Deze reis is inclusief:

 • Retourvlucht Amsterdam-Tromsø met een overstap in Oslo
 • Luchthavenbelasting
 • 5 overnachtingen met ontbijt
 • Hurtigrutencruise deeltraject incl. overnachting in een binnenhut o.b.v. logies en ontbijt
 • Excursie inclusief entree Noordkaap
 • Huskysafari van 2
 • 5 uur op dag 4

Highlights van deze reis:

 • Levendig Tromsø
 • Hurtigruten deeltraject
 • Noordkaapplateau
 • Huskysafari

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Amsterdam – Tromsø
Je vliegt vanaf Amsterdam met een overstap in Oslo naar de luchthaven van Tromsø, die vlak bij de stad is gelegen. Na aankomst ga je op eigen gelegenheid naar je hotel en heb je de rest van de dag ter vrije besteding. Tromsø is een trendy, jonge studentenstad met een levendig centrum met winkels, bars en cafés. De IJskathedraal ontleent haar naam aan de bijzondere architectuur en het is de moeite waard om een middernachtconcert bij te wonen. Tussen 21 november en 21 januari komt de zon in het noorden van Noorwegen niet boven de horizon uit. Tijdens de poolnacht wordt het niet helemaal donker, maar hangt er een blauwe schemering.
Dag 2: Tromsø – Honningsvåg, per Hurtigruten
Na het ontbijt heb je de ochtend om in Tromsø te besteden. Je kunt bijvoorbeeld het Polaria Arctisch Themacentrum bezoeken. De architectuur van het museum stelt kruiend ijs voor, opgestuwd door de zee. Er is een arctisch aquarium, diverse tentoonstellingen en een panoramabioscoop met een prachtige film. ’s Middags ga je aan boord van één van de schepen van de Hurtigruten. Een unieke ervaring om de winterse (fjorden)kust vanaf het water te aanschouwen. Geniet op het verwarmde bovendek of in een van de lounges met panorama ramen. Je kunt optioneel een diner reserveren aan boord om zo te kunnen genieten van de Scandinavische specialiteiten. Je dient hiervoor bij de verzorging de optie ‘volgens beschrijving’ te kiezen in plaats van logies en ontbijt. De keuken van de Hurtigruten staat hoog aangeschreven. Je overnacht in een binnenhut, maar kunt tegen een toeslag een buitenhut reserveren. Dit is verderop in het boekingsproces bij de extra’s mogelijk.

Dag 3: Noordkaap & Alta
Je ontbijt aan boord van de Hurtigruten en verlaat het schip in Honningsvåg. Hiervandaan maak je een busexcursie naar de noordelijkste punt van Europa: de Noordkaap. Het plateau steekt ruim 300 meter vanuit zee en geeft bij helder weer een schitterend uitzicht. De entree voor de Noordkaaphal met o.a. een souvenirwinkel, bioscoop, restaurant en toegang tot het Noordkaapplateau is inbegrepen. Je keert terug naar Honningsvåg waar je om 15.20 uur de bus neemt naar Alta. De aankomst is om 19.00 uur. Je verblijft in het Thon Hotel Alta (of alternatief). De bustijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen aangezien het definitieve schema nog niet bekend was. De route gaat langs de Porsangenfjord en de besneeuwde vlaktes van Finnmark. Geniet van de uitzichten onderweg.
Dag 4: Alta
Alta is bekend om de prehistorische rotstekeningen. In de winter zijn de tekeningen ondergesneeuwd, maar in het museum krijg je een goede indruk van de vindplaats, de herkomst en betekenis van de tekeningen (entree niet inbegrepen, ca. 70 NOK (ca. € 7,50 p.p.). Het museum is gesloten op 24-26/12, 31/12 en 1/1. In Alta staat een huskysafari van ca. 2,5 uur op het programma. Je ontvangt de juiste kleding en de professionele gids geeft je informatie over deze enthousiaste sledehonden. Per slede 2 personen en onderweg wordt gestopt om te wisselen. Als de honden eenmaal ‘los’ zijn, gaat het geblaf over in gehijg en glijd je met uw slede door het winterwonderland. Een bijzondere ervaring! Na terugkomst op de kennel is er nog tijd om met de husky’s door te brengen, wordt er koffie en een warme snack in de lavvo-tent geserveerd en kun je al jouw vragen stellen aan de gidsen. Daarna word je naar het Sorrisniva Igloo Hotel gebracht. Achter het ‘warme’ hotel wordt jaarlijks het ‘koude’ Sneeuwhotel opgebouwd: 2000 vierkante meter met een lounge en 30 kamers die volledig van ijs en sneeuw zijn gemaakt. De temperatuur is constant tussen -4 en -7 graden. Je matras van rendierenhuiden en een goede slaapzak houden je warm gedurende de nacht.
Dag 5: Alta – Tromsø
Na het ontbijt verlaat je het Igloo Hotel en reis je per bus weer terug naar het centrum van Alta en vervolgens naar Tromsø. Aan het eind van de middag kom je hier aan. Je kunt de laatste inkopen doen in het centrum, met de kabelbaan naar de top van Storsteinen waar je een mooi uitzicht hebt over de stad of naar het Polar Museum.
Dag 6: Tromsø – Amsterdam
Je winteravontuur eindigt na het ontbijt. Je gaat op eigen gelegenheid naar de luchthaven. De terugvlucht is met een overstap in Oslo. Wellicht wil je nog een paar dagen verlengen in deze leuke stad.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs