Deze reis is inclusief:

 • Vlucht
 • Verblijf
 • Huurauto
 • Overtocht

Highlights van deze reis:

 • Auckland
 • Bay of Islands
 • Rotorua
 • Fox Glacier
 • Queenstown
 • Te Anau

Bekijk hier de Reisdetails

Een geweldige 27-daagse individuele rondreis over zowel het Noorder- als het Zuidereiland. Je vliegt aan op Auckland om vervolgens per huurauto via The Bay of Islands, Rotorua, Lake Taupo, Wellington naar het Zuidereiland te reizen. Vanuit Picton vervolg je jouw reis naar Blenheim, FOX Glacier en Te Anau om te eindigen in Christchurch. Tijdens deze individuele rondreis heb je een uitgebreide Nederlandstalige routebeschrijving en hebben wij de verschillende hotels/motels al voor je geboekt. Tevens is de huurauto inclusief in de prijs!

Dag 1 en 2: Amsterdam – Auckland
Vertrek vanaf Schiphol naar Auckland, met een overstap. Gezien de afstand en tijdsverschil ben je twee volle dagen aan het reizen en kom je pas op dag 3 aan in Nieuw-Zeeland.  

Dag 3: Auckland
Aankomst in het prachtige Nieuw-Zeeland. Je krijgt transfer naar jouw hotel waar je kunt acclimatiseren van jouw lange reis.

Dag 4: Auckland
Je verblijft vandaag nog een nacht in Auckland, ook wel de City of Sails genoemd. Een wandeling door Queenstreet en de studentenbuurt rond Highstreet brengen je bij de haven waar je de vele honderden boten kunt bewonderen. Parnell met zijn oude huizen en kleine winkels is op loopafstand van het centrum.

Dag 5: Auckland – The Bay of Islands
In de ochtend ontvang je jouw huurauto. Daarna rijd je vandaag naar het bijna noordelijkste puntje van het Noorder Eiland. The Bay of Islands bereik je via Highway 1 en 12. Je komt langs Whagarei, waar je de meest fotogenieke watervallen van Nieuw Zeeland kunt bezoeken en langs de Kaurikust, waar je onder de indruk zult raken van de enorme bomen kap, die in het verleden heeft plaats gevonden. Gelukkig zijn er in het Waipoua nog een aantal van deze twee duizend jaar oude Kauri bomen te zien.

Dag 6: The Bay of Islands
Russell was ooit de hoofdstad van Nieuw Zeeland en heeft nog veel overblijfselen van de eerste Europese bewoners. De houten kerk in het dorp (1835) is de oudste van het land en ademt een sfeer van het verre verleden uit. Vanaf Flagstaff Hill zie je een groot aantal van de 144 eilanden die samen the Bay of Islands vormen.

Vanaf de haven van Pahia en Russell vertrekken tweemaal per dag boten richting een grote rots waar men met grote precisie doorheen manouvreert. De kans is groot dat je onderweg dolfijnen zult zien. Wil je niet het water op dan ligt op ongeveer 15 minuten lopen van de haven het huis waar de Maori de overdracht van het land aan de Engelsen accepteerden.

Dag 7: The Bay of Islands – Matakohe
Vandaag rijd je naar Matakohe, waar het Kauri museum een bezoekje waard is. Matakohe is een charmant en landelijk dorp met een rijke geschiedenis. Naast het Kauri Museum zijn er een aantal andere bezienswaardigheden. De Coates Memorial Church is bijvoorbeeld van historisch belang, omdat het een eerbetoon was aan de eerste Nieuw-Zeeland geboren minister-president, de Rt Hon Gordon Joseph Coates, geboren en getogen in Matakohe.

Indien je kiest voor de upgrade DeLuxe hotels verblijf je in het nabij gelegen Takapuna i.p.v. Matakohe

Dag 8: Matakohe – Waitomo
Je rijdt verder met Waitomo als einddoel voor vandaag. De limestone grotten van Waitomo zijn een ideale broedplaats voor de gloeiworm. Donker en vochtig bieden ze de toeschouwer een onvergetelijke sterrenhemel van duizenden aan de wanden hangende gloeiwormen. Je kunt hier meer achtergrond informatie in het lokale grottenmuseum krijgen.

Dag 9: Waitomo – Rotorua
Via Highway 30 bereik je Rotorua, waar je de zwavel van de vele thermale bronnen meteen zult ruiken. Whakarewarewa is de volle naam van het door Maori beheerde geiserpark, naast actieve geisers en kokende modder kun je ook de traditionele levenswijze van de oorspronkelijk bewoners bewonderen. ‘s Avonds raden we je aan op een Marae (Maori gemeenschaphuis) even buiten de stad een traditionele Hangi (concert en maaltijd) mee te maken.

Dag 10: Rotorua – Taupo
Elk thermaal gebied in deze actieve regio heeft eigenaardige kenmerken. Zo moet je om 10 uur exact in het thermale wonderland van Wai-O-Tapu zijn, zo’n twintig kilometer zuidwesten van Rotorua, om de indrukwekkende geiser Lady Knox te zien spuiten. Met een beetje hulp van buiten af wordt zij actief. De champagne pool is door de felle oranje kleur een foto waard. Na ongeveer 82 kilometer rijden, kom je aan bij één van de grootste krater meren ter wereld Lake Taupo.

In het Wairakeipark vijf minuten buiten Taupo zijn de Huka Falls en the Craters of the Moon twee natuurverschijnselen die op een korte afstand van elkaar liggen en tegen een kleine vergoeding te bezichtigen zijn. Heb je trek in een lekkere maaltijd met verse garnalen, de prawnfarm is in hetzelfde park gelegen.

Dag 11: Taupo
Wil je vandaag de auto even laten staan, dan is dat geen probleem. Alles in dit mooie plaatsje aan het meer is op loopafstand. Je kunt aan één van de vele stranden genieten van het prachtige uitzicht of een duik nemen in het water, dat zo schoon is, dat menig visser er een glaasje uit drinkt. Vissen of zeilen zijn een paar van de andere mogelijkheden. 

Het Tongariro National Park ligt op slechts 1 uur en 15 minuten rijden. Parkeer jouw auto in Whakapapa Village en wandel de Tarnaki Falls Track tussen de twee actieve vulkanen.

Dag 12: Taupo – Napier
De mooie weg over de bergketen tussen Taupo en Napier brengt je in circa anderhalf uur naar zeeniveau en een aangenaam mediterraan klimaat. De stad heeft de grootste collectie Art Deco gebouwen ter wereld en de wijngaarden er omheen produceren een uitstekende witte wijn.

Dag 13: Napier – Wellington
Wandel over de Queens Wharf in Wellington en ontdek de levendigheid met winkels, restaurants, het is een komen en gaan van mensen. Een aanrader is om een kijkje in de bibliotheek te nemen. Een prachtig voorbeeld van moderne Nieuw-Zeelandse architectuur. Het Nationale museum te Papa staat in de top 10 van bezienswaardige musea in de wereld. Dit museum is enorm groot en je krijgt hier een compleet inzicht in Nieuw-Zeelands verleden, heden en toekomst. In de omgeving kun je de route langs de Oriental Bay volgen, waarbij je de kans heeft om dwergpinguïns te spotten en zeehonden te zien, fascinerend om te zien zijn ook de golfsurfers die onder de vliegtuigen door lijken te surfen, zo dicht grenst de zee aan de luchthaven. De Wairarapa even over de heuvels rond Wellington is een uitstekend wijngebied.

Dag 14: Wellington – Blenheim/Picton (overtocht ferry)
De Cook Straight gaat aan het einde van de overtocht per ferry over in de Marlborough Sounds.  en als je geluk hebt komen een aantal speelse dolfijnen je op de boottocht begroeten, vervolgens door naar Blenheim.

Dag 15: Blenheim/Picton – Kaikoura
Op naar Kaikoura, waar je het hele jaar door prachtige boottochten kunt maken en je een zeer grote kans hebt dat je walvissen en dolfijnen kunt bewonderen. . Als het weer het toelaat, kun je deze optionele excursie boeken, waarbij je naar het gebied waar enorme walvissen voedsel zoeken vaart. Dichter bij de kust is vaak een zeehondenkolonie te bewonderen. Overnachting in het sfeervolle Kaikoura.

Dag 16: Kaikoura – Hokitika
De Lewis Pass voert je over 900 meter door diepe rivier- valleien gevormd door gletsjers. Afhankelijk van de tijd van het jaar zul je de sneeuwtoppen van de zuidelijke alpen kunnen zien. 

Dag 17: Hokitika – Fox Glacier
Je gaat richting FOX Glacier,met het plaatsje van de Franz Josef Glacier. . Je kunt nergens in de wereld een gletsjer zien uitmonden in een regenwoud. Hier heb je een kans om met een deskundige gids de gletsjer te gaan beklimmen. Speciale spikes voor onder jouw schoenen en een stevige stok met punt zijn absoluut noodzakelijk. Wil je een minder gladde confrontatie dan kun je per helikopter naar de top van deze ijsmassa.

Dag 18: Fox Glacier – Queenstown
Het beste spiegelbeeld van de Nieuw Zeelandse alpen krijg je in Lake Matheson, een meer gelegen naast de Fox Gletsjer. Via het kleine plaatsje Haast verlaat je de ruige westkust en ook het groene landschap laat je in de steek voor een ruiger gebied. De Haastpas bestaat sinds 1965, daarvoor was men op paardenroutes aangewezen. Via Wanaka bereik je Queenstown, waar je twee nachten verblijft.

Dag 19: Queenstown
Je kunt deze dag zélf bepalen hoe spannend je het wilt maken. Een paar suggesties: tocht op stoomboot ms. Earnslaw, jetboating op Shotover rivier, wandeling met lokale gids en een bezoek aan de stad Arrowtown, geheel in western-stijl.

Dag 20: Queenstown – Te Anau
Te Anau en Manapouri zijn mooi gelegen aan een meer. We raden je aan in Manapouri een boottocht naar het ondergrondse elektriciteitsstation te maken. Dit waterkrachtstation wekt stroom op voor een fabriek en de Fjord waar je zich bevindt bevat de meest prachtige mossoorten.

Dag 21: Te Anau
Te Anau bied je de mogelijkheid een bezoek aan de wereldberoemde Milford Sound te brengen. De weg naar de Milford Sound is onvergetelijk mooi. Verschillende cruise schepen nemen je graag mee naar de hoogste waterval in de wereld en de bekendste piek van dit land the Mitre Peak (1692 meter).

Dag 22: Te Anau – Catlins
De Catlins: Dit gedeelte van het land behoort tot de minst bezochte gebieden, de natuurschoonheid echter is overweldigend. Zandwegen worden afgewisseld door ruige stranden met zeehonden. Je vindt hier zelfs een miljoenen jaar oud versteend bos.

Indien je kiest voor de upgrade DeLuxe hotels verblijf je in het nabij gelegen Invercargill i.p.v. de Catlins

Dag 23: Catlins – Dunedin
Het schiereiland Otago is zondermeer het hoogtepunt van jouw bezoek aan Dunedin. Op dit schiereiland bevinden zich twee kolonies van zeldzame vogels: de enorme albatros en de kleine pinguïns met de gele ogen.

Dag 24: Dunedin – Christchurch
De route van Dunedin naar Christchurch is gemakkelijk te rijden via de interessante stopplaatsen Oamaru en Timaru. Onderweg kom je ook langs de Moeraki Boulders, deze bizarre vrijwel perfect ronde keien, die verspreid over het strand liggen zijn zeker een bezoekje waard.

Dag 25: Christchurch
In deze stad die door de Engelsen wordt omschreven als Engelser dan Engels, stroomt de Avon rivier. Punters nemen je graag mee over deze met prachtige loofbomen omzoomde rivier. Ook de botanische tuinen zijn de moeite waard om te bezoeken. Voor diegenen die een beetje Franse sfeer willen proeven is een dagtocht naar Akaroa aan te bevelen. Het naast de luchthaven gelegen International Antarctic Centre laat het minst bezochte werelddeel leven aan de hand van een unieke tentoonstelling.

Dag 26: Christchurch – Amsterdam
Je levert de auto in op de luchthaven van Christchurch, waar je van Christchurch naar Auckland vliegt om aansluitend door te vliegen naar Nederland.

Dag 27: Aankomst Amsterdam
Aankomst in Nederland en einde van een onvergetelijke reis!

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs