New York


Onze reistip:
Een 7-daagse stedentrip naar New York boek je al vanaf €764 p.p.

New York City is verreweg de populairste stedentripbestemming buiten Europa. Hierdoor zitten de meest geliefde hotels snel vol, zeker in drukke periodes zoals de kerst. Onze tip: plan jouw stedentrip New York dus op tijd en geniet van extra veel voorpret! Ga shoppen tot je dropt, wandel door Central Park en maak een selfie op de Brooklyn Bridge, de hoogste hangbrug ter wereld. Wanneer maak jij je ‘American Dream’ waar?

Vraag reisadvies op maat aan!


Bekijk meer reizen naar New York

  

Praktische informatie New York

  • New York ligt aan de oostkust van de Verenigde Staten, op een kleine 6000 kilometer van Nederland. De vliegtijd van Schiphol naar New York is ongeveer 8 uur met een rechtstreekse vlucht.
  • In New York is het 6 uur vroeger dan in Nederland. Omdat de zomer- en wintertijd in New York niet op hetzelfde moment ingaan als in Nederland, is het tijdsverschil met New York een paar weken per jaar 5 uur in plaats van 6 uur.
  • Het weer in New York is een stuk extremer dan in Nederland. Van juni tot en met september ligt de gemiddelde temperatuur rond of boven de 25 graden. In de winter valt regelmatig een dik pak sneeuw.

Excursiemogelijkheden op onze New York reizen

Slapen in New York is pure tijdverspilling. Waar je ook bent in de stad en hoe laat of hoe vroeg het ook is, er is altijd wel iets te doen. Bezoek bijvoorbeeld de artiestenwijk Greenwich Village. Met haar schilderachtige straten en imposante herenhuizen is deze ouderwets aandoende stadswijk een absolute must tijdens je vakantie in New York.
Het hart van New York, Midtown Manhattan, leeft 24 uur per dag. Hier vind je het wereldberoemde Times Square, het indrukwekkende Rockefeller Center en het 381 meter hoge Empire State Building. Een bezoek aan ‘The Big Apple’ is niet compleet zonder het bijwonen van een show op Broadway, ’s werelds grootste musicalwalhalla…
Wij regelen graag één of meerdere excursies in New York voor je!

Wil jij meer zien van New York dan alleen de bekende highlights? In dit blog vind je 4 bijzondere bezienswaardigheden van New York!

New York-combinaties: van Miami tot Reykjavik

Wij hebben tientallen ideeën om New York te combineren met een andere bestemming. Reis bijvoorbeeld naar Boston, breng een bezoek aan de Niagara Falls of warm op aan de goudgele stranden van Florida. Wil je naast wolkenkrabbers ook vulkanen zien? Maak dan op weg naar New York een stopover in IJsland. Geniet van de overweldigende natuurpracht en culturele rijkdommen om vervolgens in de drukte van New York te duiken. Een groter contrast bestaat niet!

Op zoek naar een onvergetelijke stedentrip New York?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisadvies op maat voor je.

Meer over New York

Praktische informatie, tips en handige selecties met de mooiste reizen.