Deze reis is inclusief:

 • Rondreis per Comfort Class of Excellent bus
 • Verblijf
 • Overtocht Hirtshals – Kristiansand per Color Line
 • Nachtboot Göteborg – Kiel per Stena Line o.b.v. een 2-pers. binnenhut
 • Halfpension
 • Nederlandssprekende reisleiding tijdens de gehele reis
 • Alle veerdiensten gedurende de reis

Highlights van deze reis:

 • Stavanger Bergen Ålesund
 • Oslo
 • Fjord Boknafjord Hardangerfjord en Geirangerfjord
 • Bijzondere routes over de Trollstigen en Peer Gyntvegen
 • Fjordcruise Lysefjord en Hurtigrutencruise

Bekijk hier de Reisdetails

De grillige kustlijn van Noorwegen wordt gevormd door ontelbare fjorden, van het zuidelijkste puntje tot het hoge noorden. We nemen je mee naar de langste, diepste en meest woeste fjordengebieden. Een unieke en adembenemende reis naar het onovertroffen landschap dat meermaals is uitgeroepen tot meest ongerepte bestemming ter wereld! 
Dag 1: Naar Denemarken 
Vanuit Zeddam rijden we via Hamburg naar Denemarken. Overnachting in Århus. Diner onderweg.
Dag 2: Naar Stavanger 
Vanuit Hirtshals maken we de overtocht per snelboot van Color Line naar Kristiansand in Noorwegen. Vanuit Kristiansand rijden we een mooie route langs de zuidkust naar Stavanger voor de overnachting.
Dag 3: Stavanger & Lysefjordcruise 
In de ochtend maken we een rondrit door het oude en beschermde stadscentrum van Stavanger dat in 2008 Culturele Hoofdstad van Europa was. Je ziet o.a. de Domkirke, het historische marktplein en vanaf de Walbergtoren heb je een prachtig uitzicht over de haven en de Boknafjord. Vervolgens kunt op eigen gelegenheid Stavanger zelf ontdekken. Maar je kunt ook kiezen voor de optionele fjordcruise naar het Lysefjord. Hoogtepunt van deze drie-en-een-half durende fjordcruise is het zicht op de Prekestolen, een ca. 600 meter hoge klif die loodrecht uit het water oprijst. Het is de bekendste bezienswaardigheid van deze streek (optioneel, kosten € 59,- p.p. bij boeking opgeven). 
Dag 4: Stavanger, Boknafjord, Låtefossen en naar Kinsarvik 
Vandaag verlaten we Stavanger en rijden een een prachtige route naar het noorden. We steken bij Mortavik het Boknafjord over en rijden naar de imposante watervallen Langfossen en Låtefossen. Daarna rijden we langs het prachtige Sørfjord, beroemd om haar fruitteelt. Aan het einde van de middag arriveren we in de omgeving van Kinsarvik voor de overnachting.
Dag 5: Bergen 
Vanochtend rijden we over de in 2013 geopende Hardangerbrug, een 1300 m lange hangbrug die beide oevers van de Sørfjord verbindt. Via een schitterende route rijden we vervolgens naar de Hanzestad Bergen. Onderweg bezoeken we de Steindalsfossen, een prachtige waterval waar je achterlangs kunt lopen. Vervolgens bereiken we de hoofdstad van de fjorden, Bergen. De hanzehuizen aan de Bryggenkade getuigen van deze glorietijd. Na de stadswandeling heb je genoeg tijd om zelf de stad te verkennen. Zo kun je met de Fløibanen de Fløyberg op, vanwaar je een prachtig uitzicht over de stad heeft (optioneel, kosten ca. € 12,- p.p.). Overnachting in Bergen.
Dag 6: Via Voss en Sognefjord naar Skei 
Vanuit Bergen rijden we via het toeristische plaatsje Voss langs de staafkerk in Vik, waarna we de diepste en langste fjord van Noorwegen oversteken. De Sognefjord is 185 km lang en het diepste punt ligt op 1350 m. Langs de meren de Haukedalsvatnet en de Jölstravatnet arriveren we in Skei voor de overnachting.
Dag 7: Panoramatocht naar Ålesund 
Vandaag maken we een lange, maar onvergetelijke panoramatocht door het fjordengebied. Vanuit Skei volgen we een mooie route langs onder andere de Nordfjord naar Stryn, waar we het Jostedalsbreen Gletsjercentrum bezoeken. Vervolgens rijden we naar Hellesylt waar we een eerste glimp opvangen van de Geirangerfjord. Nadat we per veerboot de Storfjord zijn overgestoken zetten we koers naar de beroemde Trollstigen. Allereerst bereiken we Trollstigheim vanwaar je geniet van een imposant uitzicht over de Trollstigen met haar 11 haarspeldbochten en de Stigfossen-waterval. Op ons gemak dalen we de Trollstigen af tot in het Raumadal waarna we via Andalsnes en langs de Romsdalsfjord Ålesund bereiken. Hier verblijven we twee nachten.
Dag 8: Vrije dag Alesund 
Vandaag heb je de dag ter vrije besteding in Ålesund. In 1904 brandde de stad bijna geheel af, waarna deze in Jugendstil stijl herbouwd is. Deze wederopbouw maakte de stad beroemd en vandaag heb je uitgebreid de tijd om zelf op ontdekking te gaan.
Dag 9: Hurtigrutencruise Geirangerfjord (optioneel) en Gudbrandsdal 
Je zult merken dat deze reis niet voor niets de ‘Fjordenland Noorwegen’ heet. In Ålesund ga je aan boord van één van de Hurtigrutenschepen die een prachtige 4 uur durende cruise naar Geiranger maakt. Onderweg vaar je door de reusachtige Geirangerfjord met haar imposante watervallen (optioneel, kosten € 69,- p.p., bij boeking opgeven). Als je niet per boot wilt reizen steken we met de bus de Norddalsfjord over en ontmoeten we de ‘opvarenden’ weer in Geiranger. Vanaf Geiranger rijden we via de uitlopers van de imposante Jotunheimen naar het mooie Gudbrandsdal. We overnachten in Gålå waar ons hotel aan de beroemde Peer Gyntweg is gelegen.
Dag 10: Via Lillehammer naar Oslo 
Vanochtend volgen we de beroemde Peer Gyntweg en bezoeken het gezellige Lillehammer, waar we o.a. de Olympische springschans zien. Daarna rijden we verder naar Oslo waar we de beroemde beeldentuin Vigeland gaan bezoeken. Overnachting in Oslo.
Dag 11: Oslo – Göteborg 
Vandaag hebben wij uitgebreid de tijd om Oslo te verkennen. We zien o.a. het stadhuis, het Koninklijk Paleis, de Opera en het Bygdoy schiereiland. Ook is er voldoende vrije tijd om gezellig te winkelen of te genieten van een terrasje in de haven. Halverwege de middag rijden we naar Göteborg waar we aan het eind van de middag inschepen op de veerboot naar Kiel in Duitsland. Dinerbuffet, overnachting en ontbijtbuffet aan boord.
Dag 12: Naar huis 
Na het ontbijtbuffet komen we aan in Kiel. Vervolgens rijden we naar Zeddam waar we deze geweldige reis afsluiten met een afscheidsdiner.
Extra info:
– Je krijgt bij deze reis een ervaren reisleiding mee, zodat de chauffeur zich op zijn belangrijke taak kan richten en de reisleiding je kennis laat maken met het èchte Noorwegen 
– Inclusief alle diners 
– Mogelijkheid om een stuk per bijzondere Hurtigruten bij te boeken 
– Uitgebreide servicelijnen schema 
– Taxi service bij te boeken 

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs