Manhattan en Soho

“De zon prikt in mijn ogen als ik naar boven tuur. Van veraf vond ik de Empire State Building al indrukkend, maar nu…”

“New York, de stad die 24/7 leeft!”, wordt vaak geroepen. Dat geldt vooral voor Manhattan, het ‘centrum’ van New York. Je vindt er onder andere het wereldberoemde Broadway, met spectaculaire musicals die je in één avond helemaal in vervoering kunnen brengen… Maar ook fameuze gebouwen, zoals het Empire State Building en natuurlijk het meest bekende plein van de wereld: Times Square! Soho is een kleine buurt van Manhattan. Een hippe wijk die als trendsettend wordt gezien als het gaat om mode en architectuur. Tegelijkertijd wordt het straatbeeld op sommige plekken gedomineerd door historische pakhuizen en kun je zomaar tegen een ouderwetse watertoren aanlopen… Niet over te slaan tijdens je stedentrip in New York!

Times Square

“Ik draai cirkeltjes in het rond en verlies bijna mijn evenwicht. Ongelofelijk, ik sta gewoon midden op het bekendste plein van de wereld…”

In het centrum van Manhattan vind je het bekendste plein van de wereld: Times Square. Met meer dan 50 elektronische billboards moet je hier soms even met je ogen knipperen. Het is de plek waar New York letterlijk nooit slaapt; zelfs ‘s nachts blijven de fel verlichte reclameborden het straatbeeld domineren. Tel daarbij de toeterende taxi’s, telefonerende stedelingen en rondzwaaiende shoppingbags op en het zijn bijna teveel indrukken om te verwerken! Tijdens Oud en Nieuw verzamelen zich hier trouwens duizenden mensen om de grootste countdown van de wereld mee te maken. Nog eens miljoenen mensen volgen deze happening live op televisie. Misschien een ideetje voor aankomend Oud en Nieuw?

Upper en Lower Eastside

“Ik leg mijn hoofd in mijn nek een tuur naar boven. Wat moet het fantastisch zijn om in zo’n chic herenhuis te wonen…”

In de wijk Upper Eastside in Manhattan wandel je langs de meest elegante herenhuizen. Deze wijk staat ook wel bekend om de duurste huizen van de VS! Stap hier ook eens een antiekwinkel, modieuze galerie of designershop binnen. Het leukst is het natuurlijk als je een dikke portemonnee bij je hebt… Maar Upper Eastside is niet alleen maar chic. Er is ook een gewone woonwijk voor de middenklasse te vinden, met restaurantjes en barretjes. In het westen grenst de wijk aan Central Park. Lower Eastside was lange tijd een ‘ghetto’, maar daar is vandaag de dag niets van over. De hippe designerwinkels schieten hier alles paddenstoelen uit de grond. Toch kun je hier ook nog een beetje proeven van de vroegere tijden, want veel historische bouwwerken zijn bewaard gebleven. Perfect voor een combinatie stad en cultuur in New York!

Ellis Island en het Vrijheidsbeeld

“Puffend beklim in de laatste trede, kom maar op met dat uitzicht over de skyline van New York…”

Vanuit Lower Manhattan kun je de boot nemen naar Liberty Island. Je ziet het eiland al van ver liggen, het wereldberoemde Vrijheidsbeeld torent hier hoog boven de horizon uit… Hét moment om de camera uit de tas te pakken! Maar het hoeft natuurlijk niet alleen bij kijken te blijven. Beklim de 354 treden en wordt beloond met het weidse uitzicht over de Hudson rivier en de skyline van New York… Minder goede conditie? Er zijn tussendoor genoeg uitkijkpunten om even op adem te komen. Vanaf Liberty Island kun je doorvaren naar Ellis Island. Dit eiland heeft dan wel geen wereldberoemd beeld, maar wel een rijke geschiedenis. Vroeger deed dit eiland dienst als grenspost voor immigranten die een toekomst in de VS wel zagen zitten. Tegenwoordig kom je in het museum alles te weten over de geschiedenis van dit eiland. Het eiland is sinds 1965 ook onderdeel van het ‘Statue of Liberty National Monument’.

Central Park

“Ik snuif de geur van versgevallen bladeren op en sluit mijn ogen. Het geluid van spelende kinderen en kwakende eenden ebt langzaam weg, wanneer ik in slaap val …”

Middenin Manhattan ligt het Central Park, ook wel het ‘groene hart’ van de stad genoemd. 341 hectare aan weiden, meren en heuvels. Drapeer je picknickdeken in het gras, ga liggen, sluit je ogen en droom helemaal weg. Of doe mee met een intensief potje volleybal of voetbal. Dit bekendste park van de VS vormt een oase van rust én ontspanning. En de schoonheid van het park is zeker niet ongezien gebleven bij filmmakers. Central Park werd meerdere malen als decor gebruikt voor bekende films, zoals ‘Ghostbusters’ en ‘Love Story’. Je kunt hier zelfs een drankje doen in het Boathouse café uit ‘When Harry Met Sally’!

Nog steeds niet overtuigd om een stedentrip naar New York te boeken?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

– OF –

Bekijk onze mogelijkheden naar en in New York