Alles in The Big Apple is groter: de gebouwen, de hamburgers en ook absoluut de viering van kerstmis! Winkels worden uitgedost met slingers en lichtjes, er staat een enorme kerstboom bij Rockefeller Centre en in Central Park is de romantische ijsbaan geopend. New York Christmas is kerstmis zoals je het nog nooit meegemaakt hebt! De ultieme stedentrip in New York!

Kerstshoppen in New York

Als je langs de etalages in New York City slentert, weet je niet wat je ziet. Elk jaar binden de winkeliers de strijd met elkaar aan om de mooiste etalage te maken. Ze gaan daarbij tot het uiterste. De etalages van warenhuizen Macy’s en Saks bijvoorbeeld: deze worden omgetoverd tot hoogstaande kunstwerken. Er ontstaan zelfs verkeersopstoppingen door belangstellenden en niet zelden moeten er dranghekken worden geplaatst. Binnen worden veel producten met korting aangeboden en kun je bij speciale inpakbalies je kerstcadeau schitterend laten verpakken. Niet alleen de winkels zijn een belevenis met kerst, ook de speciale kerstmarkten zijn een bezoek waard. Op deze markten koop je kerstspullen voor een scherpe prijs!

Christmas New York: romantisch op de ijzers

Er is geen plek in New York zo romantisch als de schaatsbaan van Central Park. Veel New Yorkers binden de ijzers onder en wagen zich op de versierde, ronde ijsbaan met het spiegelgladde ijs. Schaatsend tussen de wolkenkrabbers en de vaak besneeuwde bomen van Central Park, ervaar je een sprookjeswinter. En wie geen goede schaatser is, kan er altijd neerploffen voor een grote kop warme chocolademelk met slagroom!

Gospelkoor

Kerst staat wereldwijd voor liefde, tolerantie en een saamhorigheidsgevoel. Waar beter komen deze drie elementen beter tot uiting dan in gospel? In een kerk vlak bij Times Square vind je een gospelkoor dat voor een intens kippenvelgevoel zorgt. De prachtige liederen, gezongen door koorleden met verpletterende stemmen, geven iedere bezoeker dat unieke, liefdevolle kerstgevoel.

Rockefeller Tree

Vlak voor kerstmis wordt er elk jaar een enorme kerstboom vlakbij Rockefeller Centre geplaatst: de Rockefeller Tree. Het optuigen wordt live op de Amerikaanse televisie uitgezonden. Vele Amerikanen zitten aan de buis gekluisterd. De huizenhoge boom wordt elk jaar weer ergens anders vandaan gehaald en geeft New York met de vele lichtjes en versiering het ultieme kerstbeeld. Christmas New York is overal voelbaar. Er hangt een speciale, onbeschrijfelijke sfeer van geluk en gemoedelijkheid. De koortjes op straat, de roodgroen verlichte Empire State Building, de kerststalletjes en de geur van warme soep zorgen voor het ultieme kerstgevoel. De echte kerstliefhebbers kunnen warm onder een deken kruipen tijdens een sfeervolle koetstocht door het rustige Central Park.

Op zoek naar een onvergetelijke stedentrip New York?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.