Een ijshotel is een hotel dat in zijn geheel uit sneeuw en blokken ijs bestaat. Het Alta Igloo is het noordelijkst gelegen ijshotel van de wereld. En ook het beroemdste ijshotel van Noorwegen! Het hotel heeft een temperatuur van -4 tot -7 graden, dus koukleumen: wees gewaarschuwd!

Bijzondere kou

Een ijshotel is in z’n geheel opgebouwd uit sneeuw en ijs. Daarom staat het hotel maar een beperkt aantal maanden per jaar. Het hotel heeft een relatief lang seizoen. Dit is te danken aan de hoge ligging en de kou die het hotel conserveert. Omdat het jaarlijks opnieuw opgebouwd moet worden, kunnen de ontwerpers ieder jaar een ander design kiezen. Verspreid door het hotel staan diverse ijssculpturen die verlicht worden. De sfeer is op en top ijs! Niet alleen de muren en kamers zijn trouwens van ijs en sneeuw, ook de tafels, bedden en stoelen. Maar vrees niet, met warme thermoskleding aan is het heerlijk slapen op de ijsbedden bedekt met rendiervellen. Toiletten en douches zijn uiteraard wel verwarmd!

Alta Igloo

Het Alta Igloo ijshotel is het beroemdste en meest noordelijke ijshotel van Noorwegen. In het Alta Igloo hotel vind je dertig slaapplekken, waaronder een bruidsuite voor pasgetrouwde stelletjes. In de ijskapel, die aan het er aan vastzit, kan zelfs getrouwd worden! De ijsbar in het hotel serveert uiteraard ijskoude drankjes. En ja… zelfs de glazen zijn van ijs! Het hotel opent zijn deuren rond januari en smelt in het voorjaar weer weg.

Offerte of meer informatie?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

– OF –

Bekijk onze reizen naar Noorwegen