Ben jij zoek naar een reis naar de prachtige natuur in Canada? Dit land is heel veelzijdig en heeft verschillende Nationale Parken met prachtige natuurgebieden. Denk hierbij aan een ruige en overweldigende natuur, helderblauwe meren, prachtige bergen en schone rivieren karakteriseren het landschap van Canada. Elk nationale park in Canada is een waar paradijs voor de natuurliefhebber!

Ontdek meer Canada

1. Banff National Park – Oudste park van Canada

Banff was het eerste nationale park van Canada en is het hele jaar door een aantrekkelijke vakantiebestemming! In de winter kun je er fantastisch skiën en de rest van het jaar is de ongerepte wildernis een paradijs voor de wandelaar. Banff National Park kenmerkt zich o.a door de vele watervallen en warmwaterbronnen.

Ontdek het park eens op een andere manier en stap op de rug van een paard of stap aan boord van een hondenslee. Getrokken door prachtige husky’s glij je met de slee door het besneeuwde landschap.

Banff National Park

Ook aan prachtige, dromerige meren geen gebrek! Het bekendste meer in Banff National Park is Lake Louise, wereldberoemd door de aparte smaragdgroene kleur van het water. In de meren en rivieren is het perfect kanoën, vissen en zwemmen.

Verder is de kans erg groot dat je tijdens een wandeling oog in oog komt te staan met een grizzlybeer, poema, hert of wolf. Wees dus wel op je hoede!

Lake Louise

2. Jasper National Park – het ‘mooiere’ broertje van Banff

Canada’s grootste nationale bergpark met steile bergtoppen, gelegen in de provincie Alberta. Jasper national park bestaat vooral uit bergachtige gebieden met vele prachtige valleien, groene wouden, gletsjers, meren en watervallen. Het plaatsje Jasper is één van de beste plaatsen om de Rocky Mountains te bezoeken!

Prachtige wandelingen maken langs één van de vele bewegwijzerde wandelpaden of een ritje maken met de Jasper Tramway; het kan allemaal in Jasper national park! De Jasper Tramway is een kabellift die naar de top van de 670 meter hoge Whistler Mountain gaat. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht over Jasper en de omgeving. Een boottocht op Maligne Lake met een fotostop aan het Spirit Island is zeker ook de moeite waard.

Het Columbia Icefield is een erg populaire bezienswaardigheid. Dit belangrijke ijsveld strekt zich uit over zowel Banff National Park als Jasper National Park en heeft maar liefst acht belangrijke gletsjers! Vanuit de Parkway kun je een tocht maken over het uitgestrekte ijsveld. Je zult je ogen uitkijken!

Columbia Icefield

3. Bruce Peninsula National Park – Rotsachtig mooi

Dit park is één van de jongste nationale parken van Canada, gelegen op een prachtig schiereiland. Bruce Peninsula National Park staat o.a. bekend om de ruige kliffen, (zee)grotten en eeuwenoude cederbomen.

Wanneer je in Bruce Peninsula National Park bent, zal het je direct opvallen dat het park omringd is door water en diverse meren. Het is daarom dan ook een perfecte locatie om te varen, kajakken of een kijkje te nemen in de prachtige onderwaterwereld!

Bruce Peninsula National Park

Naast de mooie kust kun je geweldige wandelingen maken door de diepe bossen en misschien wel beren, lynxen en ratelslangen spotten! Bij Halfway Rock Point heb je een schitterend uitzicht over Flowerpot Island, waar je o.a. fantastische rotsformaties, grotten, diepe bossen en bloemen tegenkomt. Toe aan verkoeling? Ga naar Indian Head Cove, een geliefde kloof onder zwemmers en duikers!

Halfway Rock Point

4. Kootenay National Park – Van cactus tot gletsjer

De belangrijkste bezienswaardigheid in dit park is de Marble Canyon. De spectaculaire combinatie van helderblauw gletsjerwater, witgrijze kalkstenen wanden en groene struiken van de canyon een zeer fotogenieke plek!

Marble Canyon

Andere bijzondere hotspots:

  • De Paint Pots; roestkleurige mineraalbronnen met mooi gekleurde oevers.
  • De warmwaterbronnen en de spa’s in Radium Hot Springs: heerlijk genieten van het warme mineraalrijke water!

Paint Pots

5. Kejimkujik National Park – als enige landinwaarts gelegen

Van prachtige wandelingen maken tussen enorm oude bomen tot een dagje zonnebaden tussen de zeehonden: het kan allemaal bij Kejimkujik National Park.

Uniek aan Kejimkujik is dat het, naast een nationaal park, ook een National Historic Site is. In het park vind je verschillende overblijfselen van de oorspronkelijke indianen!

Let wel op: slechts een klein stuk van het park is per auto of camper bereikbaar. Voor de mooiste stukken moet je te voet of per kano op pad!

Kejimkujik National Park

Zelf zin in een trip naar de nationale parken in Canada gekregen?

Bewonder de prachtige nationale parken in Canada zelf! Laat een ReisXpert een onvergetelijke reis naar Canada op maat samenstellen voor jou! Kom langs of maak een afspraak!

Maak een afspraak!

Commentaar is niet beschikbaar