Deze reis is inclusief:

 • 15 overnachtingen in vakantiewoningen op basis van logies

Highlights van deze reis:

 • Skeikampen
 • Lillehammer
 • Dovrefjell
 • Oppdall
 • Geilo
 • Sognefjord
 • Bergen
 • Voss
 • Vrådal

Bekijk hier de Reisdetails

Tijdens deze familierondreis maak je met het hele gezin op leuke wijze kennis met Noorwegen. Je ontmoet niet alleen de trollen in het Gudbrandsdal, maar komt wellicht ook oog in oog te staan met de muskusos tijdens een safari. De hele familie zal genieten van de zuivere lucht in de bergen van Geilo en de imposante fjorden in de omgeving van Voss. Kinderplezier is gegarandeerd in attractiepark Hunderfossen. Een reis waar nog lang over zal worden gesproken.

Dag 1 t/m 3: Skeikampen De rondreis start in Skeikampen, ca. 200 km noordelijk van Oslo gelegen.
Je kunt per Color Line van Kiel naar Oslo varen of per Stena Line van Kiel naar Göteborg. In de komende dagen kunt in de omgeving veel zien en beleven. In Lillehammer raden we het Maihaugen openluchtmuseum aan met meer dan honderd historische gebouwen en acteurs die het leven in vroegere tijden naspelen. Actieve families komen aan hun trekken in Skeikampen waar veel outdoor-mogelijkheden zijn: huur van fietsen, bootjes en kano’s maar er zijn ook schitterende gemarkeerde wandelroutes uitgezet. Het Hunderfossen familiepark heeft meer dan 50 attracties en bezienswaardigheden voor jong en oud, zoals bijvoorbeeld glijbanen, goudzoeken, raften, een kinderboerderij, trampolines, midgetgolf, films, een energiecentrum en een Avonturenkasteel. Het park wordt ‘bewaakt’ door een 14 meter hoge trol bij de ingang. Bij mooi weer kun je naar het openluchtzwembad van Jorekstad, in de buurt. Je verblijft in de Skeikampen Leilighetssenter Appartementen die van alle gemakken zijn voorzien.

Dag 4 t/m 6: Skeikampen – Oppdal, ca. 250 km
Door het Gudbrandsdal en het Nationaal Park Dovrefjell rijd je naar Oppdal. Oppdal ligt tussen de twee berggebieden Dovrefjell en Trollheimen en is daarmee een goed uitgangspunt voor klim- en wandeltochten. Je kunt er tevens tochten per paard maken, vissen op zalm of deelnemen aan een rafting- of kajaktocht op de rivier de Driva. In het hoogseizoen worden er informatie-avonden georganiseerd waar je in het Nederlands uitleg krijgt over de excursies die je kunt reserveren. Het is erg leuk om vanuit Oppdal een elanden of muskusos safari onder leiding van een ervaren gids te maken. De kans dat je daadwerkelijk een eland zult zien, is zeer groot. Ook een bezoek aan de derde stad van Noorwegen, Trondheim, is een leuke daginvulling. Je verblijft in de Hovdin Appartementen .

Dag 7 t/m 9: Oppdal – Geilo, ca. 360 km
De rit naar Geilo gaat door veel mooie natuur. Allereerst het Nationaal Park Jotunheimen, bekend vanwege de bergreuzen de Galhøpiggen (ca. 2469 m) en de Glittertind (ca. 2470). Je rijdt door het gebied de Valdres. Hier spelen de meeste verhalen over de trollen zich af. In de verhalen zijn trollen grote wezens, soms groter dan de kerktoren, oerdom en behaard. Geilo heeft een uitgebreid scala aan outdoor activiteiten, maar je kunt ook de Staafkerk van Borgund bezoeken of het Valdres Openluchtmuseum. Je verblijft in de moderne Havsdalsgrenda appartementen.

Dag 10 t/m 12: Geilo – Voss, ca. 145 km
Je gaat op weg naar de volgende bestemming, Voss. Vanaf hier kun je naar Bergen, de tweede stad van Noorwegen. Het bekendste beeld van Bergen zijn de oude koopmanshuizen aan de levendige kade Bryggen. Bezienswaardigheden zijn onder meer het uitzichtpunt Fløyen, het Aquarium, de Håkonshallen en diverse musea en kerken. Een andere aanrader is de excursie “Norway in a Nutshell”. Je gaat per trein vanuit Voss naar Myrdal, waar je de beroemde Flåmsbanen treinreis maakt. Dit is een van ’s werelds steilste spoortrajecten. Onderweg stopt de trein regelmatig en heb je prachtige vergezichten. Ook de kinderen zullen dit fantastisch vinden. Vanuit Flåm maak je dan een cruise door de prachtige fjord naar Gudvangen, waar je wederom met de bus richting Voss vertrekt. Je verblijft komende drie nachten in een comfortabele vakantiewoning in Myrkdalen Mountain Resort, op ca. 25 km ten noorden van Voss gelegen.

Dag 13 t/m 15: Voss – Vrådal, ca. 285 km

Je reist langs de westkant van de Hardangervidda, een woeste hoogvlakte met unieke flora en fauna. Bij Eidfjord ligt het Hardangervidda Natursenter, waar je een mooie film over de Hardangervidda kunt zien en informatie kunt krijgen over dit gebied. Je rijdt door het Hardangergebied, dat ook wel de boomgaard van Noorwegen wordt genoemd. Stop even om te genieten van heerlijke versgeplukte aardbeien, bessen of kersen die overal in stalletjes langs de weg worden aangeboden. Hier ligt ook de Vøringfossen waterval, de grootste in Noorwegen. Een andere, dubbele waterval is die van Låtefoss. Het eindpunt is Vrådal, in de provincie Telemarken. Je kunt een dagexcursie maken naar het beroemde Telemarkkanaal, de binnenvaartroute tussen de meren in het binnenland en de open zee. Maar in en rondom Vrådal kun je voornamelijk veel buitenactiviteiten ondernemen. Wandelen, fietsen, klimmen, kanoën zijn maar enkele voorbeelden. Indien je met oudere kinderen reist, kun je een dag naar het waterpretpark in Bø. Je verblijft komende drie nachten in de Vrådal appartementen, een compleet gerenoveerd complex met prima appartementen op een gunstige locatie. 

Dag 16: Einde rondreis
Je rondreis eindigt vandaag. Je kunt je reis verlengen of je reist terug naar Nederland.

Vanafprijs (op basis van 2 personen):
€ 571 per persoon 

Vanafprijs hoogseizoen (op basis van 2 personen):
€ 808 per persoon 

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs