Deze reis is inclusief:

 • Vervoer per Comfort Class bus
 • Overtochten Göteborg-Kiel v.v. met Stena-Line
 • Halfpension (ontbijt en diner)
 • Afscheidsdiner
 • Alle veerdiensten gedurende de reis

Highlights van deze reis:

 • Frederikstad
 • Reinheim Nationaal Park
 • Jotunheimen Nationaal Park
 • Breeheim Nationaal Park
 • Kjendalsbreen Gletsjer
 • Schitterende route Trollstigen
 • Geirangerfjord
 • Panorama’s bij Dalsnibba
 • Stadstour Oslo

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Naar Kiel 
Vanuit Zeddam rijden we via de Duitse snelwegen naar Kiel, waar we inschepen voor de overtocht naar Göteborg in Zweden. Diner, overnachting en ontbijt aan boord van Stena Line.
Dag 2: Naar Midden Noorwegen 
Na het ontschepen rijden we langs de Zweedse kust naar Frederikstad in Noorwegen. Hier maken we een korte stop voor een bezichtiging van het oude vestingstadje. De reis gaat verder langs Oslo naar het Hallingdal voor diner en overnachting.
Dag 3: Naar Ottodalen 
Via een schitterende route langs Fagernes en Beitostolen rijden we door de uitlopers van de Jotunheimen naar het Ottadal. Vervolgens rijden we naar het Pollfoss Hotel waar we zullen dineren. We verblijven vijf nachten in het Pollfoss Hotel.
Dag 4: Jotunheimen 
De ochtend is ter vrije besteding, je kunt op je gemak ontbijten en bijkomen van de reis. Of samen met de bevlogen Nederlandse hoteleigenaar een wandeling door de schitterende omgeving maken. Na de lunch maken we een prachtige tocht naar het plaatsje Lom. Hier zien we de staafkerk en kun je het steenmuseum bezoeken. Ook kun je een bezoek brengen aan het Fjellmuseum, waar je alles leert over de schitterende Jotunheimen. Er is ook een klein openluchtmuseum. In Lom is alles op loopafstand.
Dag 5: Natuurtocht, Geiranger, Dalsnibba 
Na het ontbijt rijden we een prachtige natuurtocht in de omgeving. We komen langs een mooie waterval en vervolgen onze route naar Stranda voor de lunch. We steken het Geirangerfjord over met de ferry naar Liabygda. Bij Linge steken we nog een keer het Geirangerfjord over naar Eidsdal. We rijden verder naar het plaatsje Geiranger, welke op de UNESCO lijst staat. De reis gaat verder naar Dalsnibba, vanwaar we een schitterend uitzicht hebben op het Geirangerfjord.
Dag 6: Trollstigen 
Vandaag maken we wederom een prachtige natuurtocht. We rijden via het plaatsje Geiranger noordwaarts naar Eidsdal voor de ferry naar Linge. We rijden over de imponerende Trollstigen, bekend van de elf haarspelbochten. Deze weg gaat van ca 1500 meter in 1,5 km naar zeeniveau. Via Andalsnes, Dombas en Otta rijden we weer terug naar ons hotel. Onderweg is er voldoende tijd voor prachtige fotostops.
Dag 7: Kjendaslbreen Gletsjer 
We rijden eerst een mooie route over een oude historische weg over de berg naar Oppstryn waar we het Jostedalsbreen Centrum bezoeken. Tijdens een 10 minuten durende film leer je alles over de Jostedalsbreen gletsjers. Daarna rijden we het Kjendalsbreen in naar de Kjendalsbreengletsjer. Je kunt naar de gletsjer wandelen voor een geweldig uitzicht over de omgeving. Na het bezoek aan de gletsjer rijden we terug naar ons hotel.
Dag 8: Maihaugen en Oslo 
We nemen afscheid van ons hotel en rijden door het mooie Gudbrundsdal naar Lillehammer waar we het interessante Maihaugen openlucht museum zullen bezoeken, hier leer je alles over hoe men in vroeger tijden in het Gudbrundsdal leefde. We rijden verder naar Oslo waar we één nacht zullen verblijven voor diner en overnachting. 
Dag 9: Oslo & Göteborg 
Vandaag gaan we Oslo ontdekken. We zien onder meer het stadhuis, het Koninklijk Paleis en het Bygdøy schiereiland met zijn vele musea. Halverwege de middag rijden we naar Göteborg waar we aan het einde van de middag inschepen op de veerboot naar Kiel in Duitsland. Dinerbuffet, overnachting en ontbijtbuffet aan boord.
Dag 10: Terugreis 
Na het ontbijt ontschepen we in Kiel en rijden naar Zeddam waar nog een afscheidsdiner voor je klaar staat.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs