Welkom in het land van de middernachtzon! Helemaal opgaan in de Noorse natuur? Kies dan voor een kampeerhut! Je slaap vaak middenin de wildernis, maar wel met iets meer comfort dan met een tent. Zo is je hut vaak voorzien van kookplaatje en koelkast. Soms zelfs van douche of toilet! Natuurlijk kun je ook met je stacaravan op één van de meer dan duizend campings kamperen. En wist je dat je in Noorwegen vrijwel overal mag kamperen? Zo lang je rekening houdt met de natuur? Geniet van de indrukwekkende gletsjers, klaterende watervallen, mysterieuze fjorden en majestueuze bergen!

Kampeerhut: kamperen met iets meer luxe

Wil je optimaal van de Noorse natuur genieten? Maar geen zin in het gedoe van tenten opzetten? Kies dan voor het populaire hytterferie! Je slaapt in een kampeerhut middenin de natuur en geniet van ongekende vrijheid. Nog een voordeel: het is vergeleken met een tent een stuk comfortabeler. De hutten zijn vaak voorzien van 2 tot 4 bedden, tafel en stoelen of een bank. Je kunt een kampeerkooktoestel meenemen, maar de hutten zijn ook voorzien van een elektrisch kookplaatje en een koelkast. De laatste jaren worden er steeds grotere hutten gebouwd, sommige zelfs met een douche en toilet!

Camping of vrije natuur?

In Noorwegen vind je meer dan duizend campings. De meeste campings hebben eenvoudige maar schone faciliteiten. Naast de kampeerhut, kun je er vaak ook in een stacaravan of tent slapen. Let wel op dat je niet op alle wegen met een caravan mag rijden! Wist je trouwens dat je in Noorwegen óveral mag kamperen, behalve in nationale parken? Zorg wel dat je niet met je caravan op een openbare weg staat of troep in de natuur achterlaat. En minstens 150 meter afstand houdt van een huis of hut. Verder kun je gaan en staan waar je wilt… ideaal!

Vakantiehuizen

Is een kampeerhut toch nog niet luxe genoeg voor jou? Dan is een vakantiehuis misschien een idee. Net als bij een kampeerhut heb je bij aankomst alles meteen bij de hand. Je hoeft niet je eigen tent op te zetten, maar kunt meteen intrek nemen in je vakantiewoning. Alleen nu met nóg iets meer ruimte en comfort dan in een kampeerhut. Vooral bij gezinsvakanties is een vakantiehuis populair. Een vakantiehuis vormt daarnaast het ideale startpunt om de omgeving en de Noorse natuur te ontdekken!

Middenin het Noorse landschap

Kamperen biedt je de mogelijkheid om optimaal van de Noorse natuur te genieten. De kampeerhutten staan vaak op campings, gelegen in een prachtige omgeving met de meest mooie uitzichten. Ontdek nu zelf de indrukwekkende gletsjers, klaterende watervallen, mysterieuze fjorden en hoge bergen. Vanuit je camping kun je allerlei activiteiten ondernemen. Maak een heerlijke wandeling of fietstocht, bezoek plaatsjes of ga zwemmen, raften of kanoën!

Offerte of meer informatie?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

– OF –

Bekijk onze reizen naar Noorwegen