Deze reis is inclusief:

  • Vluchten
  • Autohuur
  • 9 overnachtingen op basis van logies en ontbijt

Highlights van deze reis:

  • Tromso
  • Senja
  • Vesteralen

Bekijk hier de Reisdetails

Deze rondreis bied je het beste wat Noord-Noorwegen te bieden heeft aan spectaculaire natuur. Van Senja, wat ook wel Noorwegen in het klein wordt genoemd, naar de Vesterålen waar je een excursie naar walvissen kunt maken. En van spitse bergpunten afgewisseld met witte stranden naar pittoreske vissersplaatsjes op de Lofoten. De route die je aflegt is voor een groot deel uitgeroepen tot Nasjonal Turistveg, wat betekent dat je onderweg spectaculaire uitzichtpunten en een afwisselend landschap kunt verwachten.

Tromsø
Je begint je reis in het hoge noorden met een verblijf in Tromsø. De stad heeft een aantal mooie attracties, waaronder de IJszee Kathedraal, één van de mooiste kerken van Noorwegen, en Polaria, een informatiecentrum over de poolwereld met o.a. eem aquarium, tentoonstellingen en een ‘wandeling’ door de poolnacht. Loop door de botanische tuin met arctische planten en neem de kabelbaan naar de top van de Storsteinen om te genieten van het uitzicht over de stad en de fjorden.

Senja
Vanuit Tromsø rijd je een mooie route via de eilandengroep Sommarøy naar Senja. Je kunt er ook voor kiezen via het binnenland te gaan, dan reis je ongeveer 200 km en hoef je geen gebruik te maken van ferry verbindingen. Op Senja maak je prachtige wandelingen in het nationale park Ånderdalen of je brengt een bezoek aan de grootste trol ter wereld. Optioneel: Voor meer comfort tijdens je verblijf raden wij aan om in een appartement te verblijven. Vraag bij reservering naar de mogelijkheden.

Andenes
Het plaatsje Andenes ligt op het meest noordelijke puntje van Vesterålen. Ga er wandelen, snorkelen of vissen en bezoek het Whale Centre vanwaar de walvissafari’s worden georganiseerd. De gidsen bij de safari’s zijn vaak marine biologen die hier als vrijwilliger werken.

Bij te boeken excursies: Walvissafari (dag 4 of 5).

Stokmarknes 
Vandaag rijd je een prachtige route langs de westkust van Andøya, door kleine dorpjes en langs stille witte stranden waar veel vogels te zien zijn. Hier en daar zijn picknickplaatsen. Bezoek in Stokmarknes het Hurtigrute Museet, een museum over de geschiedenis van de Hurtigruten, de postbootverbinding tussen Bergen en Kirkenes die al meer dan 100 jaar bestaat.

Reine
Met de veerpont steek je van Melbu over naar Fiskebøl, waarna je op de Lofoten bent gearriveerd. Je overnacht in het zuidelijk deel van de Lofoten in traditionele houten vissershuizen, de rorbuer, die tegenwoordig van alle gemakken zijn voorzien. Beklim de Reinebringen voor een fenomenaal uitzicht.

Henningsvær
Henningsvær is een pittoresk vissershaventje met aan weerszijden houten kades en huizen. Loop in het dorpje door de smalle stegen waarlangs winkeltjes, kunstgaleries en café’s zijn gevestigd. Daarna kun je in Kabelvåg het Lofoten Aquarium bekijken.

Bij te boeken excursies: Beleef de Lofoten in een RIB-boot (dag 9).

Harstad
Vandaag rijd je over Hanøy naar Harstad op Hinnøya, het grootste eiland van Noorwegen. Het was al in de Vikingtijd een belangrijk handelscentrum. Op het schiereiland Trondenes ten noorden van Harstad staat een stenen kerk uit 1250 omgeven door een ommuurd kerkhof. Bezoek hier het Trondenes Historical Centre. Of je kunt nog even naar de aardbeienstreek Kvæfjord rijden, waar de aardbeien extra zoet zijn vanwege de middernachtzon.

Excursies: Beleef de Lofoten in een RIB-boot.

Tromsø 
Via het binnenland rijd je weer terug naar Tromsø, waar je weer terug komt in de ‘bewoonde wereld’ en kunt genieten van gezellige barretjes en restaurantjes.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

  • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
  • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
  • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs