Deze reis is inclusief:

 • rondreis volgens programma
 • overnachtingen volgens programma
 • overtochten
 • Nederlandssprekende reisleiding tijdens de gehele reis
 • genoemde excursies
 • entreekosten Noordkaap
 • WIFI aan boord

Highlights van deze reis:

 • Midzomernachtzon op de Noordkaap
 • Stockholm
 • Helsinki
 • Trondheim
 • Rovaniemi
 • Poolcirkel

Bekijk hier de Reisdetails

Beleef de Noordkaap, waar de zon in de zomer niet ondergaat. Verken de ruige natuur van de Lofoten, de afgelegen eilandengroep voor de noordelijke Noorse kust, Lapland, Helsinki en Stockholm. Maak kennis met de cultuur van de Sami en wandel over de poolcirkel. Onvergetelijke ervaringen gegarandeerd!

Tijdens deze reis word je begeleid door een ervaren en enthousiaste Oad reisleider. We bereiken de Noordkaap via een mooie route door Zweden en Finland, waarbij we onderweg de prachtige hoofdsteden Stockholm en Helsinki bekijken. En geloof het of niet: bij Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland, gaan we op bezoek bij de Kerstman en nemen we een kijkje in zijn werkplaats. Door de uitgestrekte Finse bossen rijden we naar Salla waar we te gast zijn in wereld van de rendieren. Uiteindelijk komen we aan bij het noordelijkste puntje van Europa, de Noordkaap. Het hoogtepunt van deze reis is zonder twijfel het middernachtelijke bezoek aan de Noordkaap, waar ‘s nachts de zon net niet ondergaat. Een onvergetelijk schouwspel! Na de overnachting op het Noordkaapeiland rijden we zuidwaarts. We varen naar het natuurreservaat Gjesværstappan, waar je enorme koloniën papagaaiduikers, Jan-van-Genten en zeearenden kunt spotten. Via het prachtige Altafjord komen we aan bij de eilandengroep Vesterålen, waar de bergtoppen oprijzen uit de zee. De reis gaat verder naar de prachtige eilandengroep Lofoten met zijn ruige bergen, fjorden en typische vissersdorpjes. Via de Salt hoogvlakte rijden we naar het Poolcirkel museum, de plek waar de zon één dag niet opkomt en één dag niet ondergaat. We bezoeken de mooie, kleurrijke stad Trondheim en genieten van de ruige natuur van het Dovrefjell Nationaal Park, waar de muskusossen vrij rondlopen. Door het ‘dal der dalen’, het Gudbrandsdal, rijden we naar de Noorse hoofdstad Oslo. Ons Scandinavië-avontuur eindigt in Göteborg, waar we inschepen op de luxe ferry naar Kiel. Deze 17-daagse rondreis door Scandinavië is er een om nooit te vergeten. 

Dag 1: Kiel – Göteborg
Naar Kiel en overtocht naar Göteborg Vanaf Zeddam rijden we naar Kiel, waar we inschepen voor de overtocht naar Göteborg. Dinerbuffet, overnachting en ontbijtbuffet aan boord.

Dag 2: Göteborg – Stockholm – Jönköping – Stockholm
Na het ontbijt rijden we eerst naar plaats Jönköping, waar we het wereldberoemde Lucifer Museum bezoeken. Het museum is gevestigd in een prachtig houten pand uit 1848. Daarna rijden we door naar de hoofdstad van Zweden: Stockholm waar we één nacht zullen verblijven.

Dag 3: Stockholm – Turku
Vandaag maken we uitgebreid kennis met de prachtige stad Stockholm. In het Vasamuseum kun je het 17e eeuwse Vasaschip bezichtigen. We zien de Gamla Stan, de oude binnenstad van Stockholm met het Koninklijk Paleis en de Grote Kerk. Aansluitend heb je vrije tijd. ’s Avonds vertrekt de luxe cruiseferry van Viking Line naar Turku in Finland. Overnachting, diner en ontbijt aan boord.

Dag 4: Turku – Helsinki
Na het ontbijtbuffet aan boord van het schip rijden we naar Helsinki; de hoofdstad van Finland. Tijdens een bezoek aan de stad zien we o.a. het Sibelius Monument en de bijzondere rotskerk. Vervolgens rijden we noordwaarts en zie je waarom Finland het land van de ‘duizend meren’ is. Langs meren en bossen bereiken we de plaatsen Lahti, Mikkeli, Varkaus en uiteindelijk Leppävirta waar we overnachten.

Dag 5: Karelië – Salla
Vandaag rijden we een prachtige route door de bossen van Finland langs de grens met Rusland, richting de poolcirkel. We verblijven twee overnachtingen in Salla.

Dag 6: Salla
Vrije dag Salla.

Vandaag geniet je van een vrije dag en heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan een leuke excursie naar een rendierfarm (optioneel, kosten ca. € 33,- p.p.).

