Deze reis is inclusief:

 • vluchten
 • 8 overnachtingen op basis van logies en ontbijt
 • openbaar vervoer zoals beschreven
 • twee deeltrajechten Hurtigruten

Highlights van deze reis:

 • Oslo
 • Lillehammer
 • Raumabaan
 • Trollstigveien
 • Geiranger
 • Hurtigruten
 • Bergen

Bekijk hier de Reisdetails

Ontdek Noorwegen eens op een andere manier. Het openbaar vervoer is prima geregeld en milieuvriendelijk. Je hoeft niet zelf urenlang in de auto te zitten, maar kunt lekker relaxed in de trein of in de bus genieten van de schitterende natuur. In het openbaar vervoer ontmoet je de vriendelijke lokale bevolking en je verblijft in centraal gelegen hotels. Halverwege de reis vaar je ook nog twee trajecten mee aan boord van de Hurtigruten cruise. Vaar door de imposante fjorden en bekijk Noorwegen ook vanaf het water. Een bijzondere en unieke reis!

Dag 1: Amsterdam – Oslo
Je vliegt per rechtstreekse vlucht van KLM vanaf Amsterdam naar Oslo. Na aankomst op de luchthaven ga je op eigen gelegenheid per snelle luchthaventrein ‘Flytoget’ naar het centrum van Oslo en vervolgens naar je hotel. De stad is prachtig gelegen aan de Oslofjord. Veel van de bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar. In Oslo tref je een mix van oud en modern. Prachtige kerken en oude gebouwen, zoals bijvoorbeeld het Koninklijk Paleis, steken af tegen de designwinkels in de lange winkelstraat Karl Johansgate. Cultuurliefhebbers gaan naar een van de vele interessante musea of naar het Vigeland beeldenpark met vele beeldhouwwerken van de Noorse beeldhouwer Gustav Vigeland.

Dag 2: Oslo – Lillehammer
Na een heerlijk ontbijt in het hotel, ga je naar het centraal station van Oslo waar je de trein neemt naar Lillehammer. De treinreis duurt ruim 2 uur. Lillehammer is een gezellige stad waar in 1994 de Olympische Winterspelen werden gehouden. De springschans is nog duidelijk zichtbaar en nog steeds in gebruik. De inwoners zijn nog steeds trots op het Olympisch Museum en de Olympische Arena. Maar de meest interessante bezienswaardigheid van Lillehammer is toch wel het Maihaugen Openluchtmuseum. 300 jaar geschiedenis uit het Gudbrandsdal komt hier samen in huizen, gebouwen, een staafkerk en acteurs die het geheel levensecht maken.

Dag 3: Lillehammer – Geiranger
Vandaag reis je allereerst per trein door de prachtige Romsdalen vallei naar Dombås. Daar start een zeer interessant treintraject, beter bekend als de Rauma spoorbaan. Deze ligt tussen Dombås en Åndalsnes en volgt de Rauma rivier. De 114 km lange spoorbaan zorgt voor spectaculaire uitzichten en hoogtepunt tijdens de reis is de Kylling-brug. Dit is de meest gefotograferde stenen spoorbrug van Noorwegen. De trein gaat ook nog door twee tunnels en langs Noorwegen’s derde grootste waterval. Eenmaal in Åndalsnes aangekomen, volgt het tweede gedeelte van de reis. Je reist met de bus naar Geiranger. De route is er niet zo maar een: je rijdt via de Trollstigveien. Een spectaculaire route naar 858 meter boven zeeniveau en via 11 heuse haarspeldbochten. Woorden schieten te kort. In de loop van de middag arriveer je in Geiranger, een leuke toeristische plaats aan de beroemde Geirangerfjord.

Dag 4: Geiranger – Ålesund
Na het ontbijt wacht je een heerlijke dag. Je gaat aan boord van een van de schepen van de Hurtigruten, de oude postboot die dagelijks vanuit Bergen vertrekt en naar Kirkenes vaart. Afhankelijk van de dag waarop je vertrekt, kan het voorkomen dat je meevaart met een authentiek schip of met een van de modernere schepen. Geiranger is een van de havens waar de schepen aanmeren en nadat je aan boord bent gegaan, maak je een 4 uur durende cruise naar Ålesund. Uiteraard wordt een groot gedeelte afgelegd door de prachtige Geirangerfjord met haar watervallen, steile rotswanden en oude fjordboerderijen waar ooit mensen woonden en werkten. Geniet aan boord van de uitstekende keuken waar de Hurtigruten om bekend staat. Je arriveert aan het begin van de avond in Ålesund waar je de komende twee nachten verblijft.

Dag 5: Ålesund
Je hebt een dag ter vrije besteding. Ålesund is een leuke stad die in 1904 compleet verwoest werd door een stadsbrand. De herbouw van de stad vond in de Art Nouveau stijl plaats, waardoor het nu een uniek stadsbeetld heeft. Het centrum is gezellig druk met restaurants, cafe’s en leuke winkels. Ålesund is een havenstad dus er is altijd bedrijvigheid. Bezoek het Atlantic Sea Park, een van de grootste aquaria in noord-Europa en bezoek bijvoorbeeld het Sunnmøre Museum. Vanaf de Aklsa berg heb je een schitterend uitzicht over de stad, de bergen, de eilanden en de fjorden.

Dag 6: Ålesund – Bergen, per Hurtigruten
Na het ontbijt in het hotel kun je de rest van de dag nog relaxen of in Ålesund besteden. ’s Avonds ga je aan boord van de Hurtigruten op weg naar Bergen. Het schip vertrekt om 00.30 uur. Je overnacht aan boord in een comfortabele buitenhut.

Dag 7: Bergen
Je ontbijt aan boord van het schip en ziet de westkust van Noorwegen vanaf het water aan je voorbij trekken. Geniet aan boord in een van de lounges of, indien het mooi weer is, op het zonnedek. Rond 14.30 uur kom je aan in de tweede stad van Noorwegen, Bergen.

Dag 8: Bergen
Je hebt de gehele dag ter vrije besteding om de tweede stad van Noorwegen te bezichtigen. Start in het centrum bij Bergen Brygge, waar de oude pakhuizen langs de kade staan. Bezoek de vismarkt, neem de kabelbaan naar Mount Fløien, bekijk Troldhaugen (het geboortehuis van de componist Edvard Grieg) of duik de geschiedenis in in het openluchtmuseum Gamle Bergen. Er is ontzettend veel te zien en te doen in de stad.

Dag 9: Bergen – Amsterdam
Na het ontbijt eindigt je reis. Je gaat op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Bergen voor je rechtstreekse terugvlucht met KLM naar Amsterdam

Vanafprijs (op basis van 2 personen):
€1429 per persoon 

Met vlucht € 1720 per persoon

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs