Wordt het Rome, Sicilië of Valencia? En gaan we voor een relaxvakantie, shoppingtrip of gastronomische reis? Dit jaar ging ik samen met mijn man en 8-jarige nichtje op vakantie. Het werd comfort én een alle-bestemmingen-in-één-vakantie: een mooie cruise! Met cruiseschip MSC Preziosa het Westelijk Middellandse Zeegebied verkennen, dat leek mij wel wat!

Ontdek meer cruises

Wist je dat …

 • de MSC Preziosa een waterglijbaan heeft met een doorzichtig stuk dat buiten het schip hangt?
 • je aan boord belastingvrij kunt shoppen?
 • je in het dagprogramma alle relevante informatie terugvindt voor de volgende dag?
 • Méér dan een drijvend resort

  De stijlvolle, ultramoderne schepen van MSC Cruises zijn veel meer dan drijvende resorts: het lijken net drijvende steden op zee. Het voelt bijna als een verblijf in de stad met activiteiten, bars, restaurants, winkels, fitness, spa en plezier voor de kids op loopafstand. Je kunt wegblijven van de drukte of deze juist opzoeken. Ga offline en geniet van alle faciliteiten of ga online met de voordelige WiFi-pakketten. Dag of nacht: op een cruiseschip is er op elk tijdstip plezier te beleven.
  Tip: Nieuwsgierig naar MSC Preziosa? Bekijk het cruiseschip in de virtuele tour!

  Een vliegende start!

  Onze reis startte comfortabel met het Fly & Cruise pakket. We vlogen vanaf Amsterdam naar Milaan met aansluitende transfer naar de haven van Genua. Daar lag de gigantische MSC Preziosa op ons te wachten. “Wauw!”, dat was onze eerste reactie. “Wij zijn klaar om aan boord te gaan!”. Eenmaal aan boord stond de bemanning klaar en begroette ons vriendelijk. Met al dat moois aan boord keken wij onze ogen uit. “Die trap!” zei mijn kleine vriendin met een glimlach van oor tot oor. Ons decor: een echte Swarovski kristallen trap en glazen liften in de lobby. We dropten onze spullen in onze balkonhut en gingen gelijk door naar het buffetrestaurant. We waren in Italië dus de keuze was snel gemaakt: pizza, mmm!

  Cruiseschip lobby

  Touren door Italië

  Vanuit Genua vertrokken we voor een tour door Italië richting Rome en Sicilië. Het eiland Sicilië is perfect om per cruise te ontdekken. Het eiland heeft een drukke en bruisende haven, maar de hoofdstad van dit eiland, Palermo, biedt ook een ongekend aanbod van Normandische kunst en architectuur en barokke kerken, gecombineerd met tal van middeleeuwse straatjes en markten.

  Kathedraal Palermo Sicilië

  Elke dag is anders

  De eerste dagen gingen wij voor een snel ontbijtje in het buffetrestaurant, maar na een paar dagen was het tijd voor een uitgebreid ontbijt in het à-la-carterestaurant. Er is niets ontspannender dan de dag starten met een heerlijk ontbijt. En een nieuwe dag, betekent een nieuwe bestemming: Malta. Tijd om de kleine wat cultureels bij te brengen.

  Zen op zee

  Na Malta was het tijd voor een zeedag! De zeedag vond ik heerlijk, omdat je tussen alle leuke bestemmingen door ‘verplicht’ gaat ontspannen en de dag doorbrengt op het schip. Dit laatste vond onze kleine vriendin natuurlijk het leukst. Logisch: want wat is er nou vermakelijker dan op een groot schip rond te dwalen én met de leukste oom en tante van de waterglijbaan af te gaan!

  Ik had zin om te relaxen met een goed boek bij het zwembad en mijn favoriete BBC-cocktail, terwijl manlief liever een biertje, of twee, dronk en naar sport keek in de Sportsbar. Met het all inclusive drankenpakket kun je onbezorgd genieten, aangezien je een vast bedrag per persoon per nacht betaalt. De kleine vermaakte zich prima in het zwembad voor m’n neus of keek naar de webserie Kelly & Kloë op de tablet als ze was uitgedobberd. Ideaal!

  Cruiseschip glijbaan zwembad

  Viva Valencia en Vive La France

  Al jaren hoor ik van vele vrienden dat ik naar Valencia moet gaan. Je kent het wel, altijd aanhoren, maar er nooit naartoe gaan. Wat was ik verheugd dat Valencia een stop was tijdens mijn mooie cruise en wat is Valencia een leuke stad! Om ook weer rekening te houden met onze kleine vriendin, besloten we om een gezinsexcursie te boeken naar het Oceanografisch Museum via MSC Cruises. Een ontdekkingstocht langs de meest uiteenlopende zeefauna in een ongelooflijk grote glazen onderwatertunnel.

  Oceanografisch Museum Valencia

  Van Viva Valencia naar Vive La France: Marseille. De lavendelvelden van de Provence was één van mijn must-sees op mijn bucketlist. Deze kan ik nu afstrepen!

  Lavendelvelden Provence

  Een bestemming op zich

  De tijd ging veel te snel en de laatste dag was alweer aangebroken. We hadden nog helemaal geen zin om naar huis te gaan. Het voelde namelijk als thuis, met alles binnen handbereik. Ik besloot me even terug te trekken en te relaxen in de spa. Terwijl ik genoot van een Balinese massage met uitzicht op zee vermaakte manlief onze kleine vriendin in de virtuele wereld en 4D-bioscoop, hij voelde zich weer even kind!

  Virtual World gameroom Cruiseschip

  Deze laatste avond besloten we om te dineren in het specialiteitenrestaurant: Eataly. Dit deed mij terugdenken aan de Eataly vestiging in New York bij de Flat Iron Building. Een concept waar onder andere verse pasta’s en pizza’s bereid worden en het ook mogelijk is om producten te kopen. Je raadt het al: mijn favoriete olijfolie lag natuurlijk direct in het winkelmandje!

  Na het eten was er nog ruimte voor wat lekkers. Met z’n drietjes genoten we aan boord op een ‘echt’ Italiaans pleintje van een Italiaans ijsje met livemuziek op de achtergrond. Wat wil je nog meer? We merkten dat je eigenlijk helemaal niet van boord hoeft, want het schip is een bestemming op zich.

  Alle ingrediënten voor een ideale vakantie

  Een van de grote voordelen van een mooie cruise is de enorme tijdsbesparing doordat je ’s nachts reist. Terwijl je uitgebreid zit te dineren, geniet van een Broadway theatershow, aan het dansen bent in de discotheek of gewoon lekker in je bed ligt, reist het schip verder naar de volgende bestemming. Zes bestemmingen in één reis en dan ook nog eens zonder hectisch heen en weer gereis – dat is nog eens het maximale uit je reis halen. Een MSC cruise is een shoppingtrip, relaxvakantie en gastronomische reis in één. Je gaat gegarandeerd als herboren naar huis! MSC Cruises biedt alle ingrediënten voor een ideale cruisevakantie voor alle leeftijden. Wat hebben wij een leuke familievakantie gehad!

  Zelf zin in een cruise gekregen?

  Droom jij er nu ook van om op een cruise vakantie te gaan? En wil je daarbij veel verschillende gebieden kunnen bekijken tijdens je reis? Laat een ReisXpert een onvergetelijke cruise vakantie op maat samenstellen. Kom langs of maak een afspraak!

  Maak een afspraak!

   
  Dit blog is geschreven door Victoria Kromojahjo naar aanleiding van haar cruisevakantie op de Middellandse Zee.

  Commentaar is niet beschikbaar