Deze reis is inclusief:

 • Overtocht Kiel-Göteborg
 • Verblijf aan boord
 • 19 nachten verblijf in kampeerhutten
 • Uitgebreide reisbeschrijving

Highlights van deze reis:

 • Hedmark
 • Setesdal
 • Fjordengebied
 • Geirangerfjord
 • Natuur en inspirerende steden

Bekijk hier de Reisdetails

Je maakt tijdens deze rondreis kennis met zeer veel facetten van de Noorse cultuur en natuur. De hoofdstad Oslo en de Jugendstilstad Ålesund geven een fraai beeld van het Noorse stadsleven. In het oosten van Noorwegen reis je door streken met stille wouden, glasheldere meren en rivieren. In het Noorse hooggebergte worden groene dalen, besneeuwde bergpieken en bruisende watervallen afgewisseld met majestueuze, diepblauwe fjorden zoals de Sognefjord en de Hardangerfjord. De reis eindigt in de regio Setesdal.

Dag 1: Overtocht Kiel-Göteborg met Stena Line
Overnachting aan boord.

Dag 2 en 3: Halden, Fredriksten Camping. Circa 195 km
Een mooie route langs de Zweedse scherenkust voert je naar Halden aan de Iddefjord. De camping ligt in een heerlijk recreatiegebied vlakbij het vestingsplaatsje Fredrikstad, met een oud centrum en het slot Kongsten.

Dag 4 t/m 6: Gjøvik, Sveastranda Camping. Circa 275 km
Via Oslo of via de zogenaamde Wildernis Weg rijd je naar Redalen in de Gjøvik regio, een zeer wildrijk en dicht bebost gebied. Naast allerlei actieve mogelijkheden in de heuvels of op de rivieren kun je ook de stad Lillehammer bezoeken, met gezellige winkelstraatjes en diverse musea.

Dag 7 t/m 9: Oppdal, Granmo Camping. Circa 265 km
Via het Gudbrandsdal en Rondane Nationaal Park rijd je naar Oppdal. Hier kun je op zoek naar de laatste kudde wilde muskusossen in het Dovrefjell Nationaal Park of een mooie wandeltocht maken, bijvoorbeeld naar de Åmotan waterval bij Jenstad. Ook een dagtocht naar Trondheim is mogelijk.

Dag 10 t/m 12: Ørsta, Ørsta Camping. Circa 330 km
Via Sunndalsøra en Åndalsnes voert een mooie dagtocht naar Ørsta aan de fjordenkust van Noorwegen. Met een kleine omweg kun je ook nog de haarspeldbochten van de Trollstigen meenemen. Bezoek de prachtig op een schiereiland gelegen, pastelkleurige Jugendstilstad Ålesund. Behalve om de unieke architectuur is Ålesund bekend als één van de grootste exporthavens voor stokvis.

Dag 13 t/m 15: Gaupne, Sandvik Camping. Circa 240 km
Via de Nordfjord reis je door naar Gaupne bij de Lustrajord. Onderweg passeer je al zijarmen van de Jostedalsbreen gletsjer, maak bijvoorbeeld een stop bij de Bøyabreen vlakbij Fjærland. Hier kunt ook het Gletsjermuseum bezoeken. Gaupne is de ideale uitvalsbasis om een van de excursies te boeken, waarbij op de gletsjer kan wandelen. Daarnaast zijn er nog veel meer mogelijkheden in de omgeving, een bezoek aan de Feigumfossen waterval, Urnes staafkerk of een dagtocht langs de ‘Nasjonal Turistveg’ Sognefjellet.

Dag 16 en 17: Vøringfossen, Garen Camping. Circa 165 km
Je verblijft vlakbij de 182 m hoge Vøringfossen waterval. Bezoek het vogelmeer Tinnholen op het bergplateau de Hardangervidda, en geniet van de unieke flora en fauna.

Dag 18 t/m 20: Byglandsfjord, Neset Camping. Circa 350 km
Het is een mooie dagtocht naar je laatste overnachtingsadres in de regio Setesdal. Je rijdt langs de Hardangerfjord met zijn boomgaarden en passeert hoogvlaktes, zoals in Hovden. Stop onderweg voor een kop koffie met een heerlijke Noorse wafel. In Evje kun je vele activiteiten ondernemen en het is statistisch gezien een van de warmste locaties in Noorwegen. Kortom, een ontspannen laatste verblijf.

Dag 21: Overtocht Kristiansand-Hirtshals met Color Line en terugreis.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs