Ongeveer de helft van de IJslandse bevolking woont in Reykjavik of in de voorsteden. Hoewel dat nog altijd vergelijkbaar is met een provinciestad in Nederland, ademt de stad wel de sfeer van een echte hoofdstad. Daarnaast is Reykjavik een uitstekende basis voor het maken van excursies naar de spectaculaire natuurverschijnselen van IJsland. Kies daarom voor een van onze combinatiereizen New York en combineer je bezoek aan NYC met een stop in IJsland.

Combinatiereizen New York: ‘The city that never sleeps’

‘The city that never sleeps’, zo bezong Frank Sinatra NYC. En hij is niet de enige die geïnspireerd werd door deze stad. Er is veel over gezongen, maar er valt nog veel meer te beleven in deze metropool. De stad roept bij velen associaties op, zoals de immense wolkenkrabbers, het Vrijheidsbeeld, Wall Street en de musicals op Broadway. Je kunt hier dan ook dagen rondzwerven en je geen seconde vervelen! Manhattan is het bruisende hart van New York. Overdag is het er heerlijk slenteren door de verschillende wijken of winkelen op Fifth Avenue. Maar New York is ook dé stad van de grote Broadway-producties. Het bezoeken van een musical is een absolute must. In de vele theaters in het Theater District worden dagelijks bekende musicals opgevoerd!

Combinatie met IJsland: ontdek het gemoedelijke Reykjavik…

Combineer New York eens met een stopover in Reykjavik! In deze trendy stad heerst een gemoedelijke en warme sfeer. Hou je van winkelen? Dan moet je beslist een bezoek brengen aan de winkelstraat van Reykjavik: de Laugavegur. Hier vind je de meest hippe en trendy winkels. De Laugavegur is ’s avonds ’the place to be’ met vele hippe en trendy cafés, pubs, disco’s en nachtclubs. Wat je zeker ook niet mag missen is een bezoek aan de Hallgrimskerk. Deze kerk is de grootste in IJsland en de bouw ervan heeft maar liefst 40 jaar geduurd.. Vanaf de 73 meter hoge toren heb je een waanzinnig uitzicht over Reykjavik en omgeving!

Op zoek naar een onvergetelijke stedentrip New York?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.