Mexico

Een vakantie naar Mexico biedt een ideale combinatie van tropische temperaturen (in het zuiden), parelwitte stranden, lekker eten én heel veel cultuur. Bij ons kun je zowel voor een rondreis als voor een strandvakantie naar Mexico terecht.

Neem contact met ons op!

Vakantie Mexico

De stranden van Mexico staan bekend om het witte zand, de tropische palmbomen en het heldere water. Met gemiddeld zo’n 28 graden is het land ideaal voor een winterzonvakantie. Met name op schiereiland Yucatán is de kilometerslange kustlijn bezaaid met palmbomen en wit zand. De zee kan op sommige plekken wild zijn en een sterke onderstroom hebben. Wil je gaan duiken, surfen of snorkelen? Dan zijn de stranden minder geschikt. Wel kun je bij het 20 kilometer lange koraalstrand van Cancun prachtig duiken en snorkelen. Deze badplaats leent zich overigens ook uitstekend voor een all inclusive vakantie naar Mexico!

Natuur Mexico

Verspreid over het hele land liggen nationale parken. De bekende opgravingen Uxmal en Chichen Itzá op het schiereiland Yucatan zijn daar twee van. Het noorden van Mexico bestaat uit droge steppen en woestijnen, terwijl het binnenland bergachtig is en vulkanen heeft. In het zuiden kom je veel tropisch regenwoud tegen en heeft de kuststrook veel koraalriffen. De onderwaterwereld is levendig met onder andere dolfijnen, schildpadden, barracuda’s, roggen, zwaardvissen en inktvissen. Voor de kust van schiereiland Bajas de California kun je walvissen spotten. Ook vind je in Mexico ontelbare cactussoorten, bloemen en planten als dahlia’s en orchideeën.

Cultuur Mexico

Mexico heeft een fascinerende geschiedenis en bestaat uit een mengelmoes van culturen. De Maya’s, Latino’s, Mestiezen, Creolen en blanken leven allemaal in het land. Het grootste deel is Spaans-Indiaans. De indianen vertegenwoordigen met zo’n 30% nog een groot deel van de bevolking. Van de 56 verschillende groepen indianen hebben de meeste hun tradities en taal behouden. De meeste groepen wonen in het zuiden en midden van Mexico. De nijverheid bestaat vooral uit pottenbakken, weven en het beschilderen van maskers. De Mariachi, een muziekvorm die over verloren liefdes en verlangens gaat, is ook erg bekend. Ook de Corrido is bekend. Deze muziek gaat meer over de alledaagse gebeurtenissen.

Bezienswaardigheden

De archeologische overblijfselen uit het Maya tijdperk in Chichén Itzá, Uxmal, Tulum en Palaneque. Bekijk deze indrukwekkende tempels tijdens een schitterende rondreis Mexico. Deze overblijfselen zijn eeuwenoude, (deels) intact gebleven gebouwen en tempels uit de geschiedenis. De veelzijdige stad Mexico City is gebouwd aan de bedding van verschillende meren en heeft een prachtig paleis en een sfeervol park. Naast deze grote stad met maar liefst 22 miljoen inwoners kun je in Mexico nog veel meer interessante, koloniale steden bewonderen. Denk bijvoorbeeld aan Palenque, Merida en Monte Albán.

Wil jij meer Mexico tips? Ontdek het in het reisverslag: Op bezoek bij de Maya’s in Mexico.

Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.