Tussen Oslo en Bergen vind je het schitterende plaatsje Geilo. Ideaal voor een actieve vakantie! Ga wandelen, fietsen of paardrijden en geniet van de schitterende omgeving. Wist je dat Geilo één van de oudste skigebieden van Noorwegen heeft? Met een groot aantal pistes en loipes? En met veel sneeuwzekerheid? Sjees van de meest uitdagende pistes of ga mee op hondensledetocht. In Geilo is genoeg te doen!

Wintersport Geilo

Geilo staat bekend om het skigebied. Met 39 pistes, 20 skiliften en ruim tweehonderd kilometer aan langlaufpaden is het een populair skioord. Je vindt in het skigebied een alpine skischool en een snowboardschool. Voor snowboarders (zowel beginners als gevorderden) opent Geilo Ski Center een nieuw snowboardpark met uitdagende jumps en tracks. Ook het snowboardpark bij Fugleleiken is uitgebreid met nieuwe jumps en rails. Jong en oud kunnen zich vermaken in Geilo. Voor de jonge kinderen is er een apart skigebiedje en er is toezicht op kinderen. Zo kun je optimaal genieten van je eigen uitdaging op de ski’s of snowboard. Van de frisse berglucht trek gekregen? Dan kun je terecht in één van de zeven bergrestaurants in het gebied.

Wandelen, fietsen en paardrijden

Geilo ligt in het Hallingdal aan het meer de Ustedalsfjorden. In Geilo kun je zowel in de zomer als in de winter terecht. De schitterende meren, hoogvlaktes en gevarieerde flora maken Geilo een aantrekkelijk gebied voor natuurliefhebbers. Bijvoorbeeld om te wandelen. Je vindt er verschillende wandeltochten van verschillende lengtes en moeilijkheidsgraden. Wandel bijvoorbeeld in de bergen, langs rivieren en meren, door valleien of langs een fjord! Op een leuke manier de omgeving ontdekken? Ook paardrijden behoort tot de mogelijkheden! Sportief aangelegd? Fiets dan eens dwars door de bergen de Rallarvegen fietsen. Wat is jouw manier om zoveel mogelijk van Noorwegen te zien?

Cultuur snuiven

De geschiedenis van Geilo en omstreken kun je goed ontdekken in het Bygde of het Dagali Geilojordet museum. Meer van de Vikingen weten? Dit kan in het Fekjo Kulturminnepark, een grafveld voor Vikingen. Ook zijn er in Geilo overal winkeltjes waar het traditionele Vikingssmeedwerk nog gemaakt en verkocht wordt. Traditioneel maakte men in Geilo vooral messen, bijlen en werktuigen. In het Hardangervidda Natuurcentrum in Øvre Eidfjord kun je verschillende tentoonstellingen over de diversiteit aan planten en dieren bekijken.

Offerte of meer informatie?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

– OF –

Bekijk onze reizen naar Noorwegen