Marokko


Onze reistip:
Een 12-daagse rondreis in Marokko boek je al vanaf  €619 p.p. Inclusief vlucht, verblijf én transfers.

Hoe ziet jouw ideale zonvakantie Marokko eruit? Eindeloos zonnen aan het paradijselijke strand van Agadir? Of toch struinen door de kleine straatjes en smalle steegjes van Marrakech? Marokko prikkelt je zintuigen op alle mogelijke manieren. Bekijk onze grote selectie hotels en boek eenvoudig en voordelig online.

Boek Marokko online

Geen zin of tijd om zelf te zoeken? Ervaar onze persoonlijke service! Deel jouw wensen via ons offerteformulier en ervaar hoe jij vele uren zoeken en vergelijken kunt besparen!

Onze rondreizen naar Marokko

Strand

Marokko grenst in het westen aan de Atlantische oceaan en in het noorden aan de Middellandse Zee. Hierdoor heeft het Noord-Afrikaanse land duizenden kilometers aan kustlijnen en gevarieerde stranden. Aan de Atlantische Oceaan kenmerken de stranden zich door het fijne zand en de branding. Aan de Middellandse Zee is het zeewater kalmer en zijn de stranden kleiner. De goudgele stranden grenzen aan gezellige boulevards, waar je verschillende souvenirs en handgemaakte spulletjes kunt kopen. Niet bij alle stranden kun je zwemmen, maar 90% van de stranden zijn wel veilig en schoon.

Natuur

Marokko heeft grote bergketens, zoals het Rifgebergte en het Atlasgebergte, dat je in drie stukken kunt opdelen. Dit berggebied domineert het grootste deel van het binnenland. In het zuiden ligt de Sahara-woestijn met droge zandduinen tot wel 80 meter hoog. De Anti-Atlas herbergt de prachtige watervallen van Ouzoud. Hier stort het water 100 meter naar beneden in een groene afgrond. De Todra-kloof heeft een hoogte van 250 meter en ligt minimaal 10 meter uit elkaar, wat deze steile rotswanden een interessante bezichtiging maken. Aan de monding van de Qued Massa ligt het vogelreservaat National Parc Sous Massa. Dit is een groot vogelreservaat weer veel unieke vogelsoorten leven waarvan sommige met uitsterven zijn bedreigd.

Cultuur

In de Marokkaanse cultuur speelt de islam een belangrijke rol. Het dagelijkse leven staat grotendeels in het teken van deze religie; er wordt vijf keer per dag gebeden en tijdens de Ramadan vasten de inwoners een maand lang. Deze periode wordt afgesloten met het Suikerfeest en vrouwen bedekken hun armen, schouders en hoofd. In de cultuur is de linkerhand onrein. Met deze hand wordt geen voedsel aangeraakt. De kleding van de Marokkanen is vaak ingetogen en traditioneel. In de Arabische architectuur zijn vele Spaans-Moorse invloeden terug te zien. De sprookjesachtige en oosterse elementen kenmerken de gebouwen. Muziek en dans kleuren de Marokkaanse cultuur ook. Naast de buikdansen zijn krijgsdansen als de taskiouine ook populair.

Bezienswaardigheden

De vele koningssteden zijn al bezienswaardigheden op zich en erg populair voor een stedentrip Marokko. De sprookjesachtige souks van bijvoorbeeld Marrakech en Fès doen mysterieus aan. Maar ook in oude stadjes als Essaouira, die ook nog eens op de Werelderfgoedlijst staan, lijkt het alsof de tijd stil heeft gestaan . De Hassan II moskee in Casablanca is een imponerend gebedshuis met een 200 meter hoge minaret. Na Mekka is dit de grootste moskee. Het toeristische plein De Jemaa el Fna in Marrakech trekt ook elke dag veel mensen. Hier brengen marktkooplieden overdag hun spullen aan de man en ’s avonds is het één en al bedrijvigheid met slangenbezweerders, tandentrekkers, verhalenvertellers en vuurspuwers.

Tip: Ontdek meer over de levendige steden Marrakech en Fès in onze blogs: Marrakech tips en Wat te doen in Fès?

Excursiemogelijkheden vakantie in Marokko

  • Catamarantocht in Agadir
  • Tocht door de berbervallei van Ourika
  • De Hoge Atlas in per landrover
  • Op een kameel door de woestijn
  • Golfen op de green van Marakkech

Tip: Meer Marokko tips? Lees ons blog: Magisch Marokko!

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Marokko?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.