Deze reis is inclusief:

 • Vluchten
 • Keuze uit twee hotelcategorieën
 • 11 dagen huurauto
 • Halve dagexcursie Kuala Lumpur
 • 12x ontbijt
 • Transfer luchthaven-hotel Kuala Lumpur

Highlights van deze reis:

 • Kuala Lumpur
 • V.O.C stad
 • Malakka
 • Theeplantages van de Cameron Highlands
 • Stranden van Penang Kuala Terengganu en Kuantan

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Amsterdam – Kuala Lumpur
​Je vliegt met KLM vanaf Schiphol naar Kuala Lumpur.

Dag 2: Kuala Lumpur
In de ochtend kom je aan op de luchthaven van Kuala Lumpur. Je wordt naar je hotel gebracht, waar je de rest van de dag zelf kan indelen. Je verblijft twee nachten in dit hotel.

Dag 3: Kuala Lumpur
Na het ontbijt begin je met een stadstour. Je ziet onder andere China Town, King’s Palace, het Sultan Abdul Samad gebouw, het Karyaneka Handicraft Centre en de Thean Hoe Tempel. Uiteraard staat de 421 meter hoge KL-tower op het programma. Je bezoekt tevens het Nationaal Museum. De middag is weer voor jezelf. Je kan bijvoorbeeld gaan shoppen in één van de grote malls.

Dag 4: Kuala Lumpur – Cameron Highlands (205 km, ca. 4-5 uur)
Deze ochtend wordt de huurauto bij je hotel afgeleverd en kan de eerste rit beginnen naar de Cameron Highlands. Je rijdt door een mooi bergachtig landschap en langs uitgestrekte rubber en palmolie-plantages. Indrukwekkend is een bezoek aan de Batu grotten, waar een trap met 272 treden naar de tempelingang leidt. 

Dag 5: Cameron Highlands – Penang (235 km, ca. 4-5 uur)
Na het ontbijt heb je nog de hele ochtend om de schitterende Cameron Highlands te verkennen. Je kan hier prachtige wandelingen maken en bijvoorbeeld een theeplantage of een markt bezoeken. Via één van de twee lange bruggen steek je over naar Penang. Een leuke stop onderweg is de Iskander waterval. Je verblijft twee nachten in Penang. 

Dag 6: Penang
Vandaag kun je de hele dag lekker luieren aan het mooie strand of ga je liever op pad? Op Penang zijn namelijk tal van interessante plekken, zoals het Khoo Clan Ancestral House, Fort Cornwallis en de Pagode van de tienduizend Boeddha’s. Bezoek de Wat Chayamangkalaram tempel met een 32 meter lange liggende Boeddha of ga naar Georgetown: de hoofdstad van ‘the Pearl of the Orient’. 

Dag 7: Penang – Kota Bharu (386 km, ca. 8-9 uur)
Vroeg uit de veren, want het gaat een lange dag worden. Het is een prachtige rit naar de oostkust van het schiereiland. Je rijdt over de East-West Highway, langs de centrale bergketen en door tropisch regenwoud, naar Kota Bharu. Aanrader om nabij Kota Bharu de oudste houten moskee van het land te bezoeken, de Masjid Kampung Laut.

Dag 8: Kota Bharu – Kuala Terengganu (168 km, ca. 3 uur)
Op de kleurrijke markt in Kota Bharu vind je zilverwerkplaatsen, songkat weverijen en werkplaatsen waar vliegers worden gemaakt. Vervolgens vertrek je voor een mooie rit langs verlaten stranden naar Kuala Terengganu. Je kan een stop maken in Pulau Duyong, waar traditionele houten vissersboten gemaakt worden. Of bezoek het Losong Museum, met een fraaie collectie koninklijke kunstobjecten. Je verblijft twee nachten in Kuala Terengganu.

Dag: 9 Kuala Terengganu
Vandaag is ter vrije besteding. Je kan relaxen aan het zwembad van het hotel of de mooie omgeving verkennen. 

Dag 10: Kuala Terengganu – Kuantan/Cherating (209 km, ca. 4 uur)
Op weg naar Kuantan/Cherating passeer je prachtige stranden, de drijvende moskee Tengku Tengah Zaharah en idyllische vissersdorpjes, zoals onder andere Marang. Reis je tussen mei en september, dan heb je kans de enorme lederschildpadden te zien bij Rantau Abang. Twee nachten in Kuantan of Cherating, gelegen aan prachtige zandstranden, omzoomd door palmbomen.

Dag 11: Kuantan/Cherating
Deze dag staat in het teken van zon, zee en strand.

Dag 12: Kuantan/Cherating – Malakka (250 km, ca. 4-5 uur)
Vandaag rijd je naar het historische Malakka. De Nederlanders hebben hier vele prachtige monumenten gebouwd, zoals de roodgekleurde Christ Church en het Stadthuys. Bezoek o.a. het Portugese Fort A’Formosa, de Chen Hoon Teng Tempel en het Baba Nyonya Heritage museum. De laatste souvenirs kun je inslaan op Jonker Street of de vroegere Heerenstraat. 

Dag 13: Malakka – Kuala Lumpur (144 km, ca. 2 uur)
Vandaag rijd je terug naar Kuala Lumpur. Hier verblijf je voor je laatste nacht.

Dag 14: Kuala Lumpur – Amsterdam 
Deze dag kun je zelf indelen. Voor je vertrek naar Amsterdam lever je de huurauto in op de luchthaven.

Dag 15 Amsterdam
In de ochtend kom je aan op Schiphol.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs