Malta

De eilandengroep Malta heeft slechts een oppervlakte van 316 km² en behoort tot de kleinste landen van Europa. De ligging ten zuiden van Italië maakt het een zeer zonzekere bestemming voor de actieveling of de relaxer!.

Malta is misschien een klein stipje op de wereldkaart, maar de mogelijkheden hier zijn groots. De eilandengroep heeft een rijke cultuur met veelzijdige bezienswaardigheden in drie streken: wandelen op het rustige eiland Gozo, de mooie gebouwen op Malta of de hoofdstad Valletta in het noordoosten. Een rechtstreekse vlucht naar Malta duurt ongeveer 3 uur en je kan hier met de euro betalen, ideaal!

Boek direct jouw vakantie naar Malta

Een land dat barst van de cultuur

De rijke historie heeft veel moois achtergelaten op de eilanden om te bewonderen: prehistorische tempels, enorme kunstcollecties en gezellige stadjes. Naast deze historie heeft Malta ook steeds meer nieuwe en vooral aantrekkelijke plekjes om het toerisme te belonen. Steden die vooral vernieuwen, zijn: Valletta, Sliema en Mosta. Het toerisme is namelijk 1/3 van hun inkomen en daarom zullen de bewoners er alles aan doen om het naar je zin te maken. De mix tussen oud en nieuw heeft een perfecte balans. Belangrijke highlights van Malta zijn: de Sint-Janscokathedraal, The Three Cities, Marsaxlokk, St. Peter’s Pool en Popeye Village.

De plek om je smaakpapillen te prikkelen

Type ‘Malta’ in op het internet en een grote kans dat je op veel pagina’s informatie ziet over het eten en drinken op Malta. De Maltezer keuken is enorm divers en authentiek. De rijke geschiedenis heeft er namelijk voor gezorgd dat ze de lekkerste invloeden van allerlei volken gebruiken om het beste te serveren. Het wordt ‘Cucina Povera’ genoemd en dat betekent: de keuken van de armen. Je krijgt meer smaak voor minder geld en dat klopt ook zeker. Gerechten om zeker niet over te slaan van de menukaar zijnt: pastizzi (gevulde gebakjes), fenkata (konijn met tomatensaus) en aljotta (vissoep met knoflook en kruiden). Er zijn ook een aantal lekkere traditionele drankjes die het proberen waard zijn, zoals Kinnie (lokale frisdrank). Laat je vooral verrassen en probeer het uit!

Het weer in Malta

De zomers in Malta zijn zeer zonnig, warm en droog. Tussen juni en september valt er nauwelijks tot geen regen en ligt de temperatuur rond de 30 graden. Ook in het voor- en najaar is Malta met temperaturen tot 25 graden erg aangenaam. In de winter valt er meer neerslag en ligt de temperatuur tussen 15 en 20 graden. Wat een heerlijk vooruitzicht om altijd goed weer te hebben!

Tips en inspiratie voor Malta

Wist je dat...

  • de Blue Lagoon haar naam waar maakt; volgens velen heeft dit meer het meest kraakheldere water van Europa.
  • je de klok op Malta nooit moet vertrouwen. Geen enkele klok loopt gelijk en dat komt door hun geloof. Hiermee denken de Maltezen dat ze de duivel misleiden.
  • Valletta de eerste geplande stad van Europa was om te bouwen en het is in 1565 vooraf geschetst. De stad is in amper 15 jaar neergezet en is hiermee ook één van de snelst gebouwde steden ter wereld.
Op zoek naar een heerlijke vakantie naar Malta?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.