Ze bestaan nog: de onbekende plekjes op Mallorca! Onze Persoonlijke Reisadviseur Jaimie is in juni naar het eiland gegaan en heeft wat leuke tips voor de onbekende plekjes op Mallorca. Lees en reis je mee?

Ontdek meer Mallorca

Haven Port de Sóller

Port de Sóller is een hele andere omgeving dan de toeristische plaatsen op Mallorca. De haven is gelegen in het westelijke deel van het eiland en lang geleden werd de haven gebruikt door de inwoners van Sóller (vandaar ook de naam Port de Sóller). De natuur is hier prachtig! Je bent omringd door de hoge, groene bergen van de bergketen Serra de Tramuntana. Ga hier ook zeker naartoe, de bergketen staat namelijk op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is typerend voor het Mediterrane landschap.

Zlatni Rat

Met een karakteristieke houten trein naar Palma de Mallorca!

Ongeveer 8 km verder heb je het onbekende plaatsje Sóller. Voor de cultuurliefhebbers heb je hier volop musea. Ga bijvoorbeeld naar Museu del Casal de Cultura. Dit is een 18e-eeuws herenhuis in het centrum van de stad, vol met overblijfselen van het oude Sóller. Ook gaat er vanuit Sóller een authentieke houten trein naar de hoofdstad Palma de Mallorca! Deze treinroute is 27 km lang en ideaal voor een dagje uit met het hele gezin!

Zlatni Rat

Maar … waar ga je slapen?

Jaimie heeft tijdens haar reis een aantal hotels bezocht. Dit is haar Top 3:

Zlatni Rat

  • 5-sterrenhotel Blau Porto Petro; binnen ca. 5 minuten lopen ben je in het plaatsje Porto Petro. Het is een echt familiehotel, want voor de kids is er volop entertainment. Zo is er een speeltuin, speelkamer en is de miniclub 7 dagen per week geopend.
  • 5-sterrenhotel Jumeirah Port Soller; super-de-luxe hotel. Om een idee te geven; er verblijven hier veel koninklijke families uit het Midden-Oosten die dan een hele verdieping huren. Alles wat je je maar kunt wensen, is hier te vinden. Denk aan een infinity pool, uitgebreid ontbijt, uitermate vriendelijk personeel en de allermooiste zonsondergangen van het eiland.
  • 5-sterrenhotel Hilton Sa Torre; mijn favoriet en dé Mallorca hoteltip! Het hotel is in een oud landhuis gevestigd en dat zie je terug in de oude elementen! Het lijkt wel alsof je in Toscane bent in plaats van Spanje. Er is een spa, heerlijk eten(!) en een ontzettend lieve en persoonlijke hotelmanager.

Zlatni Rat

Ontdek deze onbekende plekken op Mallorca

Ben jij ervan overtuigd dat deze onontdekte plekjes op Mallorca iets voor jou zijn? Bij VakantieXperts kun je terecht voor diverse bestemmingen op Mallorca. Boek jouw reis direct online of maak een afspraak met onze MallorcaXperts om extra advies te krijgen.

Wordt Mallorca jouw volgende vakantiebestemming?

Staat Mallorca staat nu hoog op jouw bucketlist? En wil je ook alle onbekende plekjes bewonderen? Laat een ReisXpert een onvergetelijke reis naar Mallorca op maat samenstellen. Kom langs of maak een afspraak!

Maak een afspraak!

 
Dit blog is geschreven door Persoonlijke Reisadviseur Jaimie van Engelen naar aanleiding van haar studiereis naar Mallorca.

Commentaar is niet beschikbaar