Bekijk meer reizen naar Noorwegen

  

Noorwegen met de auto is een prima keus! Het wegennet is goed en files komen er nauwelijks voor. Nog een voordeel? Je bepaalt zelf je route en ziet zoveel mogelijk van het land! Rij langs fjorden, besneeuwde bergtoppen of maak een stop in één van de authentieke steden. Niet zo avontuurlijk ingesteld? Een georganiseerde groepsreis Noorwegen kan natuurlijk ook. Of ontdek Noorwegen met kinderen!

Autorondreis Noorwegen: alleen maar voordelen

Wist je dat autorijden in Noorwegen helemaal niet lastig is? Sterker nog: het rijdt in Noorwegen een stuk prettiger dan in Nederland! Het wegennet is uitgebreid en goed, files komen er nauwelijks voor en de Noren rijden netjes en rustig. Alleen rondom de grote steden is het vanzelfsprekend iets drukker. Nog meer voordelen? Je rijdt helemaal op eigen tempo en bepaalt zelf hoe lang je ergens wilt blijven en wat je wilt zien. Bij iedere bocht kan er weer iets compleet anders opdoemen: van fjorden en besneeuwde bergentoppen tot gemoedelijke dorpjes. Bepaal zelf je route!

Duizelingwekkende fjorden tot middeleeuwse steden

Wat je allemaal kunt verwachten tijdens je autorondreis? Dat ligt natuurlijk aan je route. Wat eigenlijk niet mag ontbreken zijn fjorden! Bijvoorbeeld het bekende en steile Geirangerfjord met haar watervallen de ‘Zeven Zusters’. Of stap de auto eens uit voor een wandeling langs de Briksdal-gletsjer: de grootste gletsjer van Europa. Populaire route is de ‘Gamle Strynefjellsveg’, een eeuwenoude slingerweg die je over kleine bruggetjes en steile berghellingen leidt. Noorwegen is groot, groen en ruig: ideaal voor de natuurliefhebber! Liever iets meer cultuur? Maak dan eens een stop bij één van de steden. Bijvoorbeeld hoofdstad Oslo of de historische stad Trondheim met sporen uit de middeleeuwen…

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Noorwegen?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.