Mauritius

Mauritius is een lust voor het oog en met alle tropische invloeden een droombestemming voor iedereen. Toerisme is een belangrijke inkomstenbron en wij begrijpen wel waarom!

Natuurlijk kun je bij ons ook online een droomvakantie naar Mauritius boeken. Bij ons vergelijk je alle vakanties van meerdere touroperators in één overzicht!

Boek direct online

Mauritius Highlights

Het vulkanische eiland ligt middenin de Indische Oceaan waar je de mooiste stranden en riffen hebt.
Wat veel mensen niet weten, is dat Mauritius ook genoeg cultuur en andere bezienswaardigheden heeft. Van kleurrijke vulkanische gebieden als Seven Coloured Earth tot aan het wandelen in het groene nationale park Black River Gorges. Of je nu wilt zonnebaden, wandelen, zwemmen of snorkelen… Kies je favoriete hotel in Mauritius en het genieten kan beginnen!

Strandvakantie Mauritius

Mauritius biedt de bezoekers een grote verscheidenheid aan prachtige witte zandstranden en blauwe lagunes. De kustlijn is ongeveer 330 km lang en bijna overal vind je de mooiste zandstranden. Een groot voordeel van Mauritius is dat het eiland omringd is door koraalriffen met lagunes. Deze lagunes zijn niet alleen mooi met kristalhelder water, maar zijn ook ideaal om in dit kalme water te zwemmen en snorkelen

Black River Gorges National Park

Een dagje iets anders dan strand? Ga wandelen in het Nationiale Park Black River Gorges. Dit is het grootste nationale park van Mauritius. Het tropisch regenwoud kent veel planten- en diersoorten, bijvoorbeeld de zwarte vleerhond en de nationale bloem van Mauritius: de Trochetia Boutoniana. Bij de uitkijkpunten kan je genieten van watervallen die uit de rotsen stromen en panoramische uitzichten over het eiland. Let op: trek goede schoenen aan als je gaat wandelen in dit park.

Port Louis

Zin om cultuur te snuiven? Ga vooral naar Port Louis, de havenhoofdstad van Mauritius. Neem een kijkje in de geschiedenis van het eiland en bezoek het National History Museum. Je komt bijvoorbeeld alles te weten over de uitgestorven dodo of schildpadden. Verder is de stad een mengelmoes van culturen, dit proef je terug in de keuken. Aanraders zijn Indiase curry’s en gegrilde garnalen in creoolse saus.

Praktische informatie

Mauritius ligt ‘in the middle of nowhere’, middenin de Indische Oceaan en zo’n 800 km ten oosten van Madagaskar. Het eiland heeft een oppervlakte van ca. 1.900 km². Dit is vergelijkbaar met de oppervlakte van de provincie Utrecht.
De beste periode om naar Mauritius te reizen is eigenlijk het hele jaar, de zon schijnt volop al heb je in de maanden december tot april wel meer kans op neerslag en orkanen. Vanaf Amsterdam vlieg je in ongeveer 13 uur naar Mauritius.

Op zoek naar een zonnige vakantie naar Mauritius?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.