Deze reis is inclusief:

 • verblijf
 • overtocht
 • watertaxi

Highlights van deze reis:

 • Bay of Islands
 • Coromandel
 • Lake Taupo
 • Abel Tasman NP
 • Queenstown
 • gletsjers
 • Mount Cook

Bekijk hier de Reisdetails

Nieuw-Zeeland biedt zoveel overweldigende natuurpracht dat alle indrukken die je in dit schitterende land opdoet ook de tijd moeten krijgen om te worden verwerkt. Wat is er mooier dan dit te doen op die bijzondere plekken zelf? Daarom krijg je tijdens deze autoreis alle tijd om de hoogtepunten van Nieuw-Zeeland te zien en te bewonderen.

Dag 1 en 2: Auckland – De autoreis begint met een transfer naar jouw hotel in Auckland.  Facultatief  kun je een Auckland Harbour Cruise bijboeken, waarbij je de stad vanaf het water aanschouwt en de historie van de stad je vertelt wordt door de enthousiaste schipper.

Dag 3 en 4: Auckland – Bay of Islands (241 KM) – Vanuit Auckland rijd je naar de noordelijker gelegen Bay Of Islands. Hier kun je bijvoorbeeld een boottocht maken door de spectaculaire  baaien, gaan zwemmen met dolfijnen of per ferry een bezoek brengen aan  het rustieke Russell. Dit kleine historische plaatsje is een uitstekende  locatie om je tegoed te doen aan heerlijke visgerechten in één van de restaurantjes. Maar ook uw overnachtingsplaatsje Pahia biedt langs de boulevard tal van leuke eetgelegenheden. 

 Dag 5: Bay of Islands – Takapuna (370 KM) – Via de westkust rijd je weer terug richting Auckland. Je kunt onderweg een bezoek brengen aan het Waipoua Forest, waarin wel duizend jaar oude  bomen staan. De overnachting is in Takapuna , dit is een dorpje even ten noorden van Auckland.

Dag 6 en 7: Takapuna – Coromandel (176 KM) –  Vandaag rijd je via Auckland naar het prachtige schiereiland Coromandel met  haar vele mooie baaien. Je overnacht in de ingeving van Pauanui en  hierdoor heb je alle tijd om dit fraaie stukje Nieuw-Zeeland te  verkennen. In de buurt van Whitianga kun je bijvoorbeeld de Cathedral  Cove en Hot Water Beach bezoeken, waar warmwaterbronnen onder het zand  borrelen. Hier kun je met een gehuurde schep een gat in het zand graven en heerlijk van jouw eigen privé-spa genieten! Optioneel kun je een  excursie bijboeken, zoals de Coromandel Full Day Walk, waarbij je een wandeling maakt begeleid door een gids die je van alles vertelt over de flora en fauna van deze schitterende omgeving.

Dag 8: Coromandel – Whakatane (216 KM) – Je reist verder zuidwaarts langs de kust naar Whakatane, de kiwi-hoofdstad van de wereld.

Dag 9 en 10: Whakatane – Rotorua (86 KM) –  Je verlaat de kust en trekt het binnenland in. Je rijdt langs Lake  Rotorua naar het geothermische wonderland van Rotorua, waar de Maori-cultuur nog steeds floreert en de zwavellucht nadrukkelijk  aanwezig is. Zeker de moeite van een bezoekje waard is Waiotapu met de 20-meter hoog spuitende geiser Lady Knox. Ook kun je ontspannen in de natuurlijke Polynesian Spa. In het Whakarewarewa Thermal Village kun je een traditioneel Maori concert bijwonen tijdens een ‘Hangi’ diner.

Dag 11: Rotorua – Lake Taupo (82 KM) – Wil je alle opgedane indrukken verwerken, dan kan dit uitstekend aan het Lake Taupo. Geniet van het helderblauwe water van het meer en maak onderweg vooral een fotostop bij de Huka Falls.

Dag 12: Lake Taupo – Napier (143 KM) – Jouw volgende stop is het leuke Napier. In 1931 is het oorspronkelijke  stadje door een aardbeving verwoest. De wederopbouw vond plaats in een decennium waarin de Art Deco-stijl bijzonder populair was. Het centrum van Napier is tegenwoordig dan ook een waar openlucht museum. Liefhebbers van Art Deco zullen ogen tekort komen.

Dag 13 en 14: Napier en Wellington (315 KM) – Vervolgens rijd je naar Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland,  gelegen aan een imposante, natuurlijke haven. Wellington wordt hierdoor  ook wel de Windy City genoemd. Ontdek deze stad vanaf Mount Victoria.  Hier heb je een schitterend uitzicht over Wellington en de Cook Strait. Wellicht zie je vanaf hier al de Interislander ferry, waarmee je de volgende dag naar het plaatsje Picton op het Zuidereiland zult varen.

