Deze reis is inclusief:

 • Vlucht
 • Treinreis
 • Overnachting aan boord

Highlights van deze reis:

 • Bergen
 • Ålesund
 • Trondheim
 • Røros
 • Oslo

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Amsterdam – Bergen
Met de KLM vlieg je van Amsterdam rechtstreeks naar Flesland Airport, waarna je op eigen gelegenheid een transferbus neemt, die je naar Bergen vervoert, de 2e stad van Noorwegen. Die avond kan je vanuit je hotel langs de kades van de havenwijk Brygge wandelen of genieten van een terrasje. De volgende dag is er nog alle tijd om de stad te verkennen. Ga met de kabelbaan naar de berg Fløien of bezoek het huis van Edvard Grieg, de beroemde Noorse componist.
Dag 2-3: Bergen, Trondheim. Hurtigruten, 2 overnachtingen aan boord
Overdag heb je nog alle tijd om een van de vele musea van Bergen te bezoeken. Tegen de avond scheep je in aan boord van de Hurtigruten voor een verblijf van 2 nachten. Verken het schip en geniet van het heerlijke diner aan boord. De volgende dag doet het schip de Jugendstilstad Ålesund aan. Daarna maak je de onvergetelijke tocht door de Geirangerfjord (in de periode 01/06 t/m 31/08), omringd door hoge bergwanden met neerstortende watervallen. Kleine boerderijtjes lijken aan de wanden vastgeplakt.
Mogelijke extra excursies: Geiranger grote panorame tocht (dag 3), Trondheim incl. Nidarosdom en Ringve Museum, Fietsen in Trondheim (dag 4).
Dag 4: Trondheim
Het schip zet koers naar Trondheim, waar je in de ochtend van boord gaat. Het hotel ligt in het centrum van Trondheim op loopafstand van de winkelstraten en belangrijkste bezienswaardigheden, zoals de beroemde Nidaros kathedraal. Hier worden nog steeds de Noorse koningen gekroond. Ga mee op kajakexcursie en bekijk de gekleurde houten pakhuizen vanaf het water.

Mogelijke extra excursies: Kajakken door Trondheim. Kijk voor meer informatie en prijzen onder de tab extra’s.
Dag 5: Røros
Vanaf het Centraal Station van Trondheim neem je de trein naar Røros dat vlakbij de grens ligt met Zweden. In dit 17e-eeuwse mijnstadje stamt alles uit de tijd dat de kopermijn werd geopend, het museum is gevestigd in de smelterij uit 1646. Tegenwoordig is Røros UNESCO werelderfgoed. Koop wat bij de zilversmid of een van de vele kunstenaars die zich in dit stadje gevestigd hebben.
Dag 6-7: Oslo
Van Røros reis je met de trein terug naar het zuiden, waar je 2 dagen verblijft in de veelzijdige hoofdstad met volop culturele bezienswaardigheden, maar ook mooie winkelstraten en gezellige terrasjes aan de kade van Aker Brygge. Ga ook naar het wereldberoemde Vigeland beeldenpark of geniet van het uitzicht vanaf de Holmenkollen skischans. Het Ekeberg parken iets buiten het centrum is ook een bezoek waard, hier vind je vele moderne kunstwerken verstopt in de natuur. De uitzichten op de stad en de Oslofjord zijn het bezoek ook meer dan waard.

Mogelijke extra excursies: Ontdek Oslo met de Oslo Card. Kijk voor meer informatie en prijzen onder de tab extra’s. 
Dag 8: Vlucht Oslo – Amsterdam met KLM

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs