Spaceships & Campers

“De schapen omringen ons ‘spaceship’. Hun gemekker doorbreekt de oorverdovende stilte…”

De luxe van je eigen plekje, maar de vrijheid om te gaan waar je wilt. Trek met een camper door het land van de kiwi of breng je vakantie door in een ‘spaceship’. Geen tenten opzetten, geen kampeerspullen mee, maar logeren in je eigen kampeerauto. Verleng het grote bed door de achterklap van de auto te openen, ontspan tijdens een filmavond op jullie eigen TV of geniet van een ijskoud drankje uit de ingebouwde koelkast. Een tentdoek houdt de insecten buiten, maar laat wel een aangenaam briesje door jullie ‘spaceship’ wapperen. Je voelt je echt ontzettend vrij.

‘Lord of the Rings’

“Alles doet me aan Lord of the Rings denken. De takjes, de gitzwarte grond en de torenhoge bergen. Alsof Frodo Baggins elk moment op kan duiken…”

Waan je heel even in ‘Middle Earth’ bij een Lord of the Rings-excursie door het woeste landschap van Nieuw-Zeeland. Een jetboat voert je over de ruwe Dart River. Schiet voorbij de eeuwenoude bossen, scheer onder de metershoge watervallen door en maak een lange wandeling door het land van Frodo, Gandalf en Aragorn. Zelfs als je geen liefhebber van de films bent, zul je dit schone stukje Nieuw-Zeeland kunnen waarderen.

Gletsjerwandeling

“De gletsjertongen lijken overal vandaan te komen. IJs, midden in de bossen…”

De Fox en de Franz Josef kunnen beschouwd worden als het hoogtepunt van de Nieuw-Zeelandse West Coast. Nergens anders ter wereld liggen gletsjers zo dicht bij de zee. Wapen je met een paar sneeuwschoenen en vergeet vooral je ijsstokken niet. Onder begeleiding van een gids trek je langs een rivierbedding en door het regenwoud, om even later het ijs op te stappen. Nog niet spannend genoeg? Je kunt je ook met een helikopter op de blauw-witte ijsmassa laten droppen. Een vrijer gevoel bestaat niet!

Otago Otago Peninsula

“De pinguïns schuiven langzaam voor ons uit. Ongelooflijk dat ze alleen nog maar op dit deel van de wereld voorkomen…”

Op een randje van het Zuidereiland ligt Otago Peninsula. Smalle kronkelweggetjes, nauwe baaien en golvende heuvels bepalen het landschap van dit schiereiland. De grootste trekpleister van dit bijzondere stukje natuur zijn de albatrossen. Zij komen aan land broeden, wat bijna nergens ander ter wereld voorkomt. Je maakt de beesten mee in hun eigen leefomgeving, midden tussen de vulkanische landvormen. Met een beetje mazzel spot je ook een kolonie zeldzame geeloogpinguïns.

Farmstay

“De schapen omcirkelen me één voor één. Nooit geweten dat het er zoveel zouden zijn…”

Je voelt je heel even een echte ‘Kiwi’ bij je verblijf op een traditionele schapenboerderij bij Lake Coleridge. Overnacht in je eigen chalet, proef ’s avonds van een typisch Nieuw-Zeelandse maaltijd en trek met de gastheer de Southern Alps in. Hij leidt je de weg door een landschap van heuvels, meertjes en besneeuwde bergtoppen. Sla een lange wandeling zeker niet over. Voor wie niet vies is van een beetje spanning: de gastheer neemt je ook graag mee voor een paardrijtocht of een 4WD-tour.

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Nieuw-Zeeland?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

– OF –

Bekijk onze reizen naar Nieuw-Zeeland