Eindelijk! Het vervolg van mijn rondreis door Australië. De vorige keer kwam de Oostkust aan bod in 5 highlights, waarna er ook een vervolg kwam. Vandaag is het tijd voor Melbourne! Vanaf het vliegtuig pak ik de skybus en binnen een half uurtje sta ik met mijn backpack in de stad waar ik alleen maar positieve verhalen over hoor. En ook ik ben na één avond al verkocht… dit is by far mijn favoriete stad in Australië! Waarom? Dat en nog meer niet te missen dingen vertel ik je in dit blog!

Ontdek meer Australië

De sfeer in Melbourne

Veel mensen worden verliefd op deze stad en dat komt absoluut door de unieke sfeer. Ondanks dat het de 2e grootste stad van Australië is, is het hier ontzettend relaxed. Struinen door de stad zónder plan is de beste manier om Melbourne te ontdekken. Ga op de trap zitten en luister naar de straatmuzikanten die hun nieuwste single op een waanzinnige manier presenteren, drink een biertje bij één van de honderden leuke bars, geniet van het zonnetje langs het water en stil je honger bij een leuk eettentje. Met zoveel keus, is kiezen moeilijker dan je denkt!

Melbourne sfeer

Koffiecultuur

Ben jij een liefhebber van koffie? Dan is dit ook jouw stad! En dan hebben we het niet over de Starbucks, want die is zo goed als verbannen. Proef de echte koffie in één van de 1000 tentjes en trakteer jezelf daarnaast op iets zoets. Wij kozen voor een Belgische wafel toen we moesten schuilen voor de regen. Regen? Ja regen… Melbourne staat bekend om 4 seizoenen in 1 dag. Als het ‘s ochtends met bakken uit de lucht komt, is de kans groot dat je ‘s middags gewoon met een cocktail op het terras kunt zitten!

Koffiecultuur Melbourne

Straten vol streetart

Als je denkt dat je de mooiste streetart hebt gezien, loop je de volgende straat in en word je opnieuw verbaasd. Van ontzettend kleurrijk tot enorm indrukwekkend als je het verhaal erachter weet. Soms kom je hierachter door de bijbehorende teksten maar nog beter is het om een gratis stadstour te doen waar je achteraf zelf bepaald wat je de tour waard vond. Tijdens deze tour van ca. 2 uur vertelt de gids je meer over de streetart en je leert daarnaast ook veel over de geschiedenis en andere highlights van de stad!

Streetart Melbourne

De sportieve kant van de stad

Ik had het geluk dat ik tijdens de Formule 1 in Melbourne was. En als je hier bent tijdens zo’n enorm sportevenement, kun je de finale natuurlijk niet missen. Ik ben niet de enige die Max Verstappen komt aanmoedigen, in bocht 10 kleurt het oranje! Zo zie je maar weer: ook aan de andere kant van de wereld weten Nederlanders elkaar te vinden. Een zonnetje, Hollandse muziek en veel zenuwachtige supporters. Ondanks het teleurstellende resultaat was het een dag om niet snel te vergeten.

Melbourne sportief

Het is een aanrader om een sportwedstrijd te bezoeken. Bijvoorbeeld de Australian Open of tijdens Rugby. Wát een toffe ervaring!

Waanzinnigen wijngaarden

Wie mij een beetje kent, weet dat ik gek ben op wijn. En natuurlijk hoor je als echte backpacker alleen maar goon te drinken (de goedkoopste wijn uit een zak) maar eenmaal in Melbourne was het tijd voor goede wijn. Ik ging naar T’Gallant: een sfeervolle plek met waanzinnig uitzicht op de wijngaarden. In tijden niet zulke heerlijke wijn gedronken en dat in combinatie met pizza, kaas en op de achtergrond livemuziek. Mijn dag kon niet meer stuk!

Wijngaarden Melbourne

Ik zou zo nog uren door kunnen schrijven over deze leuke stad maar pas als je er zelf bent geweest weet je wat ik bedoel! Ook ik moest Melbourne op een gegeven moment weer verlaten en laat dat nou hét perfecte startpunt zijn voor de Great Ocean Road. Een onvergetelijke route waar ik je meer over vertel in mijn laatste blog over Australië!

Zelf zin in een trip naar Australië gekregen?

Wil je net als Inge ook een rondreis door Australië maken? Bekijk dan de mooie reizen Veelzijdige Zuidkust en Highlights of the East. Of laat een ReisXpert een onvergetelijke reis naar Australië op maat samenstellen. Kom langs of maak een afspraak!

Maak een afspraak!

Dit blog is geschreven door Persoonlijke Reisadviseur Inge Bakker naar aanleiding van haar reis naar Melbourne.

Commentaar is niet beschikbaar