Montenegro

Montenegro is een Europees land wat grenst aan Kroatië, Bosnië, Servië, Kosovo en Albanië. De hoofdstad van Montenegro is Podgorica en betekent ‘onder de kleine heuvel’. Het land is geschikt als zomervakantie maar ook als wintersport vakantie. Langs de kustlijn vind je verschillende zandstranden die gelegen zijn aan de Adriatische zee. Tijdens de wintermaanden kan je in het noorden van Montenegro uitstekend aan wintersport doen. Verder staat Montenegro bekend om z’n vele kloosters en kerken en de heilige berg Lovcen. Benieuwd naar onze Montenegro reizen?

Vraag reisadvies op maat aan!

 

Highlights

Montenegro is een Europees land wat grenst aan Kroatië, Bosnië, Servië, Kosovo en Albanië. De hoofdstad van Montenegro is Podgorica en betekent ‘onder de kleine heuvel’. Het land is geschikt als zomervakantie maar ook als wintersport vakantie. Langs de kustlijn vind je verschillende zandstranden die gelegen zijn aan de Adriatische zee. Tijdens de wintermaanden kan je In het noorden van Montenegro uitstekend aan wintersport doen. Verder staat Montenegro bekend om z’n vele kloosters en kerken en de heilige berg Lovcen. 

Zon, zee en strand 

Populaire badplaats in Montenegro is de 35 kilometer lange strand Budva Riviera, kenmerkt zich met parelwitte stranden aan de azuurblauwe zee. Vlakbij het Mogren strand is een lange boulevard met restauranten en winkels. Je kan er verschillende vis gerechten eten, maar vegetariers kunnen daar ook prima terrecht. Hier omheen ligt de stad Budva. Breng een bezoekje aan Stari Grad deze autovrije zone is het oude gedeelte van de stad.  

Terug in de tijd

De oude havenstad Kotor die aan een prachtige baai ligt staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Deze historische stad is volkomen één met de bergachtige omgeving en wordt omringt door een stenen muur uit de Venetiaanse tijd. Verken de oude stad door steegjes en straten vol met boetiekjes, vrolijke sfeer en de vriendelijke bevolking. Wandel naar de top van de fort, je moet een kleine vergoeding betalen maar het is zeker de moeite waard om deze klim van ongeveer 1000 traptreden te maken. Het uitzicht vanaf de top is de strijd waard. 

Praktische informatie  

De beste reistijd voor Montenegro is mei tot en met oktober. Het land heeft warme zomers en regenachtige winters. Er is geen tijdsverschil met Nederland.Ook kan er betaald worden met de Euro. Vanaf Amsterdam vlieg je in 3 uur naar Montenegro (Podcorica). Voor een bezoek aan Montenegro heb je wel vaccinaties nodig voor DTP en Hepatitus A. De officiele taal die gesproken wordt is Montenegrijns.