Nepal

Nepal: het land van tempels en bergen tot in de wolken. Hier leeft 90% van de bevolking volgens het Hindoeïsme, een veel kleinere percentage is Boeddhist. De Nepalezen zijn zeer vriendelijk, bescheiden, hoogst beleefd en goedlachs. Voor jouw reis naar Nepal neem je eenvoudig contact op met onze Persoonlijke Reisadviseurs.

Neem contact met ons op

Nepal highlights

Nepal: het land van tempels en bergen tot in de wolken. 90% Van de bevolking leeft volgens het Hindoeïsme, een veel kleinere percentage is Boeddhist. De Nepalezen zijn zeer vriendelijk, bescheiden, hoogst beleefd en goedlachs. Ook zijn er verscheidene etnische groepen te vinden in Nepal. Het noorden bestaat uit het Himalaya-gebergte dat een enorme aantrekkingskracht heeft op bergbeklimmers. In het lager gelegen zuiden wonen de meeste mensen. Hier vind je onder andere de hoofdstad Kathmandu. Deze enorme diversiteit in cultuur en natuur maakt Nepal tot een van de meest geliefde bestemmingen ter wereld.

Kathmandu

De stad is vooral populair bij cultuurliefhebbers en backpackers. Ook is het een voorstation voor bergbeklimmers van de Himalaya. Een bezoek aan de stad is niet compleet zonder een bezoek aan de vele Hindoeistische en Boeddhistische tempels en paleizen. De Monkey Temple is één van de meest herkenbare tempels van Nepal. Met zijn kenmerkende rode, blauwe en groene vlaggetjes en vele apen die rond de tempel lopen, is deze plek op de heuvel zeker de moeite waard om te beklimmen.

Himalayagebergte

Als je in Nepal bent, kun je niet om de Himalayagebergte heen. Overal waar je kijkt, zie je bergen, met de Mount Everest, met ruim 8800 meter de hoogste ter wereld, als letterlijke hoogtepunt. Voor de ervaren wandelaars kan deze berg beklommen worden. Voor de minder ervaren wandelaar zijn er ook lagere berggebieden zoals Annpurna waar je omringd wordt door prachtige natuur en landschappen met besneeuwde bergtoppen.

Chitwan National Park

Chitwan staat bekend als één van de beste plekken om wildlife te spotten in Azië. Spot hier de eenhorige neushoorn, Bengaalse tijger, Gewone hoelman aap en 550 verschillende soorten vogels. Als je geluk heb zie je ook luipaarden, lippenberen en wilde olifanten.

Praktische informatie

Doordat Nepal grote hoogteverschillen heeft, kent het land veel uiteenlopende klimaatgebieden. Van een hooggebergteklimaat in de Himalaya tot een subtropisch klimaat langs de grens met India. De beste periode om te reizen in Nepal is maart tot en met mei; het is dan rond de 24 en 29 graden en relatief droog. Ook oktober en november zijn prima maanden al kan de temperatuur in november wel flink dalen. Gedurende de wintertijd is het in Nepal 4 uur en 45 minuten later dan in Nederland. In de zomertijd is dit verschil 3 uur en 45 minuten. Vanaf Amsterdam vlieg je in 8,5 uur naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal.

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Nepal?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisadvies op maat voor je.