Helemaal in het noordelijkste puntje van het Europese vasteland vind je de Noordkaap. Dé plek om de midzomernachtzon mee te maken. Bij dit verschijnsel komt de zon ’s nachts niet onder de horizon. Het blijft de hele nacht licht! Aanrader: reis met je auto langs diepe fjorden in het westen door naar de uitgestrekte landschappen in het noorden.

Midzomernachtzon

De Noordkaap in Noorwegen is niet alleen een ultieme belevenis vanwege de waanzinnige vergezichten. Het is ook de plek om de midzomernachtzon mee te maken. Tussen half mei en eind juni blijft de zon hier ook ’s nachts schijnen. Vanwege de hoge rotsen is de Noordkaap de ideale plek om de nachtzon te bewonderen. Bij de midzomer hoort een groots feest: het midzomernachtfeest. In Noorwegen wordt de midzomernacht ook wel ‘Sankthansaften’ of ‘Jonsok’ genoemd. Het feest vindt plaats op de avond van 23 juni. Op de meeste plaatsen in Noorwegen wordt het hoogtepunt van de festiviteiten gevormd door het ontsteken van vreugdevuren en het dansen om de meiboom!

Noordkaap: ongerept en imposant

De reis naar de Noordkaap duurt lang, maar vormt één groot avontuur. Onderweg maak je kennis met diepe fjorden, imposante gletsjers, hoge bergen en eindeloze bossen. Het laatste stukje gaat door de Noordkaaptunnel en hierachter ligt de wereldberoemde Noordkaap. Op de uit de zee oprijzende rotsen heb je echt het gevoel dat je op de rand van Europa staat! Geniet van de waanzinnige uitzichten op het water en het ruige landschap. In de winter kun je het beste met een lokale toeristenbus naar de Noordkaap reizen. Met je eigen auto kan ook, maar hiervoor heb je wel een vergunning nodig.

Offerte of meer informatie?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

– OF –

Bekijk onze reizen naar Noorwegen