Dag 15 en 16: Wellington – Picton – Marlborough Sounds – Per transfer word je naar het opstappunt van de Interislander ferry gebracht voor jouw overtocht naar het Zuidereiland. Een watertaxi brengt je vanuit Picton naar jouw accommodatie in de Marlborough Sounds, waar je twee nachten verblijft. De Marlborough Sounds vormen een prachtig fjordengebied. Wandelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Maar ook wijnliefhebbers zitten hier goed, want de wijnen uit deze regio behoren tot een van de beste wijnen in de wereld. Wij bieden een leuke excursie die de wijngaarden combineert met een verkenningstocht per fiets door de regio.

Dag 17 en 18: Marlborough Sounds – Nelson (110 KM) – De watertaxi brengt je terug naar Picton, waar je een andere auto ophaalt. Daarna rijd je verder langs de Queen Charlotte Sound naar Nelson, waar je twee nachten verblijft. Nelson is jouw uitvalsbasis voor een bezoek aan het Abel Tasman National Park. Hier zijn mooie idyllische baaien te vinden, die alleen per boot zijn te bereiken. Het contrast van de witte stranden met de zee en het groene regenwoud is adembenemend! Bezoek in Nelson zeker ook het WOW & Classic Cars Museum. Je vindt hier een verzameling van kledingstukken gemaakt van de meest uiteenlopende materialen en mocht kleding jouw interesse niet hebben, de autoliefhebber zal zich kunnen vergapen aan de ‘klassiekers’ in het autogedeelte van het museum.

Dag 19: Nelson – Punakaiki (267 KM) – Vanuit Nelson rijd je door het ongelooflijk mooie landschap van het Buller-ravijn naar Westport, waar je de zeeleeuwenkolonie bij Cape Foulwind kunt bezoeken. Verder langs de ruige kust naar Punakaiki met de bijzondere, grillige Pancake Rocks.

Dag 20 en 21: Punakaiki – Franz Josef (267 KM) – Hierna reis je verder naar het indrukwekkende landschap van de gletsjers. Franz en Fox zijn de twee bekendste. Franz Josef is de steilste, maar best toegankelijke gletsjer ter wereld. We bieden verschillende excursies aan om deze gletsjer te bedwingen of te bewonderen, zoals bijvoorbeeld deFranz Josef Glacier Walk en Heli Hiking Franz Josef. Je verblijft hier twee nachten.

Dag 22 en 23: Franz Josef – Wanaka (287 KM) Via de Haast Pass Highway en Lake Wanaka rijd je naar Wanaka, waar je twee nachten verblijft. Wanaka is de toegangspoort tot het Mount Aspiring National Park. Hier zijn vele wandelmogelijkheden.

Dag 24: Wanaka – Queenstown (70 KM) – Jouw volgende stop tijdens jouw autoreis is Queenstown. Deze bekende en redelijk hooggelegen toeristenplaats heeft de bezoeker veel te bieden. In de winter is het een wintersportplaatsje met vele cafeetjes en restaurants met een gezellige sfeer. In de zomer kun je bijvoorbeeld een rit maken per Skyline Gondola naar Bob’s Peak. Je wordt getrakteerd met een prachtig uitzicht over de stad en de achterliggende bergketen van The Remarkables.

Dag 25 en 26: Queenstown – Te Anau (170 KM) – Op naar de fjorden Milford Sound of Doubtful Sound, die je vanuit Te Anau kunt bereiken. Je verblijft hier twee nachten. De Milford Sound is een prachtig, 22 kilometer lang fjord. De rit van Te Anau naar de Milford Sound is ronduit schitterend. Je kunt ook een zogenaamde Overnight Cruise bijboeken naar zowel de Milford Sound als de Doubtful Sound. Een unieke ervaring om van het fjord optimaal te kunnen genieten.

Dag 27 en 28: Te Anau – Dunedin (290 KM) – Vanuit Te Anau steek je over naar de oostkust van het Zuidereiland naar Dunedin waar je twee nachten verblijft. In Dunedin staat de belangrijkste universiteit van Nieuw-Zeeland: de University of Otago. Het nabijgelegen beschermde schiereiland Otago is de woonplaats van een kolonie albatrossen en de zeldzame geel-oog pinguïns.

Dag 29: Dunedin – Mount Cook (317 KM) – Jouw volgende bestemming is het indrukwekkende Mount Cook National Park. Je rijdt langs het mooie, helderblauwe Lake Tekapo. Beslist een fotostop waard! Mount Cook is met 3764 meter de hoogste berg van Nieuw-Zeeland.

Dag 30: Mount Cook – Christchurch (336 KM) – Terug naar Christchurch waar deze autoreis eindigt.

Indien je dit wenst verlengen wij jouw verblijf in Christchurch nog een paar dagen. Ozne ReisXperts adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs