Namibië

Van natuurparken en rode zandduinen tot levendige kustplaatsen en heerlijke lokale gerechten. In Namibië kan zowel de ontspanner als natuurliefhebber zijn hart ophalen! Namibië is een republiek in het zuidwesten van Afrika, boven Zuid-Afrika. Het land kent een roerig koloniaal verleden waarbij het in handen is geweest van Nederland, Engeland en Duitsland.

Neem contact met ons op!

Schitterende natuur

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Namibië. Wil je zoveel mogelijk van de natuur zien die dit land te bieden heeft? Huur dan een auto en rij vanaf Windhoek langs de verschillende natuurparken. Bezoek de rode zandduinen van de Sossuvlei of ga naar Cape Cross Seal Reserve, waar tienduizenden Kaapse Pelsrobben aan de kust vertoeven. Zelfs in de Kalahari woestijn vind je bijzondere dieren. De oranje glooiende halfwoestijn is begroeid met Afrikaanse bomen en geelgroene grassen. Naast de vogels die zich nestelen in de bomen leven hier ook stokstaartjes, antilopen en bavianen. En wie weet kom je nog wel oog in oog te staan met een leeuw. Als je toch in de Kalahari bent, is het een echte aanrader om een bezoek te brengen aan Dragon’s Breath Cave, het grootste ondergrondse meer ter wereld. In het meer komen zeldzame goudkleurige meervallen voor en het dankt haar naam aan de warme, vochtige damp die uit het meer omhoog komt.

Een Duits taartje

Ben je toe aan wat ontspanning, breng dan een bezoek aan Swakopmund. Deze kustplaats is redelijk gericht op toerisme en hier vind je dan ook nachtclubs, bars en hotels. Ook kan je vanuit hier activiteiten ondernemen als skydiving, quadrijden, ballonvaren of een mini-cruise maken op zee. De zon schijnt hier bijna altijd, dus je kunt ook een lekker dagje luieren op het strand. ’s Avonds kun je heerlijk eten in één van de restaurants, waar vooral de liefhebbers van vlees hun hart kunnen ophalen. Heb je al eens struisvogel, koedoe of springbok gegeten? En als toetje neem je een Swarzwalder Kirschtorte, want ook de Duitse keuken is nog steeds erg populair in Namibië.

Skeletten zoeken

De noordelijke kust van Namibië wordt ook wel Skeleton Coast genoemd. Door de dichte mist die er hangt, is het voor scheepvaart een lastig gebied om te varen en je kunt hier dan ook duizenden scheepswrakken vinden. Het gebied werd door de inheemse Bosjesmannen ook wel “Het land dat God maakte toen hij boos was” en door de Portugezen “De poort van de hel” genoemd. Zelfs als passagiers van een scheepsramp wisten te overleven, stierven ze alsnog in de droge woestijn. Het gebied is moeilijk begaanbaar en je kunt er dan ook alleen komen per vliegtuig, bijvoorbeeld vanuit Windhoek. Maar Skeleton Coast is zeker de moeite waard.

Praktische informatie

De seizoenen in Namibië zijn tegenovergesteld met die van Nederland. De beste reisperiodes zijn van maart tot en met april en van oktober tot en met december. Namibië kent wel een regenperiode, maar zelfs dan valt er weinig neerslag in dit droge land. Tijdens onze zomertijd is het in Namibië één uur vroeger dan in Nederland en in onze wintertijd een uur later. Vanaf Amsterdam vlieg je in ongeveer 13 uur naar de hoofdstad Windhoek. Houd er wel rekening mee dat je minimaal een keer moet overstappen.

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Namibië?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisadvies op maat voor je.