Dag 7: Rovaniemi – Saariselkä 
Eerst rijden we richting de hoofdstad van Fins Lapland Rovaniema, waar we een bezoek brengen aan Santa Claus Village, de woonplaats van de Kerstman. Hier kunt de werkplaats van de Kerstman bezoeken en alvast je kerstkaarten versturen vanaf de Poolcirkel. Tevens heb je hier de mogelijkheid om een rendierboerderij te bezoeken, waar je alles leert over de leefwijze van deze bijzondere dieren. We passeren Södankylä en rijden door een uitgestrekt landschap langs het Nationale Park Urho Kekkosen. Overnachting in de omgeving van Saariselkä.

Dag 8: Noordkaap
We verlaten Finland en rijden langs het voor de Sámi heilige Inarimeer naar het Sami Centrum Siida. Siida ligt in het centrum van de Sámi cultuur, hier kun je alles leren over de Sámi cultuur. We rijden door de 7 km lange Noordkaaptunnel naar het eiland Magerøya, waar de wereldberoemde Noordkaap te vinden is. In het beschutte plaatsje Honnigsvåg zullen we overnachten. Na het diner rijden we naar de de meest noordelijke plek van Europa (entreekosten inbegrepen). De 370 meter hoge klif is het einde van het vaste land van Europa. Om middernacht ben je getuige van het bijzondere en onvergetelijke schouwspel van de midzomernachtzon, die boven de horizon blijft hangen! Overnachting in Honnigsvåg.

Dag 9: Storslett
’s Ochtends vogelsafari, ’s middags naar Storslett. Vandaag bestaat de mogelijkheid een geweldige boottocht te maken over de Noordelijke IJszee. Vanaf Gjesvær vaar je 15 km ten westen van de Noordkaaprots, naar het natuurreservaat Gjesværstappan. Hier zie je de grootste kolonie papegaaiduikers en ook jan van genten en zeearenden (optioneel, kosten ca. € 65,- p.p.). Aansluitend rijden we zuidwaarts langs het Altafjord naar de plaats Storslett voor de overnachting.

Dag 10: Vesterålen
We rijden langs de kust zuidwaarts in de richting van de eilandengroep Vesterålen. Onderweg stoppen we nog bij de watervallen van Målselvfossen. Je geniet van een prachtig panorama van bergtoppen die oprijzen uit de zee met daartussen groene weiden en pittoreske vissersdorpjes. Twee overnachtingen in de omgeving van Harstadt .

Dag 11: Harstad
Vandaag kun je zelf invullen in het gezellige Vesteraalse kustplaatsje Harstad. Je kunt hier het Adolfskanon bezoeken.

Dag 12: Lofoten
Vandaag verruilen we de Vesterålen voor de prachtige Lofoten. Per boot bereiken we Fiskebøl waarna we zuidwaarts de Lofoten afrijden. Je maakt kennis met het typerende landschap van ruwe bergen, vruchtbaar akkerland, fjorden en vissersdorpjes met de typerende droogrekken waar de stokvis in het voorjaar hangt te drogen. We bezoeken onder meer de plaatsen Svolvaer, Kabelvåg en het vissersdorpje Henningsvær. In Bøstad bezoeken we het Viking Museum. Overnachting op de Lofoten.

Dag 13: Lofoten – Rognan
Vandaag wordt een ontspannen reisdag. We verlaten de prachtige eilanden de Lofoten en gaan per veerboot vanaf Moskenes naar Bodö. Daarna volgen we de weg in zuidelijke richting en bereiken via een prachtige route langs het Skjerstadfjorden de stad Rognan waar we zullen overnachten.

Dag 14: Poolcirkelcentrum
We rijden naar de Salt-hoogvlakte en rijden naar het Poolcirkel Museum. Hier kun je onder andere de grootste opgezette ijsbeer van Europa zien en natuurlijk over de Poolcirkel wandelen. Op de Poolcirkel gaat de zon één dag per jaar niet onder en één dag per jaar komt de zon niet op. Daarna rijden we via de plaatsen Mo i Rana en Mosjøen naar Verdal voor de overnachting.

Dag 15: Trondheim – Gudbrandsdal – Hamar
Weer vroeg op in de richting van de stad Trondheim waar we een stadstour zullen maken. Daarna rijden we door naar het Nationale Park Dovrefjell. In dit prachtige natuurpark lopen de muskusossen vrij rond. De Dovrefjell is de natuurlijke barrière tussen het zuidelijke en centrale gedeelte van Noorwegen. Na de lunch in het park rijden we via het groene ‘Dal der Dalen’ het Gudbrandsdal en de plaats Lillehammer naar ons hotel in Hamar.

Dag 16: Hamar – Oslo – Göteborg
Vanochtend brengen we een bezoek aan hoofdstad van Noorwegen; Oslo. Hier bezoeken we het Vigeland beeldenpark. Aan het begin van de middag rijden we naar Göteborg waar we aan boord van de ferry gaan die ons naar Duitsland brengt. Dinerbuffet, overnachting en ontbijtbuffet aan boord.

Dag 17: Naar huis
Na de ontscheping rijden we naar Zeddam, waar we de geweldige reis afsluiten met een afscheidsdiner.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs