weer terug naar Kuala Lumpur.
Dag 5 Kuala Lumpur – Taman Negara
Na het ontbijt ga je per bus bus naar Kuala Tahan. Hier vertrekt de boot naar Taman Negara National Park. Je slaapt twee nachten in het Mutiara Taman Negara Resort. Tijdens een videopresentatie leer je meer over het nationale park. Na het diner ontmoet je de gids en maak je de eerste wandeling door de jungle.
Dag 6 Taman Negara
Na het ontbijt loop je naar de 450 m lange ‘canopy walkway’, waar je op 30 meter hoogte tussen de boomtoppen doorloopt. Op grote hoogte zie je pas echt hoe enorm de omvang van het Taman Negara Nationaal Park is. Geniet van de geluiden van de jungle. In de middag maak je een boottochtje naar Lata Berkoh, waar je kan zwemmen.
Dag 7 Taman Negara – Cameron Highlands
Na het ontbijt vertrekt de boot richting Kuala Tahan. Aansluitend reis je verder naar de koele hooglanden van de Cameron Highlands. Een prachtige rit door berggebied met uitgestrekte rubber- en palmolieplantages. 
Dag 8 Cameron Highlands – Ipoh
Vandaag ga je de hooglanden verkennen. Je bezoekt een lokale markt, theeplantages en een theefabriek. Vervolgens reis je door naar Gua Tempurung, een van de langste grotten van het Maleisisch schiereiland.
Dag 9 Ipoh – Penang
Tijdens de rit naar Penang stop je in Kuala Kangsar. Hier bezoek je het Paleis van de Sultan en de indrukwekkende Ubudiah Moskee met zijn gouden koepel. Over één van de langste bruggen van Azië bereik je het eiland Penang, waar je twee nachten verblijft. Penang staat bekend om zijn ‘Glorious Food’ en dat kun je hier proeven in de diverse eetstalletjes en restaurants. 
Dag 10 Penang
Vandaag maak je een tour over het eiland Penang, ook wel ‘the Pearl of the Orient’ genoemd. Zo bezoek je onder andere Fort Cornwallis en wandel je over de Chew Pier. Ook ga je naar het Khoo Clan Ancestral House en zie je de 32 meter lange liggende Boeddha in de Wat Chayamangkalaram tempel. De tour eindig je bij de Kek Lok Si tempel, dit is een van de meest uitbundige tempels van het Verre Oosten.
Dag 11 Penang – Langkawi
In een twee uur durende boottocht vaar je van Penang naar Langkawi. Tijdens een tour over het eiland maak je kennis met de legendes en folklore. Je verblijft drie nachten in Langkawi.
Dag 12-13 Langkawi
Op Langkawi heb je twee dagen ter vrije besteding. Met schitterend blauw water, fraaie stranden en wuivende palmbomen beantwoordt Pulau Langkawi aan de ultieme vakantiedroom. Geniet van de paradijselijke stranden, of ga op ontdekking in de omgeving. Dit is een ontspannend einde van jouw veelzijdige rondreis door Maleisië. 
Dag 14 Langkawi – Kuala Lumpur – Amsterdam
In de loop van de dag vindt de transfer plaats naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam. 
Dag 15 Amsterdam 

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs