Deze reis is inclusief:

 • Overtochten
 • Verblijf aan boord
 • 19 nachten verblijf in kampeerhutten o.b.v. logies

Highlights van deze reis:

 • Dalarna
 • Lapland
 • Middernachtzon
 • Noordkaap
 • Tromso
 • Vesteralen

Bekijk hier de Reisdetails

Tijdens deze rondreis overnacht je elke avond in een kampeerhut. Je maakt in 22 of 29 dagen uitgebreid kennis met de Zweedse folklore en de talloze meren, het onvergetelijke licht in het noorden, de uitgestrektheid van Lapland en het noordelijkste puntje van het Europese vasteland. Meer zuidwaarts bezoek je de gezellige stad Tromsø en de prachtige Vesterålen. Natuurlijk ga je vanuit Andenes op walvissafari en maak je een mooie wandeling in het Jotunheimen Nationale Park op het einde van je reis.

Dag 1: Overtocht Kiel-Göteborg met Stena Line.

Dag 2 t/m 3: Rättvik (ca. 485 km)
Via Göteborg reis je naar de provincie Dalarna, waar je aan het Siljanmeer verblijft. De omgeving is rijk aan folkloristische tradities en ambachtelijk handwerk. Op korte afstand vind je het Santa Land en het Vasa en Zornmuseum in Mora. De beroemde Dalarnapaardjes komen hier vandaan! 

Dag 4: Östersund (ca. 340 km)
Je vervolgt je reis noordwaarts naar Östersund door oneindige bossen en ongerepte valleien. Mogelijk zie je een rendier of eland de weg oversteken. Wil je zeker een eland zien ga dan naar Moose Garden en ontmoet de Koning van het Zweedse woud

Dag 5: Slagnäs (ca. 400 km)
Je overnacht in Slagnäs niet ver van de Lappenstad Arvidsjaur waar je een bezoek kunt brengen aan het Zilvermuseum.

Dag 6: Muonio (ca. 530 km)
Je rijdt verder het gebied van de middernachtzon binnen en verruilt Zweeds Lapland voor het Finse deel net over de grens. In Muonio maak je kennis met huskyhonden, die getraind worden om in de winter de sledes voort te trekken. 

Dag 7: Skoganvarre (ca. 350 km)
Verder noordwaarts over de Finnmarksvidda. Je volgt de ‘Midnattsolsveien’, de weg van de middernachtzon, naar Karasjok en door naar Skoganvarre. 

Dag 8 t/m 9: Honningsvåg (ca. 180 km)
Via Lakselv en de tunnel van Kåfjord naar Honningsvåg op naar het Noordkaapplateau. Bij helder weer is de middernachtszon vanaf deze 300m hoge rots goed te zien. 

Dag 10: Alta (ca. 215 km)
Vandaag rijd je verder naar Alta. In Alta zijn oude rotstekeningen uit de prehistorie gevonden. De tekeningen zijn door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst en zijn via een 5 km lang voetpad te bereiken. 

Dag 11 t/m 12: Tromsø (ca. 305 km)
Je verlaat Finnmark en komt in de provincie Troms. Op weg naar Tromsø dien je gebruik te maken van twee veerdiensten. Van Oldendalen naar Lyngseidet en van Svensby naar Breivikeidet. Tromsø is de hoofdstad van het Noorden met vele bezienswaardigheden zoals de IJskathedraal, het Noorderlichtplanetarium en het Tromsø Museum. 

Dag 13 t/m 14: Sortland (ca. 345 km)
Je kunt de E6 vermijden door de veerboot tussen de eilanden Senja en Vesterålen te nemen. Zo heb je de kans het rustige, nog vrijwel onontdekte eiland Senja te verkennen. Na aankomst in Andenes rijd je zuidwaarts naar Sortland. Vanuit Andenes of Sortland kun je aan een walvis- of vogelsafari deelnemen. Een dagje per boot de Trollfjord in is ook geweldig. 

Dag 15: Fauske (ca. 270 km)
De veerboot van Lødingen naar Bognes brengt je over de Vestfjord. Je kunt via de Lofoten rijden waarbij je prachtige uitzichten over de fjorden hebt. Afhankelijk van welke ferry je kiest kan de route 100 tot 200 km langer zijn dan hierboven vermeld. 

Dag 16: Namsos (ca. 510 km)
Je kruist wederom de poolcirkel en je kunt een bezoek brengen aan het interessante Poolcirkelcentrum in het Nationale Park Saltfjellet. In dit park bevindt zich ook de op één na grootste gletsjer van Noorwegen, de Svartisengletsjer en zijn er uitstekende wandelmogelijkheden. 

Dag 17 t/m 18: Oppdal (ca. 325 km)
Je vervolgt de reis naar Trondheim, de historische hoofdstad van Noorwegen. Breng een bezoek aan de Nidarosdom, wandel langs de fraaie oude pakhuizen aan de rivier de Nidelv of koop heerlijke verse zalm op de Ravnkloa vismarkt.

Dag 19 t/m 20: Leira (ca. 265 km)
Dwars door het Dovrefjell Nationaal Park, bekend vanwege de kudde wilde muskusossen vervolg je je weg zuidwaarts. Je rijdt via weg 51 over de hoogvlakte Valdresflya langs het Jotunheimen gebergte. Een alternatieve route voert je over weg 27 langs het Rondane Nationaal Park en langs Lillehammer. 

Dag 21: Overtocht Oslo-Fredrikshavn met Stena Line (ca. 185 km)

Dag 22: Aankomst Frederikshavn

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs