Deze reis is inclusief:

 • Vluchten Amsterdam – Casablanca en Marrakech
 • 11 overnachtingen
 • Verzorging o.b.v. halfpension
 • Stadstour Casablanca
 • Jeeptour Erfoud naar Merzouga
 • Verblijf in Essaouira
 • Nederlandssprekende reisleiding
 • Rondreis per comfortabele bus

Highlights van deze reis:

 • Casablanca
 • Rabat
 • Spectaculaire jeeptour
 • Marrakech
 • De schitterende Todra-kloof
 • Essaouira
 • De magische Sahara woestijn

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Amsterdam – Casablanca
Het is tijd voor je reis door het prachtige Marokko! We vertrekken vanaf Schiphol voor de vlucht van 3,5 uur naar het mooie Casablanca.
Dag 2: Casablanca – Rabat – Meknès
’s Ochtends gaan we op bezoek in het centrum van de handelsstad Casablanca, waar we op bezoek gaan bij tweede grootste moskee van de wereld, de Hassan II moskee. Dit prachtige gebouw biedt plaats voor maar liefst 25.000 mensen binnen de moskee, en nog eens 85.000 mensen buiten.
Hierna reizen we naar Rabat, waar we in de medina gaan lunchen. Rabat is al duizenden jaren bewoond. We bezoeken de pittoreske kashba, met prachtige smalle en bochtige straatjes en op iedere hoek een nieuwe verrassing. We rijden door naar Meknès voor de overnachting.
Dag 3: Meknès – Fès
Bezoek aan de oude stad van Meknès. Eén van de hoogtepunten van de voormalige koninklijke stad is het oude waterbassin, dat vroeger gebruikt werd om de koninklijke tuin van water te voorzien. De poort van Mansour wordt door velen als één van de mooisten van Marokko beschouwd. Ook wordt een bezoek gebracht aan het Moulay Ismail Mausoleum, één van de weinige heilige plaatsen waar ook niet-moslims welkom zijn. 
Na de lunch zetten we koers naar de volgende oude stad, Volubilis. Deze Romeinse ruïnes zijn één van de best bewaard gebleven ruïnes ter wereld. Overnachting in de religieuze stad Fès.
Dag 4: Fès
Fès is één van de markantste steden van Marokko. We bezoeken zowel de moderne medina en de religieuze scholen uit de 14de eeuw, als het indrukwekkende labyrinth van souks (markten) dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In deze ambachtelijke buurt hangen de leerververs al eeuwenlang hun geverfde leer te drogen. Het is een must om één van de vele dakterrassen te beklimmen en te genieten van het bijzondere uitzicht over de vele felgekleurde verfbaden.
Dag 5: Fès – Erfoud – Merzouga
We laten de steden achter ons om via de cederbossen en pittoreske plaatsjes van het Midden-Atlasgebergte naar Erfoud te rijden. In Midelt bezoeken we een lokale boerderij waar we lunchen. Erfoud is een prachtige oase gelegen aan de voet van de imposante Sahara duinen. Per landrover met chauffeur ga je verder naar Merzouga, midden in de duinen.
In Merzouga verblijf je in een prachtig kashba hotel, maar je kunt er ook voor kiezen om per kameel verder de woestijn in te gaan en in een tentenkamp te overnachten onder een werkelijk schitterende sterrenhemel, een unieke ervaring (optioneel).
Dag 6: Erfoud – Tinghir – Boumalne
Voor het ontbijt kun je een onvergetelijke wandeling maken door de duinen van Merzouga om de prachtige zonsopgang in de woestijn mee te maken. Hierna keren we terug naar onze herberg voor het ontbijt. We vertrekken richting de prachtige Tinghir oase, bekend om de schitterende Todra-kloof met rotsen die reiken tot wel 250 meter. De mogelijkheid bestaat om een wandeling te maken door de kloof in dit nog ongerepte deel van Marokko.
In de namiddag arriveren we in Boumalne, waar je overnacht én dineert in een traditionele kashba. Een unieke ervaring!
Dag 7: Boumalne – Marrakech
Via ‘de weg van duizenden kashba’s komen we uit bij de ingang van de Dadès kloof. We rijden verder naar El Kelaa, een relatief klein stadje bekend om haar rozenfestival, en vervolgens naar Ouarzazate, waar we een bezoek brengen aan de mooie kashba van Taourirt en Tifoultout. Na de lunch gaat de route verder via één van de grootste attracties van deze streek: de kashba van Aït Ben Haddou, gebruikt voor vele films en genoteerd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bekende producties zoals Game of Thrones en Lawrence of Arabia zijn hier opgenomen en als je de schoonheid van deze streek ziet, zal dit je niet verbazen.
De rit gaat verder via de schitterende Tich ’n Ticha pas op 2600 meter hoogte door het Atlasgebergte. Aan het einde van de dag bereiken we Marrakech.
Dag 8: Marrakech
Fantastische dag in de betoverende stad Marrakech. De stad ligt aan de voet van het Hoge Atlasgebergte. Deze koningsstad wordt door zijn roodtinten van de stadsmuur en huizen ook wel de ‘rode parel’ genoemd. We bezoeken de Saadische graven, het Bahia Paleis, de Koutoubia moskee met de hoogste minaret van Marrakech en het Dar Si Saïd Museum met een grote collectie Marokkaanse kunst. In de namiddag kun je rondlopen op het beroemde en levendige Djemaa El Fna plein, waar slangenbezweerders en goochelaars hun kunsten vertonen.
Dag 9: Marrakech – Essaouira
Via een mooie route rijden we in circa twee en een half uur naar het idyllische blauwwitte vissersstadje Essaouira. Door de Europese en Arabische mix is Essaouira één van de meest charmante plaatsjes in Marokko, waar vele kunstenaars zich hebben gevestigd. Essaouira staat ook bekend om haar mooie, maar winderige, stranden waar je heerlijk kunt wandelen. Een prachtige plek waar je heerlijk tot rust kunt komen op het strand of bij het zwembad.
Dag 10: Essaouira
Vandaag is ter eigen besteding, deze kunnen we naar eigen wens besteden. Wij raden aan een heerlijke muntthee te drinken op het plein, of een rustige wandeling door de smalle straatjes. Geniet van het mooie Essaouira hoe je dit zelf wilt.
Dag 11: Essaouira – Marrakech
Na het ontbijt rijden we terug naar Marrakech. Het is heerlijk om rond te dwalen door de souk met zijn wirwar van straatjes en kleurrijke winkeltjes waar van alles te koop is, zoals prachtige henna lampen, tajine potten, schalen, tassen, etc. Je vindt hier zeker het perfecte aandenken aan het betoverende bezoek aan de vier koningssteden.
Dag 12: Marrakech – Amsterdam
Onze heerlijke rondreis door Marokko zit erop. Het is tijd voor de transfer naar de luchthaven om vol met onvergetelijke ervaringen en met prachtige foto’s terug naar Nederland te vliegen!

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs