Deze reis is inclusief:

 • verblijf
 • huurauto
 • overtocht

Highlights van deze reis:

 • Bay of Islands
 • Rotorua
 • Tongariro NP
 • Lewis Pass
 • Mount Cook
 • Gletsjers
 • Queenstown
 • Arthur’s Pass

Bekijk hier de Reisdetails

Ontdek Nieuw-Zeeland met deze avontuurlijke tocht met een 4×4. Scheur door het ruige, mooie landschap en geniet!

Dag 1: Auckland
Na aankomst in Auckland word je verwelkomd en neem je de uitgebreide reis- en routebeschrijving in ontvangst. Vervolgens word je naar jouw hotel gebracht voor de eerste overnachting.

Dag 2: Auckland – Omapere
Je haalt jouw 4WD huurauto op en rijdt in noordelijke richting naar Muriwai Beach voor een bezoek aan de Jan van Gent kolonie. Op weg naar het Waipoua Kauri Forest adviseren wij je een bezoek te brengen aan het Kauri Museum in Matakohe en een stop te maken bij de grootste Kauri boom ter wereld, de Tane Mahuta. Je overnacht aan de kust in Omapere. ‘s Avonds kun je een begeleide Maori tour naar de Kauri bomen maken.

Dag 3-4: Omapere – Russell
Je gaat met een kleine veerboot van Rawene de Hokianga Harbour door om vervolgens over voornamelijk smalle, onverharde wegen naar de Bay of Islands te rijden. In deze beschutte baai met 144 eilandjes zijn voldoende excursies te maken gedurende de komende twee dagen. Je kunt o.a. een cruise maken, zeilen of kajakken. Twee overnachtingen in het historische stadje Russell.

Dag 5: Russell – Auckland
Via de oostkust van Northland rijd je langs prachtige stranden en verlaten baaien. ’s Middags arriveer je in Auckland voor overnachting.

Dag 6: Auckland – Coromandel
Je rijdt vandaag langs de westkust van het Coromandel schiereiland. Je kunt een stop maken in Coromandel Town om te winkelen of te lunchen. Onderweg naar Tairua, waar je overnacht, kun je Cathedral Cove en Hot Water Beach bezoeken, waar warmwaterbronnen opborrelen uit het zand.

Dag 7: Coromandel – Rotorua
Op weg naar het zuiden rijd je o.a. door de regio Bay of Plenty, waar het belangrijkste exportproduct kiwifruit is. Je eindigt vandaag in Rotorua, gelegen in het geothermische centrum van het Noordereiland. Een must om te bezoeken is het Whakarewarewa Thermal Reserve, waar tevens het Maori Arts and Crafts Centre is gevestigd. Je verblijft twee nachten in Rotorua. We raden je aan om ‘s avonds een Maori Hangi bij te wonen, een op traditionele wijze bereid Maori diner.

Dag 8: Rotorua
De hele dag heb je de tijd deze bijzondere omgeving nader te verkennen. Zo kun je bijvoorbeeld een helikoptervlucht boven White Island of Mt. Tarawera maken, ook wel de Grand Canyon van Nieuw-Zeeland genaamd.

Dag 9: Rotorua – Napier
De onverharde wegen van het Urewera National Park zijn waarschijnlijk een van de hoogtepunten van jouw reis. Je rijdt comfortabel met jouw 4WD door eeuwenoude regenwouden en heeft een prachtig uitzicht op het afgelegen Lake Waikaremoana. Je komt aan in Napier, de ‘Art Deco Capital’ van Nieuw-Zeeland.

Dag 10: Napier – Tongariro National Park
Vandaag sta je weer een prachtige, afgelegen en avontuurlijke route te wachten. Je rijdt over deels onverharde wegen door uitgestrekte landbouwgebieden en bossen en ziet een van de grootste ‘sheep stations’ van Nieuw-Zeeland. Je overnacht aan de voet van Mt. Ruapehu in Tongariro National Park. In de middag kun je een wandeling maken.

Dag 11: Tongariro National Park – Wellington
Via de oude Whanganui River Road langs de Wanganui River rijd je door een van de fraaiste gebieden van het Noordereiland. Via de bochtige, grotendeels onverharde weg kom je in kleine dorpjes met fraaie namen zoals Pipiriki. Je eindigt de dag in Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland, waar je overnacht. Je kunt het Te Papa museum bezoeken.

Dag 12: Wellington – St. Arnaud
’s Ochtends lever je jouw 4WD huurauto in en maak je de oversteek naar het Zuidereiland. In Picton ontvang je een andere 4WD waarmee je de Queen Charlotte Drive rijdt. Vervolgens ga je naar het Nelson Lakes National Park. Hier overnacht je in St. Arnaud, aan de oevers van Lake Rotoiti.

Dag 13: St. Arnaud – Hanmer Springs
Via Murchison rijd je door een gebied dat alleen toegankelijk is met een terreinwagen. Je rijdt door prachtige regenwouden en langs schitterende bergriviertjes. Via de Lewis Pass rijd je naar Hanmer Springs. Hier kun je zich ontspannen in de warme, rustgevende minerale bronnen.

Dag 14: Hanmer Springs – Kaikoura
De route over de Inland Road, vooral geschikt voor 4WD’s, brengt je naar Kaikoura. De belangrijkste attractie hier is whale watching. Vanuit een boot kun je de reusachtige walvissen van zeer dichtbij waarnemen en fotograferen. Daarnaast tref je hier dolfijnen en een grote kolonie zeehonden aan.

Dag 15: Kaikoura – Southern Alps
Langs de kust rijd je via Christchurch, de meest Engelse stad buiten Engeland en door de Canterbury Plains naar Mt. Hutt, gelegen aan de voet van de Alpen.

Dag 16: Southern Alps – Kurow
Op jouw weg verder zuidwaarts maak je een stop bij Lake Tekapo. Facultatief kun je hier met een vliegtuigje een fraaie rondvlucht maken over Mt. Cook, de hoogste berg van Nieuw-Zeeland. Volg goed de instructies voor de route door een afgelegen vallei met een glooiend heuvellandschap bedekt met Tussock gras. Je rijdt over een oude bergpas naar jouw overnachtingsadres in een historisch hotel.

Dag 17: Kurow – Queenstown
Vandaag rijd je door Central Otago, in het hart van het land van de goudgravers. Ruim 100 jaar geleden was hier het hoogtepunt van de Nieuw-Zeelandse ‘goldrush’. Hier en daar tref je nog sporen aan uit dit interessante verleden. Je volgt de afgelegen route naar Wakatipu Basin en arriveert in Queenstown waar je de komende twee nachten verblijft.

Dag 18: Queenstown
De gehele dag is ter vrije besteding. Queenstown, de ‘Adventure Capital of New Zealand’, biedt vele sportieve activiteiten. Wat te denken van het ultieme bungyjumpen of per jetboat een spectaculaire tocht maken over de rivier. Een dagtrip naar het Fiordland National Park of gewoon genieten van de vele winkels en restaurantjes in deze stad behoren tot de vele mogelijkheden.

Dag 19: Queenstown – Franz Josef Glacier
Je rijdt via de Crown Range, Nieuw-Zeeland’s hoogste pas, en het skigebied van Cardrona naar Wanaka. Vanaf hier ga je de Southern Alps over via de Haast Pass, een bochtige weg, naar de westkust. Je zult versteld staan van het ongerepte natuurparadijs. Een wandeling naar Monro Beach vanaf Lake Moeraki raden wij je zeker aan. In de maanden october t/m december heb je hier de kans om dolfijnen en pinguïns te zien spelen. Overnachting in Franz Josef Glacier.

Dag 20: Franz Josef Glacier – Hokitika
In de ochtend kun je de omgeving van de Franz Josef Glacier verder verkennen. In de loop van de dag rijd je naar uw overnachtingsadres in Hokitika.

Dag 21: Hokitika – Christchurch
In de ochtend kun je een tocht naar de Pancake Rocks bij Punakaiki maken. Bij vloed schiet het water vaak meters hoog uit de Blowholes. Je kunt ook via Lake Brunner direct doorrijden naar Arthur’s Pass voor jouw laatste oversteek door de Alpen. Evenwijdig aan de bekende TranzAlpine Railtrack rijd je richting Christchurch voor jouw laatste overnachting.

Dag 22: Christchurch
Na het inleveren van jouw 4WD is aan deze avontuurlijke rondreis helaas een einde gekomen.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs