Myanmar

Wil jij je écht in oosterse sferen begeven? Bezoek dan Myanmar. Kenmerkend voor Myanmar zijn de heilige tempels, gouden pagodes en groene rijstvelden.

Myanmar is de nieuwe naam voor Birma. Het wordt ook het gouden land genoemd vanwege de vele gouden pagodes. Het land grenst in het westen en het noorden aan India en Bangladesh en in het oosten aan Thailand. Het uitgestrekte land heeft diverse landschappen zoals de uitlopers van het Himalaya-gebergte in het noorden, de jungle gebieden in het oosten en de stranden in het westen en het zuiden.

Neem contact met ons op!

Natuur

Je ziet in Myanmar veel boeddhistische tempels, paleizen en beelden. Myanmar heeft een gevarieerd landschap met bergen, rivieren, regenwouden en bossen. In Myanmar komen ook nog veel diersoorten in het wild voor, zoals tijgers, neushoorns en olifanten. Daarnaast staat Myanmar bekend om de vele vlindersoorten.

De Irrawaddy

De ruim 2000 km lange rivier de Irrawaddy of Ayeyarwady is de belangrijkste rivier van Myanmar. Het is ook een van de grootste rivieren van Zuidoost-Azië. De Irrawaddy wordt ook wel de “Weg naar Mandalay” genoemd.

Cultuur

In Myanmar worden er vele (voornamelijk Boeddhistische) feesten en festivals georganiseerd. Met name tijdens volle maan wordt er een “Pwe” georganiseerd in veel plaatsen. Dit is een kleurrijk festival met zang-, dans- en theatervoorstellingen, eetkraampjes en een kermis. Wanneer de gelegenheid bestaat, mag je dit eigenlijk niet missen!

Bezienswaardigheden

  • De bladgouden Mahamuni Boeddha
  • Magisch Bagan
  • Sale met haar teakhouten kloosters
  • Landelijk Yandabo
  • De grotten van Hpowindaung en Shwebadaung
  • Mingun met de indrukwekkende tempelruïne

Kijk op Reiskompas voor meer informatie over Myanmar.

Op zoek naar een onvergetelijke vakantie naar Myanmar?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.