Individuele rondreizen door Nieuw-Zeeland? Ontdek dit land op eigen gelegenheid tijdens een fly drive! In de auto bepaal je zelf waar je stopt en voor hoe lang. Of je nou gaat zwemmen op het noordereiland of het ruige berglandschap van het zuidereiland intrekt.

Fly drive Nieuw-Zeeland: autorijden

Ervaar Nieuw-Zeeland geheel op eigen houtje tijdens je fly drive. Je kunt gaan en staan waar je wilt! Je rijdt door bergachtige landschappen en weidse valleien. Door het bergachtige landschap kun je alleen niet altijd even hard rijden. Maar geeft dat? Geniet van de omgeving! Maak ook regelmatig een stop om van het landschap te genieten. Autorijden in Nieuw-Zeeland is niet moeilijk. Hou er wel rekening mee dat je op het zuidereiland nog wel eens haarspeldbochten kunt tegenkomen. En dat ze in Nieuw-Zeeland aan de linkerkant van de weg rijden. En er zijn weinig meerbaanswegen. Alleen rondom de steden heb je iets meer ruimte. De steden liggen overigens vrij ver uit elkaar. Zorg dus dat je goed in de gaten houdt waar je kunt tanken. Gelukkig staat op je wegenkaart aangeven waar je benzinetankstations kunt vinden!

Benen strekken op het noordereiland

Nieuw-Zeeland bestaat uit twee eilanden met elk hun eigen karakter. Het noordereiland kenmerkt zich door de vele baaien en kleine eilandjes. Een fantastische omgeving om even de benen te strekken en bijvoorbeeld te zwemmen of duiken. Op het noordelijke eiland vind je ook de grootste stad van Nieuw-Zeeland: Auckland. Deze stad heeft door de buitenlandse invloeden een kosmopolitisch karakter!

Het ongerepte zuidereiland

Het zuidereiland is een stuk ruiger en ongerepter dan het noordereiland. Het landschap wordt gedomineerd door grillige kusten, berglandschappen, gletsjers en fjorden. Autorijden is hier dan ook een stuk uitdagender. Christenchurch is de grootste stad van het zuidereiland. Deze stad staat bekend om de rijke Engelse historie en cultuur. Zin om na een lange zit de benen te strekken aan het strand? Het kustgebied Marlborough Sounds trekt hier veel toeristen. Deze streek heeft een zeer zacht en zonnig klimaat en biedt veel mogelijkheden om te wandelen, kanoën, paardrijden of vissen.

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Nieuw-Zeeland?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

– OF –

Bekijk onze reizen naar Nieuw-Zeeland