Bekijk hier de Reisdetails

Van het noordoosten tot aan het zuidelijkste punt van de USA, de Eastern Experience leid je langs het beste van de oostkust. Een afwisselende reis met toonaangevende steden, mooie natuurgebieden en tropische stranden.

Dag 1 - 2: Amsterdam - New York
Je vliegt van Amsterdam naar New York. Na aankomst in New York ga je naar jouw hotel, waar je twee nachten zult verblijven. De volgende dag maak je kennis met Manhattan in eigen tempo, tijdens een stadstour per Hop-on Hop-off bus. Je ziet Greenwich Village, SoHo, Times Square, Wall Street, Fifth Avenue, Central Park en Rockefeller Center. ’s Middags kun je de ‘Big Apple’ op eigen gelegenheid verder verkennen.

Dag 3: New York - Boston (348 km)
Geniet vandaag van een rit door het prachtige landschap van New England. Eindbestemming is het historische Boston. Deze typisch Amerikaanse stad heeft een prominente Europese uitstraling. In het historische centrum zijn de vroegere Engelse invloeden nog duidelijk herkenbaar. Je maakt hier een stadstour langs onder andere Boston Common, het beroemde café Cheers en Copley Square. Maak jouw dag compleet met een wandeling over the Freedom Trail, die je leidt langs diverse historisch interessante plaatsen en gebouwen. De Freedom Trail is ongeveer 4 km lang en begint op de Boston Common, het oudste openbare park in de Verenigde Staten.

Dag 4: Boston - Sayracuse (502 km)
Je rijdt door de staat New York en de mooie wijngaarden van Finger Lakes. Jouw eindbestemming voor vandaag is Syracuse, waar je één nacht verblijft.

Dag 5: Syracuse - Niagara Falls (245 km)
Je rijdt verder richting Niagara Falls. Deze behoren tot de grootste en bekendste watervallen ter wereld en liggen op de grens tussen de Verenigde Staten en Canada. De watervallen bestaan uit drie delen: de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls. Het verval van de watervallen is gemiddeld 60 meter. Dat is niet erg hoog. Het zijn echter de breedte en de hoeveelheid water die de Niagara watervallen passeert, die de watervallen tot een spektakel maken. Aan de Amerikaanse kant sta je boven het water dat naar beneden valt. Vanaf de Canadese kant kun je niet alleen de American Falls, maar ook de Horseshoe Falls bewonderen. Je verblijft twee nachten aan de Canadese zijde van de watervallen.

Dag 6: Niagara Falls - Toronto - Niagara Falls (339 km)
’s Morgens breng je een bezoek aan de multiculturele stad Toronto. Vanwege de milieuvriendelijkheid, de hoge welvaart en veiligheid behoort Toronto tot de meest leefbare steden ter wereld. Tijdens jouw bezoek zie je de parlementsgebouwen in Queen’s Park, de CN Tower, Skydome en Eaton Center. ’s Middags bezoek je de kolossale watermassa van de indrukwekkende Niagara Falls. Optioneel kun je een boottocht maken tot heel dicht bij de watervallen.

Dag 7: Niagara Falls - Amish Country (584 km)
Vandaag rijd je door het historische Amish Country van Pennsylvania. Bij de Amish zijn religie, waarden en traditie onlosmakelijk verbonden met het dagelijkse leven. De Amish hechten aan een eenvoudige leefwijze, die bewust buiten de moderne samenleving is geplaatst. Je overnacht in de omgeving van Lancaster.

Dag 8 - 9: Amish Country - Washington DC (191 km)
Je kunt een bezoek brengen aan het historische Gettysburg voordat je jouw reis vervolgt. Jouw eindbestemming van vandaag is de hoofdstad van de Verenigde Staten, Washington D.C, waar je twee nachten verblijft. Ontdek deze verrassende stad, waarin het gemakkelijk is te oriënteren. Interessant voor een bezoek zijn in elk geval het Witte Huis, het Capitool, Lincoln Memorial en Arlington National Cemetery.

Dag 10: Washington DC - Orlando
Na jouw verblijf in de toonaangevende hoofdstad van de USA vlieg je vandaag naar Orlando, waar je twee nachten zult verblijven.

Dag 11: Orlando
Vandaag kun je volop genieten in de pretparken van Orlando! Je kunt een bezoek brengen aan Disney’s Animal Kingdom, het welbekende Magic Kingdom of Epcot waar je de wereld van morgen kunt zien. Ook kun je een kijkje achter de schermen van de film nemen in Universal Studios. Tenslotte is er de keus om een bezoek aan SeaWorld te brengen, waar je getuige bent van verschillende spectaculaire shows.

Dag 12 - 13: Orlando - Homosassa Springs - Tarpon Springs - Sarasota (389 km)
Op dag 12 leer je ‘het andere Florida’ kennen met een bezoek aan Homosassa Springs State Park, met haar natuurlijke waterbronnen en grote verscheidenheid aan wilde dieren. Aansluitend zie je wederom een ander gezicht van Florida wanneer je stopt in Tarpon Springs, een typisch Grieks sponsvissers dorpje. Eindbestemming voor dag 12 is Sarasota, waar je twee nachten verblijft. Je kunt genieten van het mooie strand aan de Golf van Mexico of een bezoek brengen aan Historic Spanish Point. Bezoek ‘s avonds St. Armand’s Circle met haar vele gezellige restaurants en elegante boetieks.

Dag 14 - 15: Sarasota - Everglades - Key West (597 km)
Je vertrekt via Naples naar de Everglades, waar je tijdens een tocht met een propellerboot kunt genieten van de bijzondere natuur. Everglades National Park is de grootste subtropische wildernis van de Verenigde Staten. Het kwetsbare en complexe ecosysteem combineert een brede ondiepe rivier van ca. 150 km lang met een subtropisch klimaat en een diversiteit aan flora en fauna. Het is de habitat van zeldzame en bedreigde diersoorten zoals de Amerikaanse alligator en de Floridapanter. Het natuurgebied wordt bepaald door afwisselende perioden van droogte en overstroming, branden, zonneschijn en hevige regenval. De ondiepe rivier (op sommige plaatsen slechts een paar centimeter) wordt op veel plaatsen bedekt door groene moerasgrassen. De bijnaam ‘River of Grass’ is dan ook zeer toepasselijk. Verder stroomafwaarts, in het grootste mangrovebos ter wereld, vermengt de zoetwaterrivier zich met het zoute water van de Golf van Mexico. Het park omvat ook een deel van Florida Bay en een deel van het ‘Ten Thousand Islands’ eilandengebied. Vervolgens rij je via de ‘Overseas Highway’ naar Key West, het meest zuidelijke punt van de Verenigde Staten. Geniet van de sfeervolle straatjes waar de tijd stil lijkt te staan. Je kunt het huis van Ernest Hemingway bezoeken of een stadstour maken met de plaatselijke Conch Train. Neem ’s middags plaats op een van de terrasjes aan Mallory Square en geniet van lokale artiesten of maak een romantische sunset cruise aan boord van een catamaran. Je verblijft twee nachten in Key West.

Dag 16: Key West - Miami (272 km)
Over 42 bruggen rijd je weer naar het vasteland voor een overnachting op Miami Beach.

Dag 17: Miami - Amsterdam
Vandaag rijd je naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 18: Amsterdam
Aankomst op Schiphol.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Deze reis is inclusief:

 • vluchten
 • verblijf
 • (excl. autohuur)

Highlights van deze reis:

 • new york
 • boston
 • niagara falls
 • washington dc
 • orlando
 • key west
 • "het andere florida"
 • amish country