Tien, negen, acht…. Elk keer is het aftellen naar het nieuwe jaar weer een hele happening. Wat zal het komende jaar brengen? De beste spot om het nieuwe jaar spetterend in te luiden is in New York! Met een overweldigende countdown op Times Square, een grote marathon in Central Park en een verfrissende nieuwjaarsduik bij Coney Island, kan het nieuwe jaar niet meer stuk!

Happy new year!

Al vroeg drommen de mensen zich samen op het wereldberoemde Times Square. Het plein hangt vol met knipperende flatscreens, feestelijke lichten en versieringen. Elk jaar zijn hier duizenden mensen getuige van de grootste countdown van Amerika. Vlak voor het aftellen laten ze traditiegetrouw een grote, glanzende bal naar beneden zakken. Als de bal de grond raakt is het precies 00.00 en barst het grootschalige feest los. Dit gebruik heet ‘the lowering of the Ball’ en wordt door veel Amerikanen op televisie aanschouwd. Aftellen op Times Square tijdens New York Oud en Nieuw? Wees er dan vroeg bij. Tegen de middag is het plein al grotendeels volgestroomd. Ook is het verstandig om je warm aan te kleden en voldoende eten en drinken mee te nemen. Ook in Central Park worden kosten noch moeite gespaard om het nieuwe jaar te verwelkomen; in het uitgestrekte park kun je genieten van een spectaculaire vuurwerkshow!

New Year’s Eve Midnight Run

Geen plek meer op Times Square? Dan is de New Year’s Eve Midnight Run een goed alternatief! Rond middernacht doen veel mensen mee aan deze 6 kilometer lange marathon. Maar een marathon is natuurlijk niet zomaar een wedstrijdje in New York: de avond gaat gepaard met vuurwerk, live muziek, dj’s en verkleedpartijen! De meeste deelnemers doen vooral mee voor het plezier en de ervaring, maar de winnaar gaat er met een aardig zakcentje van 400 dollar vandoor!

New York Oud en Nieuw: de nieuwjaarsduik

Na een nacht vol bruisende feestjes, is het de volgende dag tijd voor verfrissing. Scheveningen: “eat your heart out”, want niet alleen in Nederland rennen we halfnaakt het zeewater in. Ook in New York is het concept van jaarlijkse nieuwjaarsduik bekend! Bij Coney Island staat een enorm aquarium waar de bikkels zich op 1 januari onderdompelen. De dappersten gaan bij Stillwell Ave de zee in…

Nog steeds niet overtuigd om een stedentrip naar New York te boeken?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

– OF –

Bekijk onze mogelijkheden naar en in New York