Deze reis is inclusief:

 • verblijf
 • overtocht

Highlights van deze reis:

 • Bay of Islands
 • Coromandel
 • Rotorua
 • Abel Tasman NP
 • gletsjers
 • Queenstown
 • Te Anau
 • Mount Cook

Bekijk hier de Reisdetails

Een autoreis die je in drie weken het beste van zowel het Noorder- als het Zuidereiland laat zien! Verbaas je over de prachtige vergezichten en het opmerkelijke natuurschoon. Nieuw-Zeeland is een land van blauwe luchten, helder water en een steeds wisselend, altijd indrukwekkend landschap. Bovendien kun je tijdens deze reis, waar mogelijk, verblijven in zeer bijzondere en karakteristieke accommodaties. Een intiem karakter en vaak een unieke ligging zijn enkele kenmerken van deze accommodaties. Tevens kun je extra nachten, diverse excursies en arrangementen bijboeken om zodoende nóg beter het land te ervaren. Nieuw-Zeeland zal ongetwijfeld een onuitwisbare indruk op je maken!

Dag 1: Auckland
Na aankomst in Auckland haal je de auto op en rijd je naar jouw hotel in het centrum.

Dag 2 – 4: Auckland – Bay of Islands (240 km)
Vanuit Auckland rijdt u naar de noordelijker gelegen Bay of Islands, met spectaculaire baaien en kleine schitterende eilandjes, ontstaan door riviervalleien die overstroomd zijn door de zee. Je verblijft hier drie nachten.  U kunt twee hele dagen van dit gebied genieten. De mogelijkheden zijn te over, denkt u bv. aan een boottocht langs de eilandjes en u gaat tevens op zoek naar dolfijnen. Of bezoek het gezellige plaatsje Russell.

Dag 5-6: Bay of Islands  – Coromandel (370 km)

Via de westkust rijd je naar het prachtige schiereiland Coromandel voor de komende twee nachten, met vele mooie baaien. Op de route ligt het Waipoua Kauri Forest, waarin wel duizend jaar oude bomen staan. Het schiereiland is een prachtig gebied met bossen, pittoreske baaien en ruige kusten. Hier kun je een heerlijk wandelen over het strand of door de bossen.Brengt u een bezoek aan Cathedral Cove en Hot Water Beach. Cathedral Cove is alleen wandelend te bereiken en indien de getijden het toestaan.Bij Hot Water  Beach borrelen warnwaterbronnen onder het zand.

Dag 7- 8: Coromandel – Rotorua (220 km)
Je verlaat de kust en trekt het binnenland in. Je rijdt langs Lake Rotorua naar het geothermische wonderland van Rotorua, waar de Maori-cultuur nog steeds floreert en de zwavellucht nadrukkelijk aanwezig is. Zeker de moeite van een bezoekje waard is Waiotapu met de 20-meter hoog spuitende geiser Lady Knox. Ook kun je ontspannen in de natuurlijke Polynesian Spa. In het Whakarewarewa Thermal Village kun je een traditioneel Maori-concert bijwonen tijdens een ‘Hangi’ diner. Je verblijft twee nachten in Rotorua.

Dag 9: Rotorua – Tongariro N.P. (175 km) 
Je rijdt richting Taupo met het gelijknamige meer, het grootste meer van Nieuw-Zeeland. Geniet van het helderblauwe water van het meer en maak onderweg vooral een fotostop bij de Huka Falls. Daarna vervolg je de route richting het Tongariro National Park waar het landschap gedomineerd wordt door de vulkanen Ruapehu, Tongariro en Ngauruhoe. Ook hier kun je mooie wandelingen maken door het vulkanische landschap. Vanwege de mineralen in de grond rondom de vulkanen variëren de kleurschakeringen van rood en geel tot zwart en zijn de meren helderblauw.

Dag 10: Tongariro N.P. – Wellington (335 km)
Vervolgens rijd je naar Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland, gelegen aan een imposante, natuurlijke haven. Wellington wordt hierdoor ook wel de Windy City genoemd. Ontdek deze stad vanaf Mount Victoria. Hier heb je een schitterend uitzicht over Wellington en de Cook Strait. Bent u geinteresseerd in de geschiedenis van het land, bezoek dan zeker het “Te Papa”museum  

Dag 11-12: Wellington – Picton – Nelson (110 km)
Vandaag  maak je de oversteek naar Picton op het  Zuidereiland met de Interisland Ferry. In Picton haal je een nieuwe auto op en vervolgens rijd je verder langs de Queen Charlotte Sound naar Nelson, jouw thuis voor de komende twee nachten. Nelson is dé uitvalsbasis voor een bezoek aan het Abel Tasman National Park. Hier zijn mooie idyllische baaien te vinden, die alleen per boot zijn te bereiken. Het contrast van de witte stranden met de zee en het groene regenwoud is adembenemend! Bezoek in Nelson zeker ook het WOW & Classic Cars Museum. Je vindt hier een verzameling van kledingstukken gemaakt van de meest uiteenlopende materialen en mocht kleding jouw interesse niet  hebben, de autoliefhebber zal zich kunnen vergapen aan de ‘klassiekers’ in het autogedeelte van het museum.

Dag 13: Nelson – Greymouth (290 km)
Vanuit Nelson rijd je door het ongelooflijk mooie landschap van het Buller-ravijn naar Westport, waar je de zeeleeuwenkolonie bij Cape Foulwind kunt bezoeken. Verder langs de ruige westkust naar Greymouth, een belangrijke havenplaats voor de kolen- en houtindustrie. In Greymouth eindigt de TranzAlpine trein, de spoorlijn die vanuit  Christchurch dwars door de bergen naar de Westkust loopt. In de omgeving van Greymouth kun je diverse wandelingen maken langs oude verlaten goudmijnen.

Dag 14: Greymouth – Franz Josef (180 km)
Hierna reis je verder naar het indrukwekkende landschap van de gletsjers. Franz Josef en Fox zijn de twee bekendste. Franz Josef is de steilste, maar best toegankelijke gletsjer ter wereld. We bieden  verschillende excursies aan om deze gletsjer te bedwingen of te bewonderen, zoals de Fox Glacier Guided Walk.

Dag 15-16: Franz Josef – Queenstown (405 km)
Via de Haast Pass Highway en Lake Wanaka rijd je naar Wanaka en vervolgens naar Queenstown. Deze bekende en redelijk hooggelegen toeristenplaats noemt zichzelf de ‘Activity Capital’ van Nieuw-Zeeland en heeft de bezoeker veel te bieden. In de winter is het een  wintersportplaatsje met vele cafeetjes en restaurants met een gezellige sfeer. In de zomer kun je bijvoorbeeld een rit maken per Skyline Gondola naar Bob’s Peak. Je wordt getrakteerd met een prachtig uitzicht over de stad en de achterliggende bergketen van The Remarkables. Je verblijft hier twee nachten.

Dag 17: Queenstown – Te Anau (170 km)
Op naar de fjorden Milford Sound of Doubtful Sound, die je vanuit Te Anau kunt bereiken. De Milford Sound is een prachtig, 22 kilometer lang  fjord. De rit van Te Anau naar de Milford Sound is ronduit schitterend. Een volgens ons nog indrukwekkender fjord is de Doubtful Sound met haar vele zijtakken.

Dag 18-19: Te Anau – Dunedin (290 km)

Vanuit Te Anau steek je over naar de oostkust van het Zuidereiland met de gezellige universiteitsstad Dunedin met Schotse invloeden. In Dunedin verblijf je twee nachten. Er is ook genoeg te zien en te doen. Hier staat onder meer de belangrijkste universiteit van Nieuw-Zeeland: de University of Otago. Het nabijgelegen beschermde schiereiland Otago is de woonplaats van een kolonie albatrossen en de zeldzame geel-oog  pinguïns.

Dag 20: Dunedin – Mount Cook Regio (330 km)
Jouw volgende bestemming is het indrukwekkende Mount Cook National Park. Je rijdt langs het mooie, helderblauwe Lake Tekapo. Beslist een fotostop waard! Mount Cook is met 3764 meter de hoogste berg van Nieuw-Zeeland.

Dag 21: Mount Cook Regio – Christchurch (336 km)
Geniet deze dag nog van de mooie omgeving van Mount Cook voordat je naar Christchurch rijdt, jouw eindbestemming van deze reis.

Dag 22: Vertrek Christchurch 
Vandaag eindigt de autoreis en lever je de auto in.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs